april 26, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Manchester City 4 Liverpool 1: Grealish stijgt, Alvarez speelt hoofdrol, Klopp heeft contracten nodig

Doelpunten in de tweede helft van Kevin De Bruyne, Ilkay Gundogan en Jack Grealish hielpen Manchester City om van een achterstand te komen en Liverpool te verslaan en een nadrukkelijke boodschap te sturen naar Arsenal in de titelrace in de Premier League.

Met Erling Haaland uitgesloten vanwege een dijbeenprobleem, verhoogde Mohamed Salah de angst in het Etihad Stadium met de openingstreffer in de 17e minuut, maar de reactie van City was indrukwekkend.

Door de genialiteit van Grealish aan beide kanten kon Julian Alvarez voor rust van dichtbij gelijkmaken. De wedstrijd eindigde met acht minuten van de tweede helft. De Bruyne gaf hen de leiding na geweldig werk van Alvarez en Riad Mahrez voordat het paar samenwerkte met Gundogan om er drie van te maken. Grealish drukte de stempel op de dingen toen Liverpool verwelkte.

Atletisch Bewegingsanalyse werd gedaan door Oliver Kay, Sam Lee en Liam Tarm.

Alvarez grijpt de kans om te schitteren bij afwezigheid van Haaland

“Het belangrijkste is om de passopties tussen de linies uit te schakelen”, zei Klopp toen hem voor de wedstrijd werd gevraagd naar de noodzaak van een ander wedstrijdplan om te verdedigen tegen Alvarez in plaats van Erling Haaland.

Liverpool slaagde er grotendeels in met een compacte 4-4-2, maar Alvarez toonde de kwaliteit om drie van achteren te ontvangen en one-touch passes te geven aan De Bruyne en nr. 10 Gundogan. -drie vorm, met John Stones bij de hand.Op het verdedigende middenveld naast Rodri en Alvarez naast Grealish en Riyad Mahrez.

Het was nodig om naar nummer 10 te gaan omdat de verdedigende vorm van Liverpool directe passes naar hen verhinderde.

Álvarez speelde een directe rol in alle drie de goals van City: hij scoorde de gelijkmaker door de bal van Grealish vanaf links binnen te tikken.

Zijn eerste actie na de rust was een enorme omschakeling naar Mahrez, die De Bruyne vond om City op voorsprong te zetten. Het derde doelpunt vatte het spel van Alvarez samen – meer dan Guardiola’s traditionele nr. 9 van Haaland, die in staat is om in krappe ruimtes te spelen. Op de rand van het strafschopgebied tegen een laag blok kwam hij te kort, speelde een geweldige een-twee met de stenen en timede zijn schot in het strafschopgebied om de cut te ontvangen, waarbij Gündogan de rebound scoorde van het geblokkeerde schot van Alvarez.

READ  De Arizona State University wordt op haar thuisbasis omringd door de staat Fresno, en de insecten bijten weer

Liam Tharm

Grealish voelt zich nu thuis in het team van Guardiola

Blijkbaar keek iedereen vorig jaar om deze tijd naar Grealish en vroeg zich af wat hij precies naar City kon brengen. Nu hebben we een antwoord.

Het lijkt erop dat tactische discipline, defensief werktempo en het vermogen om twee of drie spelers aan te trekken nog nooit zo belangrijk zijn geweest voor iemand anders als voor Guardiola, maar het is onmogelijk om het goede werk van Grealish nu te negeren.

En trek je niets aan van de doelen en hulpmiddelen die op dit moment goed vloeien; Wanneer je terug racet om een ​​tegenaanval te verdedigen vanaf een spelhervatting, zul je altijd de bewondering krijgen van het voetbalpubliek, vooral in het VK. Hij deed het twee maanden geleden tegen Tottenham Hotspur, verijdelde een break met een tackle uit het leerboek en keerde terug om te voorkomen dat Liverpool met 2-0 voor kwam met een cruciale onderschepping.

Exact 60 seconden later stond hij precies op de goede plek om de exact juiste pass af te geven aan Alvarez om de wedstrijd gelijk te trekken.

Hij voelt zich nu helemaal thuis in dit team en je hoeft niet diep te graven om dat standpunt te rechtvaardigen.

Toen hij het vierde doelpunt maakte, was dat het minste wat hij verdiende.

Sam Lee

Een seizoen gekenmerkt door verdedigende fouten

Het zou voor Klopp gemakkelijk zijn om dit af te doen – veel meer dan sommige andere nederlagen van Liverpool dit seizoen – als een simpel geval van te slim af zijn door een briljante ploeg en er waren zeker periodes waarin ze, met en zonder de bal, bijna net zo presteerden. Goed. Zoals hij wenste.

Maar er waren momenten dat hun verdediging niet goed genoeg was. Wat leek op kleine dingen – Andy Robertson dook langs De Bruyne in de aanloop naar het eerste doelpunt van City, waardoor Mahrez in de ruimte achter hem bleef, of Jordan Henderson verloor een punt van De Bruyne halverwege in de aanloop naar het tweede doelpunt – liet de hele verdediging van Liverpool bloot. Trent Alexander-Arnold en Virgil van Dyck waren allebei erg toevallig voor de vierde.

