mei 8, 2024

Kansas City Chiefs tegen Philadelphia Eagles in Super Bowl LVII

CNN

De Kansas City Chiefs gaan door naar Super Bowl LVII met een 23-20 overwinning op de Cincinnati Bengals in de AFC Championship Game van zondag in het Arrowhead Stadium in Kansas City, Missouri.

Nadat hij vorige week een hoge enkelverstuiking had opgelopen tijdens de overwinning op de Jacksonville Jaguars in de divisieronde, speelde Patrick Mahomes heen en weer om het team naar de overwinning te leiden.

Kansas City leidde met 6-0 na twee velddoelpunten. Voor rust vond Mahomes zijn favoriete doelwit – tight end Travis Kelce – voor een touchdown om een ​​voorsprong van 13-3 te nemen. Kells werd vermeld als twijfelachtig voor de wedstrijd vanwege een rugblessure.

Vlak voor rust reden de Bengals het veld af en trapten een velddoelpunt om de achterstand terug te brengen tot 13-6.

Bij het eerste aanvallende balbezit van de Bengals in de tweede helft raakte quarterback Joe Burrow brede ontvanger Dee Higgins voor een touchdown van 27 meter om de wedstrijd gelijk te trekken op 13. Mahomes was echter duidelijk stomverbaasd en de Chiefs reageerden met een laser touchdown-worp. Marquez Valdes-Scandling neemt opnieuw de leiding.

De verdediging van de Chiefs stopte de krachtige Bengals-aanval tot het eerste spel van het vierde kwartaal.

Op de vierde plaats gooide Burrow de bal over het veld en raakte Ja’Mar Chase 35 meter om Cincinnati diep het grondgebied van Kansas City binnen te dringen. Twee plays later scoorde Bengals teruglopende Samaje Perine op een touchdown-run van 2 yard om de wedstrijd opnieuw in evenwicht te brengen.

READ  Westerse bondgenoten verschillen van mening over vliegtuigen naar Oekraïne, Rusland claimt winst

De Chiefs gaven Burrow de bal terug met minder dan een minuut te gaan, en de stand was gelijk op 20. Chiefs-terugkeerder Sky Moore zette de aanval op met een goede veldpositie op een Bengals-trap 29 meter. Op de derde plaats onhandige Mahomes en toen hij buiten de baan ging, duwde Bengals defensieve einde Joseph Osai hem en kreeg hij een onnodige ruwheidsstraf van 15 meter.

Kansas City-kicker Harrison Butker schopte een velddoelpunt van 45 meter om de Chiefs voor de derde keer in vier seizoenen naar de Super Bowl te sturen.

De finale van 12 februari is de eerste keer in de geschiedenis van de Super Bowl dat beide teams zwarte quarterbacks starten.

Mahomes, de derde zwarte quarterback die in 2020 een Super Bowl wint, wil de eerste zwarte quarterback in de geschiedenis worden die meerdere Super Bowls wint, terwijl Eagles quarterback Jalen Hurts de vierde zwarte quarterback kan worden die de Lombardi Trophy wint.

de vorige dag, De Philadelphia Eagles versloegen de San Francisco 49ers31-7 op Lincoln Financial Field in Philadelphia om voor het eerst sinds het seizoen 2017-2018 door te gaan naar de kampioenswedstrijd.

De Eagles scoorden op hun eerste balbezit en keken nooit meer achterom in een nederlaag van 49 punten.

Eagles linebacker Hassan Reddick liep in het eerste kwart een rechterelleboogblessure op na een treffer en de 49ers stonden even buitenspel. Josh Johnson, de vierde-snarige quarterback voor San Francisco, viel Birdie in tot het derde kwartaal voordat hij met een hersenschudding uit de wedstrijd werd gedwongen.

READ  Onrust terwijl Rwanda zich voorbereidt op de komst van Britse migranten

Purdy speelde op een geblesseerde elleboog en kwam opnieuw in het spel, maar de aanval van de 49ers had moeite om punten te scoren.

Ondertussen deed de quarterback van de Eagles pijn en liep de run-game van Philadelphia over de 49ers-verdediging, met 148 meeslepende werven en vier touchdowns op de grond. Met zijn haastige touchdown in het vierde kwartaal passeerde Hurts (15) Cameron Newton (14) voor de meest haastige touchdowns in een seizoen door een QB in de geschiedenis van de NFL, inclusief de play-offs. Dat meldt NFL Research.