mei 8, 2024

Manchester United 2 Liverpool 2: Meer Maino, meer chaos, het team van Klopp betaalde de prijs

Wil je het grootste verhaal van de dag als eerste begrijpen? Schrijf u hier in voor onze geweldige nieuwe dagelijkse nieuwsbrief

Drie weken na hun klassieke FA Cup-wedstrijd met zeven doelpunten ontmoetten Liverpool en Manchester United elkaar opnieuw – en opnieuw hadden we plezier.

Hoewel deze wedstrijd resulteerde in Zojuist Met vier doelpunten had Liverpool alleen al in de eerste helft meer kunnen scoren, waardoor talloze kansen werden verspild omdat United er niet in slaagde voorbij Caoimhin Kelleher te komen.

Maar net als in de beker liet United hun tegenstanders boeten voor hun losbandigheid toen Bruno Fernandes de eerste keer vanaf 40 meter scoorde met een uitstekende finish nadat Jarrell Quansah een pass verkeerd had geplaatst, waardoor Kelleher strandde. Kobe Maino stapte, zoals hij eerder heeft gedaan, op om zijn 18-jarige uit te dagen en United op voorsprong te zetten.

De ploeg van Jürgen Klopp had bij rust uit het zicht moeten zijn, maar in plaats daarvan vertrokken ze met een punt na een late penalty van Mohamed Salah en staan ​​ze nu met nog zeven wedstrijden te spelen op doelsaldo achter Premier League-leider Arsenal.

Onze schrijvers Andy Jones, Karl Anka en Ahmed Walid geven hun scherpe analyse van de wedstrijd.

Wat gebeurde er met het doelpunt van Fernandes?

Quansa was dit seizoen een revelatie voor Liverpool.

De 21-jarige werd de tweede helft van vorig seizoen uitgeleend aan Bristol Rovers uit de Premier League. Weinigen hadden verwacht dat hij dit seizoen in de schijnwerpers zou staan, maar elke test die hij onderging, slaagde hij met vlag en wimpel.

Dat was totdat hij een simpele vierkante pass naar Virgil van Dijk verkeerd inschatte. Fernandes kapitaliseerde en vuurde een eerste schot langs Kelleher af en bracht de scores gelijk met United's eerste schot van de wedstrijd.

Tot dan toe was dit het zoveelste optreden van een jongeman die eruitzag alsof hij al jaren op het hoogste niveau speelde. Hij maakte deel uit van de verdediging waardoor de aanvallers van United zich voedden met splinters.

Het is oneerlijk om een ​​jongeling die pas zijn elfde Premier League-wedstrijd speelde (uit op Old Trafford, niet minder) de schuld te geven van het eindresultaat, maar het was zijn fout die Liverpool een doelpunt kostte.

Degenen met meer ervaring in aanvalsgebieden konden hem niet redden vanwege hun slechte besluitvorming voor het doel. Het strekt hem tot eer dat Quansah de fout achter zich liet en defensief bleef presteren zoals hij de hele tijd had gedaan.

Het is een fout van een jonge speler die het niet verdient om de titelrace te beslissen. Na de laatste zeven wedstrijden van het seizoen zou dit echter een beslissend moment kunnen zijn.

verdiepen

Andy Jones

Hoe verhoudt dit zich tot de chaos in de FA Cup?

Elke kans op een compact, beheerst optreden van beide kanten ging verloren toen Alejandro langs Jarnacho Kelleher dribbelde en in de eerste 100 seconden scoorde.

de 'Het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, maar de boodschap was duidelijk: bij de 4-3-stand op 17 maart zouden we nog meer dwaasheden in de tegenaanval krijgen.

Het plan van Ten Hag leek te draaien rond het verkouden worden van Liverpool en vroeg scoren… alleen hield Liverpool de zenuwen in bedwang en kreeg uiteindelijk in de 23e minuut de opener. De reactie van United na een achterstand door een doelpunt? Nog meer chaos.

READ  Afhaalrestaurants en planning voorafgaand aan het NFL-seizoen 2023

In een team met spelers als Fernandes en Marcus Rashford is het logisch om het georganiseerde en stabiele balbezit op te geven en te proberen Liverpool tijdens de rust te verslaan. Wat deze laatste twee ontmoetingen interessant heeft gemaakt, zijn de herhaalde en bizarre mislukkingen van Liverpool bij de tegenaanval – en het geïrriteerde gedrag van Jurgen Klopp toen United uit het niets een doelpunt scoorde.

Fernandes heeft niet het recht om een ​​langzame terugspeelbal te nemen en de bal vanaf ongeveer 40 meter afstand op Kelleher af te vuren. Maino had de tegenwoordigheid van geest om Garnacho van de bal te wuiven, zodat hij degene kon zijn die zich kon omdraaien, schieten en het tweede doelpunt van United kon scoren, wat een staaltje van grote controle was in een chaotische omgeving.

Mensen uit de statistieken zullen je vertellen dat United twee keer scoorde bij lage schoten en dergelijke acties zijn zelden herhaalbaar of duurzaam. Maar soms kan het emotionele verhaal van een game de tactische eisen overstijgen. De mannen van Ten Hag leken Liverpool tweemaal in chaotische omstandigheden te hebben verbijsterd – voordat Aaron Wan-Bissaka Harvey Elliott neerhaalde in het strafschopgebied.

