april 28, 2024

Memphis basketbal ponden ECU voor de derde overwinning op rij

GREENVILLE, N.C. – Memphis basketbal maakte optimaal gebruik van de extra dag van dit jaar en versloeg East Carolina donderdag met 82-58 in Menges Coliseum.

Op schrikkeldag verlengden de Tigers (21-8, 10-6 AAC) hun winning streak naar drie wedstrijden. De overwinning bracht het team van Penny Hardaway binnen een halve wedstrijd op de vierde plaats (met SMU en UAB) in het klassement. De vier beste teams aan het einde van het reguliere seizoen krijgen een dubbele bye voor het AAC-toernooi in Fort Worth.

Memphis verwelkomt UAB op FedExForum op zondag (16.30 uur, ESPN2).

Niquan Tomlin leidde de Tigers in het scoren voor de tweede wedstrijd op rij met 20 punten, terwijl David Jones 18 punten scoorde.

RJ Felton leidde ECU (14-14, 7-8) met 19.

Hier zijn vijf afhaalrestaurants van de wedstrijd van donderdag.

“David Jones is David Jones”

De geniale Jones glimlachte aanvankelijk toen hem werd gevraagd naar zijn optreden in de tweede helft tegen FAU vorige week. Laat het dan gewoon zien.

‘Alleen David Jones is David Jones’, zei hij.

De All-American kandidaat en topscorer van AAC voerde zijn oude trucjes uit tegen de Buccaneers. ECU had geen antwoord op de 1,80 meter lange bewaker, die in de afgelopen 14 wedstrijden twaalf keer 18 of meer punten heeft gescoord. Het was ook zijn zesde brace in zijn laatste zeven wedstrijden. De enige wedstrijd die hij niet afsloot met een double-double was tegen Charlotte op 21 februari, toen hij de wedstrijd vroeg in de tweede periode verliet met een oogblessure.

READ  Bronnen - DSG betaalt rechtenvergoedingen aan de Padres om door te gaan met het uitzenden van games

Jahvon Quinerly dicteert de stroom

Op enkele uitzonderingen na: als de doelman van een team goed speelt, betekent dit meestal goede dingen.

Jahvon Quinerly was uitzonderlijk in zijn afgelopen drie wedstrijden. Na een gemiddelde van 15,5 punten, zes assists en één omzet in de twee overwinningen van de Tigers vorige week, had hij opnieuw een indrukwekkend optreden tegen ECU.

Quinerly was bezig met een gecontroleerd spel en controleerde het spel gedurende de wedstrijd. Hoewel hij niet actief was in het scoren van punten (10), beëindigde hij de wedstrijd met zeven assists (tot twee omzet) en vier steals.

Publiceren

Hardaway zei vorige week dat hij onder de indruk was van het slimme spel van Tomlin en Nicholas Jordan in de verdediging, hoewel Vladislav Gauldin van FAU 22 punten scoorde en 9-uit-9 sloeg van het veld.

Tegen ECU vormden Tomlin en Jordan samen een krachtige kracht in de aanval op de post.

Tomlin, die zich de afgelopen weken heeft ontpopt als een ster voor Memphis, vervolgde zijn wedstrijd van 21 punten en acht rebounds tegen FAU met 20 punten en vijf rebounds tegen ECU. Jordan scoorde 14 punten bij 6-uit-8-schieten. Het zijn de meeste punten die hij heeft gescoord sinds hij 18 punten liet vallen in een overwinning in de verlenging tegen UTSA op 10 januari.

Slordig maar productief eerste deel

Het goede: de Tigers schoten 55,6% vanuit het veld, hadden 11 assists bij 15 velddoelpunten en stonden tijdens de rust met 36-24 voor.

Het slechte: de Tigers maakten, na slechts zes doelpunten te hebben gemaakt in een grote overwinning thuis tegen FAU op zondag, negen doelpunten in de eerste twintig minuten. Ze kregen ook acht aanvallende rebounds tegen en hadden slechts één balbezit.

READ  Pacific Notes: Ayton, Lundberg, Lakers, Wiseman

Dit was een schokkerige eerste helft voor Memphis. ECU staat 3-1 in de afgelopen vier thuiswedstrijden en heeft dit seizoen nog nooit meer dan 75 punten moeten incasseren van een AAC-tegenstander in het Minges Coliseum. Maar de Tigers kregen hun A-wedstrijd vroeg in de boog. Ondanks dat ze in de eerste helft slechts drie van hun elf pogingen buiten de boog scoorden, sloegen ze twaalf van de zestien tweepunters en sloegen ze 3-uit-3 bij de vrije worplijn.

Memphis basketbal: Nae'Qwan Tomlin heeft nooit basketbal op de middelbare school gespeeld. Hoe de nieuwe ster van de Tigers de kansen overwon

Ook de verdediging van de Tigers is ijzersterk

Bij de overwinningen van vorige week op Charlotte en FAU moest Memphis gemiddeld 63 punten per wedstrijd incasseren, heel wat minder dan de week ervoor, toen het team 91 punten per wedstrijd toestond bij verliezen in Noord-Texas en SMU.

De Buccaneers kwamen binnen met de ergste overtreding in de AAC met 64,5 punten per conferentiewedstrijd. Tegen Memphis openden ze het duel met 0-uit-7 en 2-uit-13 vanuit het veld.

Memphis was ook lastig in de verdediging. ECU boekte in de eerste helft 10 omzetcijfers. Hij kwam het hele seizoen aan de wedstrijd met een gemiddelde van 10,4 omzet. De Buccaneers eindigden met 17 omzet, de meeste omzet die ze dit seizoen in een wedstrijd hebben gehad.

Neem contact op met sportjournalist Jason Munz via [email protected] of op Twitter @munzly.