READ  Bill Belichick verlaat de Patriots na 24 seizoenen, zeggen bronnen

Dat was het verhaal van hun seizoen: individuele fouten die bijdroegen aan collectieve malaise, of omgekeerd? Gedurende een groot deel van Klopp’s ambtstermijn leken het enthousiasme en de intensiteit van deze kant van Liverpool besmettelijk. Dit seizoen mogen fouten de ronde doen.

Oliver Kay

Een stad in onheilspellende vorm – opnieuw terug in de tijd

Drie wedstrijden op rij, drie wedstrijden Poznan. Het is het einde van het seizoen, City-fans klikken en genieten ervan.

Kijk, Arsenal is nog steeds top, daar is werk aan de winkel, en misschien laten ze City hen gewoon niet overtreffen.

Desondanks lijkt City bereid alles te doen wat ze kunnen om onderweg te vechten en dat is vooral belangrijk als je bedenkt dat Guardiola nog maar twee maanden geleden zei dat het hem niets kon schelen wat er gebeurde, hij wilde gewoon dat zijn team eruitzag alsof ze deed.

Ze zorgen goed voor je. Er was een moeilijke periode in het nieuwe jaar, deels veroorzaakt door dat puntenverschil met Arsenal, maar ze spelen dit seizoen verreweg hun beste voetbal.

Zeker, de laatste drie wedstrijden – RB Leipzig, Burnley en Liverpool – waren allemaal opener en overgangsvoller dan de gebruikelijke wedstrijden van City, dus hoe die energie zich vertaalt in wedstrijden waarin de tegenstander diep graaft en ruimtes beperkt, is op dit moment iets van een onbekende. maar het kan niet worden onderschat hoe ze hun tegenstanders afzetten.

Arsenal mag dan op eigen kracht tot het uiterste gaan, City zal het ze niet gemakkelijk maken.

Sam Lee

Liverpool verliest niet vaak de leiding

Zelfs in een seizoen waarin Liverpool voortdurend uit elkaar viel, was het enige deel van hun identiteit dat bij de start nog aanwezig was, het vermogen om overwinningen te behalen.

Dat record werd na 30 minuten in de tweede helft verbroken toen Liverpool een Premier League-wedstrijd verloor die ze voor het eerst sinds februari 2021 hadden opgenomen, weg naar Leicester City.

Salah krult zich op in de opener van Liverpool (Foto: Paul Ellis/AFP via Getty Images)

De ploeg van Klopp heeft 33 van hun laatste 36 wedstrijden gewonnen toen ze aan de leiding kwamen, een record dat teruggaat tot begin augustus 2021, waardoor Brentford (zijn eerste doelpunten in 24 wedstrijden, 19 overwinningen, vijf gelijkspelen en geen enkele nederlaag) de enige team dat niet verslagen is. van winnende posities in de afgelopen twee seizoenen.

READ  Aaron Judge breekt het MLS-record voor één seizoen thuis met 62

Na 70 minuten had Liverpool meer buitenspel (vijf) dan schoten (vier). Hun techniek van plukken en slaan was niet effectief en ze timeden en voerden passen slecht uit. Ze waren erg negatief en Seti was heel duidelijk.

De wedstrijd had misschien anders gelopen als Salah meer tegenaanvallen had gedaan vanuit een hoekschop van City met een 1-0 voorsprong, maar Grealish herstelde zich, wat het seizoen van Liverpool samenvat, waarschijnlijk hun slechtste met Klopp aan het roer (behalve 2015). 16 wanneer halverwege aangesloten).

Liam Tharm

Klopp heeft deze zomer steun nodig – zijn ploeg ziet er oud uit

Tijdens de tweede helft van vorig seizoen, toen deze twee teams het tegen elkaar streden in de Premier League-titelrace, was het aannemelijk dat Liverpool het sterkere team had. City liep met een kerngroep van 17 outfield-spelers, Liverpool met 22, wat ongetwijfeld hielp bij hun zoektocht naar succes op vier fronten.

nu? nauwelijks. Numeriek gezien lijkt Liverpool misschien sterker, maar de diepte van hun selectie is een illusie geworden. Hoeveel van zijn 11 middenvelders zal Klopp vertrouwen voor een wedstrijd van deze omvang in 2023?

Klopp’s late 3-1 viervoudige wissel – Kostas Tsimikas, Alex Oxlade-Chamberlain, Roberto Firmino en Darwin Nunez voor Robertson, Harvey Elliott, Diogo Jota en Salah – was geen daad van een coach die dacht dat hij de middelen had om de controle terug te krijgen. van het spel. De introductie van James Milner in de slotfase ging over schadebeperking.

City zou daarentegen, zelfs met Phil Foden en Haaland uitgeschakeld, Kyle Walker en Aymeric Laporte te allen tijde op de bank kunnen houden en Bernardo Silva tot late optredens kunnen beperken. Er blijft weinig twijfel bestaan ​​over de diepte van City op bepaalde posities, maar ze hebben geïnvesteerd op een manier die hun selectie fris houdt en het kwaliteitsniveau hoog houdt.

Liverpool heeft de afgelopen paar transferperiodes met bepaalde situaties te maken gehad, maar ze hebben niet genoeg gedaan om vanuit een sterke positie weer op te bouwen en nu ziet hun selectie er oud uit. Ze hebben een grote en uitdagende zomer voor de boeg.