Salah scoorde de daaruit voortvloeiende strafschop en Ten Hag reageerde door Mason Mount in te voeren.

Er kan een dag komen waarop de wedstrijden van United en Liverpool de ‘tactisch interessante’ schaakwedstrijden worden die Manchester City en Arsenal nu spelen. Maar laten we hopen dat ze iets verder uit de pas lopen.

Deze tegenaanval is erg leuk. Voetbal is voor mensen die beter zouden moeten weten, maar er niets aan kunnen doen.

verdiepen

Ga dieper

De Premier League is veranderd in een voetbalstadion, en dat is geweldig

Karel Anka

Liverpool laat kansen liggen, zal dit een probleem worden?

Salah en Dominik Szoboszlai gooiden gefrustreerd hun hoofd achterover. Het duo zat goed in het midden van het strafschopgebied, klaar om zich terug te trekken, maar Connor Bradley koos ervoor om te schieten. Hij werd geblokkeerd en ging de hoek in.

Hij personifieerde Liverpool voor het doel in de eerste helft: geweldig voetbal dat tot veel kansen leidde, maar geen vooruitgang in het strafschopgebied van United.

Het kwam erop neer dat hun enige doelpunt in de eerste helft uit een vrije trap kwam. Ze hadden 15 schoten, maar slechts vier op doel, met 88 passes in het laatste derde deel en 21 aanrakingen in het strafschopgebied van de tegenstander. Hij vertelde het hele verhaal.

Maar of het nu Szoboszlai, Salah, Darwin Nunez of Luis Diaz was, Liverpool verspilde te veel open spel, net zoals vorige maand het geval was.

(Sean Botterill/Getty Images)

Bij elke kans die de bezoekers passeerden, keerden de gedachten terug naar de FA Cup-wedstrijd, toen Liverpool de voorsprong met 2-1 had moeten vergroten. Ondanks hun dominantie en kansen slaagden zij er niet in de ploeg van Erik ten Hag uit te schakelen, en dat bleek kostbaar.

Minuten na het doelpunt van Fernandes bevond Liverpool zich in een vijf-tegen-twee aanvalssituatie in hun voordeel. Net als bij de pauze in de FA Cup-wedstrijd slaagden ze er niet in een schot op doel te krijgen.

Liverpool raakte volledig de weg kwijt toen Maino het tweede doelpunt van United scoorde. De strafschop van Salah had misschien een punt kunnen redden, maar RDe veronderstelde lessen van de bekerwedstrijd moeten nog worden geleerd.

Andy Jones

Wanneer zal Manchester United leren om omzet te verdedigen?

Afgelopen zomer wilde Ten Hag dat United de beste transferploeg ter wereld zou worden. Het concept was logisch gezien het profiel van de aanvallers van United. “We hebben echt in de geschiedenis van Manchester United gekeken en ook naar de kwaliteiten van onze spelers gekeken”, aldus Ten Hag. “Dan kun je zeggen: 'Wat willen we worden? Dat wil zeggen: we willen het beste overgangsteam ter wereld zijn. We willen verrassen.'

READ  De Red Sox hebben aanbiedingen gedaan aan "meerdere spelers" in MLB free agency

Om het beste overgangsteam ter wereld te zijn, moet je echter ook weten hoe je deze situaties moet verdedigen. Het gaat niet alleen om opgewonden raken en ruimte aanvallen, vooral als je tegenover Liverpool staat dat gedijt op dit soort aanvallen. Spel.

In deze wedstrijd waren de problemen van United met defensieve overgangen vrij duidelijk: overhaast in balbezit komen, wat leidt tot slecht verdedigen vanwege de grote afstand tussen aanvallers en verdedigers wanneer United probeert aan te vallen met constant balbezit en niet kan winnen. Dubbelspel op het middenveld en de tegendruk nam af vergeleken met vorig seizoen.

Om het beste transitieteam ter wereld te zijn, moet je weten hoe je ze moet aanvallen en verdedigen.

Achmed Waleed

Hoe ging het met de andere geïmproviseerde verdediging van United?

De achterste vier van Diogo Dalot, Willy Kambwala, Harry Maguire en Wan-Bissaka zijn dit seizoen opgenomen in de 26e verdedigingsopstelling van United.

Voor de aftrap zei Ten Hag dat hij niet geïnteresseerd was in vragen over de speelstijl van United. “We willen domineren op en naast het veld en van achteren spelen.”

Het probleem met een citaat als dit is:
1) Deze beschrijving kan worden gebruikt om meerdere teams in de Engelse Premier League te beschrijven.
2) United lijkt het spel niet aan beide kanten van de bal te controleren.
3) Veel teams – waaronder Liverpool – lijken deze maatregelen beter te kunnen implementeren.

