april 25, 2024

Liverpool vs Villarreal – Verslag voetbalwedstrijd – 27 april 2022

Liverpool vs Villarreal - Verslag voetbalwedstrijd - 27 april 2022

schuin Jordan Henderson inspanning en Sadio Mané De aanval hielp Liverpool met 2-0 te winnen van Villarreal in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League op Anfield op woensdag.

De Spaanse kant was assertief in de eerste helft, maar haperde in de tweede toen Hendersons scheve voorzet over de keeper kaatste. Jerónimo Rulli – Oordeel later a Pervis Estupinan Doelman – voordat Mane kort daarna naar huis prikte.

Stream ESPN FC Daily op ESPN+ (alleen VS)
– Heb je geen ESPN? Directe pas krijgen

Villarreal genoot een indrukwekkende run in de knock-outfase van de competitie van dit jaar – ze hebben de reuzen Juventus en Bayern München in de vorige twee rondes verbluft – maar de kant van Jürgen Klopp was zelden van streek toen hij de Spaanse kant stuurde om een ​​grote stap naar de overwinning te zetten. ultieme.

Liverpool, de titelwinnaar van 2019, probeert voor de derde keer in vijf jaar de Champions League-finale te bereiken.

Mané had de beste kans in een rustige eerste helft, vooral spelend op de helft van Villarreal. De 30-jarige spits stormde het strafschopgebied binnen als Mohamed Salah Hij leverde een zwevende voorzet af in de richting van de zes-yard-box, maar Mane kon het juiste contact niet vinden om een ​​doel te leiden.

Liverpool dacht dat ze de score hadden gebroken in de 50e minuut toen Fabinho de bal in het net zette, maar de verdediger Virgil van Dijk Hij stond buitenspel toen hij op weg was naar de formatie van de middenvelder.

READ  Roman Abramovich: Groot-Brittannië legt sancties op aan de Russische oligarch en de eigenaar van Chelsea

De ploeg van Klopp hield de controle en werd trouw beloond toen Henderson in de 53e minuut doorbrak. .

Mané verdubbelde de voorsprong na slechts twee minuten met een uitloper nadat Salah de bal het strafschopgebied in rolde.

Villarreal sloeg geen enkel schot op doel terwijl ze worstelden om hun doel te bereiken.

De twee teams ontmoeten elkaar opnieuw in de terugwedstrijd op La Ceramica op 3 mei.