Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

March Madness: No. 1 Iowa State Kaitlin Clark overleeft gevecht met West Virginia om Sweet 16 te bereiken

West Virginia was maandagavond dicht bij het sluiten van Caitlin Clark en de Hawkeyes.

Maar na een krap vierde kwartaal behaalde Clark een zwaarbevochten overwinning op nummer 1 Iowa State in de laatste wedstrijd in de Carver-Hawkeye Arena, waarmee hij een terugreis naar de Sweet 16 veiligstelde.

Clark en de Hawkeyes versloegen nummer 8 West Virginia met 64-54 in een NCAA-toernooiwedstrijd in de tweede ronde in Iowa City op maandagavond. Hoewel het voor de Hawkeyes overal een ongebruikelijke wedstrijd was – ze werden in het tweede kwart op slechts zes punten gehouden, maakten slechts één velddoelpunt in de vierde en konden de hele nacht niet veel aanval van Clarke krijgen – Clarke liet 32 ​​punten achter. Een Sweet 16-match met nummer 5 Colorado is volgend weekend in Albany.

Clark passeerde ook Kelsey Plum en brak het NCAA Division I-record voor één seizoen voor overwinningen, wat haar laatste onderscheiding markeerde in een toch al historisch seizoen. Alleen al dit seizoen heeft ze 1.113 punten gescoord.

Kaitlyn Clark, Iowa, overleeft de aanval op West Virginia

Terwijl West Virginia er warm uitkwam en de eerste klap uitdeelde, duurde het niet lang. De Hawkeyes sloten het eerste kwart af met een run van 15-4, waarbij ze de Mountaineers zonder velddoelpunt hielden in de laatste 4.30 uur van de periode, waardoor ze een voorsprong van vijf punten pakten in de eerste pauze.

De Mountaineers sloten de aanval van Iowa in het tweede kwartaal vrijwel af, en Clark bleef gefrustreerd achter toen ze voor rust op de bank zat. West Virginia versloeg Iowa met 9-6 in die periode, waardoor de voorsprong van Iowa bij de pauze werd teruggebracht tot slechts twee punten. Iowa scoorde niet in de laatste 4:50 van het kwart, en de Hawkeyes gingen in de eerste helft slechts 3 van de 12 van achter de boog. Alle drie de merken zijn eigendom van Clark. Het was de laagste score van de Hawkeyes in de eerste helft van het hele seizoen.

READ  Arte Moreno om het eigendom van de Angels te behouden na het verkennen van de verkoop

Maar welke problemen Clark en de Hawkeyes ook hadden in het tweede kwartaal, ze bleven bestaan. Ze openden de derde met een run van 12-2, en Clark zette ze vrijwel onmiddellijk weer in de dubbele cijfers met een diepe, wijd open 3-pointer.

De Hawkeyes zetten vervolgens laat in de periode een back-and-1 om, en Kate Martin maakte een paar vrije worpen om het kwart af te sluiten en een korte rit in West Virginia af te weren.

Maar opnieuw liep de aanval van Iowa vast. De Hawkeyes bleven meer dan vier minuten zonder te scoren in het vierde kwart, en West Virginia bracht de wedstrijd vóór de vijf minuten in evenwicht na een enorme driepunter van Jayla Hemingway.

Eindelijk, bijna acht minuten na het vierde kwart, scoorden de Hawkeyes hun eerste velddoelpunt van de periode. Na een Gabbie Marshall-blok zette Sydney Affolter een clutch lay-up en een daaropvolgende vrije worp aan de andere kant om, waardoor de Hawkeyes drie voorsprong kregen.

Het was het enige velddoelpunt dat de Hawkeyes in het kwart scoorden. Maar de rest van de tijd sloegen ze zeven vrije worpen, terwijl ze West Virginia tegen één emmer hielden voor een overwinning van tien punten.

JJ Quinerly leidde West Virginia met 15 punten in de nederlaag. Kiah Watson voegde 13 punten en zeven rebounds toe, en Hemingway eindigde met 10 punten van de bank.

Clark had acht rebounds en drie assists en scoorde 32 punten in de overwinning. Ze schoot slechts 5 van de 14 vanaf de driepuntslijn en was de enige speler uit Iowa die van achter de boog sloeg. Affolter scoorde 13 punten en zeven rebounds, en Hannah Stolke voegde 12 punten en 11 rebounds toe. Marshall werd puntloos gehouden nadat hij 0 uit 4 vanuit het veld had gespeeld.

READ  Verdedigend US Open-kampioen Emma Raducano verloor in de eerste ronde

De Hawkeyes gaan nu verder naar Albany, waar nummer 5 Colorado hen zaterdag opwacht in de Sweet 16. De Buffaloes versloegen nummer 4 Kansas State in Manhattan met 63-50 in de tweede ronde van zondag om hun overwinning veilig te stellen. Tweede opeenvolgende trip naar de regionale halve finales.