april 28, 2024

Memphis basketbal keert terug om UAB uit te blazen op Senior Day

Misschien was het zondag.

Concentreer op misschien.

In de eerste helft domineerde UAB het basketbal van Memphis en leidde met 22 punten. Maar als de Tigers enige kans wilden maken op een groot bod op het NCAA-toernooi, moesten ze deze wedstrijd krijgen. Dus namen ze haar mee.

Voor een opwindend en rauw FedExForum-publiek gebruikten de Tigers (22-8, 11-6 AAC) een run van 46-9 (met als hoogtepunt 20 opeenvolgende punten) om de controle terug te krijgen en naar een overwinning van 106-87 te gaan, hun vierde opeenvolgende overwinning. . Dat houdt hen in de strijd voor een dubbele bye voor het AAC-toernooi in Fort Worth, Texas, dat op 13 maart begint. Het team staat op de vierde plaats in het klassement, met nog één wedstrijd te spelen in de reguliere competitie.

“Voor mij, voor de beweging, ik dank God voor de beweging”, zei Hardaway. “De beweging komt nu in beweging. Ik kan het momentum van dit team voelen, ook al hadden we een slechte eerste helft, ik heb gewoon het gevoel dat God een plan heeft voor dit team. Voor de dingen die we hebben meegemaakt, om in staat te zijn om kom hieruit met een overwinning met 19. ” Punt, ik geef nooit op.”

Veel van dezelfde fans die het in de eerste helft hadden over het gemeen spel van de Tigers, hadden het in de tweede helft over het dominante spel.

Memphis is pas het tweede team in universiteitsbasketbal sinds 2010 dat meer dan 20 punten achter staat en dezelfde wedstrijd met meer dan 15 punten wint.

READ  De politie van Cleveland arresteerde een man uit de Rocky River en beschuldigde hem van het opheffen van een waterfles bij Jimmy Hassan

“Ik weet niet zeker of ik daar trots op moet zijn of niet”, grapte Hardaway.

“Ze speelden tegen ons in de eerste helft, ik ga niet liegen”, zei Nyquan Tomlin, die 28 punten in zijn carrière scoorde.

“Persoonlijk wilde ik niet zo uitgaan”, zei David Jones nadat hij 32 punten had gescoord.

“Het team komt echt samen”, zei Javon Quinerly. “Zelfs met de winning streak van tien wedstrijden die we eerder dit seizoen hadden, heb ik het gevoel dat het momentum dat we nu hebben iets groter is, omdat we tegenstanders wegsturen zoals ik denk dat we dat zouden moeten doen. Jongens die lachen, veel plezier.”

De klinkende overwinning wreekte een teleurstellend verlies in januari tegen de Blazers (18-11, 10-6) in Birmingham.

Hier zijn vijf conclusies uit de overwinning van zondag.

Punten, punten en nog eens punten

Memphis werd gesteund door een driekoppig monster bestaande uit Jones, Tomlin en Jahvon Quinerly.

Jones werd in de eerste helft op slechts acht punten gehouden. Maar net als in andere wedstrijden waarin hij een trage start kende, kwam hij in de tweede helft tot leven. Hij scoorde 24 van zijn game-high 32 punten in de laatste 20 minuten.

Tomlin, een transfer uit het middenseizoen die zich aan beide kanten van het veld heeft ontpopt als een grote kracht, scoorde 28 punten en ging mee met zeven rebounds en twee steals.

Quinerly eindigde met 25 punten.

Draai gevecht

UAB kon relatief goed omgaan met de weinige defensieve druk die Memphis in de eerste helft kon genereren. De Blazers boekten voor rust slechts zeven omzet, vergeleken met de acht van Memphis.

READ  Quinn Ewers benoemd tot startende strateeg voor het Texas Longhorns-voetbalteam

De tweede helft was een heel ander verhaal. UAB draaide de bal elf keer om in de desastreuze helft, terwijl de Tigers slechts één keer een doelpunt maakten.

Andy Kennedy's korte dag

De Tigers kwamen na rust als een huis in brand de kleedkamer uit.

Na de pauze, 61-46, scoorde de ploeg twee velddoelpunten in de eerste minuut en vier doelpunten in de eerste twee minuten, waardoor de achterstand werd teruggebracht tot slechts zeven punten. UAB-coach Andy Kennedy raakte geïrriteerd, schudde zijn hoofd, keek naar de grond en zuchtte diep.

Twee minuten later waren de Tigers terug binnen 61-59, en Kennedy blies een pakking. Hij kreeg een technische fout van scheidsrechter Jeb Hartness, wat niet goed viel bij Kennedy. Terwijl hij bleef protesteren, ontsloeg Byron Garrett hem. Dit zette Kennedy nog meer op scherp. Spelers en coaches moesten hem in toom houden.

Waar is de verdediging?

Twee weken geleden stonden de Tigers 58 punten toe aan SMU in de eerste helft na een nederlaag van 106-79.

Wat SMU ook deed, UAB deed het beter. De Blazers verpletterden de Tigers in de eerste helft en scoorden 61 punten zonder enig doelpunt te scoren in de eerste 1:19 en de laatste 1:35.

UAB schoot 67,6% vanaf de grond en maakte acht driepunters. In de eerste twintig minuten misbruikte ze de interne verdediging van Memphis en scoorde 30 punten in de verf.

Hulp bij de vrije worplijn

Terwijl het in de eerste helft steeds spannender werd voor de Tigers, versterkten ze zichzelf met een consistente prestatie aan de vrije worplijn.

READ  Ranking NFL-teams zullen het moeilijk hebben in 2023: huidige en voormalige patriotten kunnen het zwaar krijgen

abonnement: Memphis Tigers Basketball Insider-tekstgroep met Jason Munz

Ze waren er vroeg en vaak en maakten 16 schoten uit 18 pogingen. Hun zestien pogingen waren twee keer zoveel als UAB in de eerste helft.

Al die tijd aan de vrije worplijn hielp ook mee de tabel te dekken voor de vuile problemen die UAB in de rest van de wedstrijd tegenkwam. Zes Blazers eindigden met drie of meer fouten.

Quinerly en Jones maakten elk 10 vrije worpen.

Neem contact op met sportjournalist Jason Munz via [email protected] of op Twitter @munzly.