april 29, 2024

LAFC vs Philadelphia Union score: Wild MLS Cup gaat naar penalty shootout waarbij LAFC zijn eerste titel wint

In wat misschien wel de grootste MLS-wedstrijd ooit en gemakkelijk de meest vermakelijke beker in de geschiedenis is, won LAFC hun eerste en versloeg Philadelphia Union op zaterdag na strafschoppen.

De wedstrijd eindigde met een score van 2-2 aan het einde van de reguliere speeltijd en 3-3 aan het einde van de verlengingen, wat resulteerde in penalty’s omdat de gastheren met 3-0 wonnen, hoewel hun aantal in de verlenging werd teruggebracht tot 10 man. De Federatie zette geen van haar drie strafschoppogingen om met twee reddingen van LAFC-doelman John McCarthy. McCarthy, een inwoner van Philadelphia die van 2015 tot 2018 voor de competitie speelde, werd uitgeroepen tot MLS Cup MVP.

Het is de eerste LAFC League-kroon in zijn eerste definitieve optreden.

Philly leek, dankzij twee doelpunten van centrale verdediger Jack Elliott, klaar om de huiseigenaren en LAFC-kandidaten in overwerk bij Bank of California te verslaan. De zaken waren echter nog niet voorbij, want Gareth Bale kwam van de bank om gelijk te maken voor de strafschoppen.

LAFC-doelman Maxime Crepeau kreeg een rode kaart in de tweede helft van de verlenging omdat hij hem een ​​duidelijke doelkans ontzegde, en liep daarbij wat op een ernstige blessure leek op, en de bezoekers profiteerden ervan dat ze een man waren met Elliott II. Doel.

Philly was alleen in staat om deze late voorsprong te nemen, want hij kwam tweemaal van een achterstand terug met een doelpunt om de gelijkmaker te maken, want hij redde het doelpunt van Kilian Acosta in de eerste helft met een doelpunt van Daniel Gazdag voor het uur, en vervolgens het doelpunt van Jesus Murillo in de 83e minuut Elliott’s kopbal in de 85e minuut. En daarna was Elliott er om een ​​losse bal voor het doel schoon te maken in de 124e minuut om de fans van het thuisteam het zwijgen op te leggen en de titel te winnen voor wat leek op het laatste doelpunt in de geschiedenis van MLS-supplementen. Maar het was niet zo dat LAFC’s Bale schitterde met de kampioenschappen, hij bracht de wedstrijd gelijk en stuurde het naar een penalty shootout, ook al was zijn kant een man.

De zes doelpunten in de finale zijn de meeste sinds de titelwedstrijd van 2003 tussen San Jose Earthquakes en Chicago Fire. Toevallig was dat de laatste keer dat de twee rankers de kampioenswedstrijd bereikten

Bekijk elke UEFA Champions League-wedstrijd van het jaar op Paramount+. Paramount+ is de enige plek waar je dit seizoen elke minuut van elke UCL-wedstrijd kunt bekijken, evenals Serie A, NWSL, Europa League en meer. Krijg 50% korting op het jaarpakket met de promotiecode ALLYEAR! Een abonnement geeft je niet alleen toegang tot elke voetbalwedstrijd die je maar wilt, maar geeft je ook toegang tot de NFL op CBS en talloze films, shows en originele inhoud.

READ  De wetgevende macht van Wisconsin keurt het renovatieplan voor het Brewers-stadion goed