United speelt met een beperkte en ineffectieve voorwaartse druk en een manmarkeringssysteem op het middenveld dat gemakkelijk kan worden uitgebuit. Compounding zaken is hun rudimentaire benadering van hoekschoppen die leven en sterven, afhankelijk van of een United-speler het eerste contact met de bal kan maken.

verdiepen

Ga dieper

Premier League-clubs zijn een gouden tijdperk van achterdeurdoelen ingegaan

Nunez pestte Wan-Bissaka vlak voor de strafschop om de assist voor Diaz te krijgen om te scoren. Als je naar de onderstaande afbeelding kijkt, kun je zien dat de kopbal van Nunez zich in een gebied bevond waar veel teams op mikken als ze tegen United spelen.

In de 32e minuut droeg Alexis McAllister de bal richting de middenlijn terwijl de aanvallers van Liverpool naar voren schoven. De pass van de middenvelder vond Diaz, die hem doorgaf aan Salah.

Het duurt een paar seconden en een handvol passes voordat de tegenstanders van de verdedigende derde plaats naar het neerschieten van Andre Onana gaan. Dit is de tiende keer dat United tien of meer schoten krijgt in de eerste helft van een Premier League-wedstrijd, het meeste in het seizoen 2023/24.

Het delen van defensieve statistieken met Sheffield United en Luton Town (twaalf keer) is niet wat elke United-fan aan het begin van het seizoen voor ogen had. Ten Hag zal wijzen op de blessures die het vermogen van zijn team om op hun best te spelen beïnvloedden. Experts zullen zich afvragen waarom het voor de United-manager moeilijk is om iets beters dan dit op de markt te brengen.

READ  India in West-Indië Hardik Pandya neemt de verantwoordelijkheid na het verlies van India aan West-Indië

De aanblik van Dalot die opnieuw een krachtige run maakte in zijn eigen strafschopgebied deed je ineenkrimpen. United speelt met weinig van het collectieve vangnet dat door de vier of vijf beste teams wordt geboden, en hun verdedigers worden grotendeels aan hun lot overgelaten.

Karel Anka

Wat zei Jürgen Klopp?

Liverpool-coach Jurgen Klopp zei in verklaringen tegen Sky Sports: “Uiteindelijk hadden we de wedstrijd moeten winnen. Dat is duidelijk. We controleerden de wedstrijd en scoorden het eerste doelpunt.”

“We hadden in de eerste helft meer doelpunten moeten maken. In de eerste helft schoten ze helemaal niet.”

“Het is een punt bij Manchester United. Ik weet hoe mensen het zullen zien. Twee verloren punten en zo. Voor mij hebben we een punt meer dan voor de wedstrijd.”

“Het is een uitwedstrijd tegen Manchester United. Voor ons zijn uitwedstrijden specialer voor alle andere teams. Voor ons (Liverpool) hebben zij (Manchester United) een extra ploeg ingevoerd.”

Wat zei Erik ten Hag?

Ten Hag besprak na de wedstrijd de speelstijl van zijn ploeg en kreeg de vraag of hij deze wilde veranderen. hij zei nee”. “Het is duidelijk dat als je tegen Chelsea speelt, als je tegen Liverpool speelt, het een overgangswedstrijd zal zijn. Ze staan ​​aan de top, beide teams. Beide teams willen spelen en zullen ruimte laten voor anderen.”

“Ik dacht dat er momenten waren waarop we betere reacties hadden kunnen geven bij defensieve overgangen, maar over het algemeen hebben we een zeer goede prestatie geleverd. We kregen slechts twee doelpunten tegen uit twee sets. In onze overgangen hadden we het beter kunnen doen, bijvoorbeeld (Alejandro) Garnacho en Bruno Al na een paar minuten hadden we het initiatief moeten nemen.

“Ik ben altijd op zoek naar een betere verdediging terwijl ik rust”, voegde hij eraan toe. “Zijn onze beslissingen aan de bal beter? Ga richting doel, wees direct of houd de bal, anders strekken we het veld uit. Dan gaat het erom hoe we het gebruiken, op zoek naar reacties. Gedrag van de spelers. Welke posities gaan we innemen ?”

Voor de derde keer in een week verspeelde United een winnende positie na zaterdag een gelijkmaker in de blessuretijd te hebben gekregen van Brentford en twee doelpunten in de verlenging door donderdag te verliezen van Chelsea. “Allereerst is het heel teleurstellend als je jezelf drie keer per week vlak voor het einde van de wedstrijd in een winnende positie zet. Punten laten liggen is natuurlijk heel teleurstellend. We hebben het allemaal gezien.” ”

“Er zijn in alle drie de wedstrijden een aantal slechte beslissingen genomen, en niet elke keer dezelfde speler. We moeten een stap verder gaan. Wat absoluut niet helpt, is dat er 26 verschillende vormen in de achterlijn staan. Er is simpelweg geen routine. Maar , we moeten verbeteren, en hoe eerder hoe beter.” Dat is beter”.

verdiepen

Ga dieper

Ten Hag zoekt nog steeds naar antwoorden op de problemen in de aanvallende derde plek van United

Wat is de toekomst voor Manchester United?

Zaterdag 13 april: Bournemouth (uit), Premier League, 17.30 uur Britse tijd, 12.30 uur ET