april 24, 2024

Jaylen Brown leidt Celtics ommekeer in de tweede helft toen Boston Miami Heat versloeg om zich te kwalificeren voor de NBA Finals

Miami — De Boston Celtics bevonden zich woensdagavond om vijf uur achter de Miami Heat, op de weg, aan het einde van de eerste helft van Game 5 van de Eastern Conference Finals.

De Celtics voelden zich echter prima. Ze hadden niet veel slechter kunnen spelen in de eerste helft, ze maakten 10 beurten en kregen negen offensieve rebounds tegen Miami – waardoor de Heat nog 14 schoten kon nemen.

“We speelden in veel opzichten niet ons best”, zei Celtics-coach Im Yodoka. “Soms is er maar één man nodig om terug te keren naar zijn normale spel.”

Niemand speelde slechter dan Jaylyn Brown. Hij sloeg 2-uit-7 van het veld en maakte vier omzetten – allemaal in het eerste kwartaal.

Daarna begon de tweede helft. En toevallig werd Brown het gezicht van de transformatie van het team.

Bruin 19 punten, 0-halve draai – samen met 18 tweede helft punten van Jason Tatum – Uiteindelijk stond hij Boston toe om te beginnen wat een rotsgevecht in de eerste helft was geweest, want de Celtics wonnen 93-80 over de Heat, waardoor Boston opnieuw won tijdens hun eerste reis naar de NBA-finale in 12 jaar.

“Dezelfde speler”, zei Brown van de eerste tot de tweede helft. “Het moest gestabiliseerd worden. Dat is het. Naarmate de wedstrijd vorderde, begon een deel van die kracht af te nemen, dus ik opende het spel een beetje. Ik opende de wedstrijd voor mij in de tweede helft.

“Ik wilde niet naar beneden gaan. Ik wilde niet voorbij kijken, ik denk dat deze wedstrijd voorbij was. Mijn team had me nodig om naar buiten te komen en te reageren.”

“De eerste helft was s—. Hij gooide het weg. [Just] Hij gaat uit en speelt basketbal in de tweede helft.”

Het was niet duidelijk of Boston in staat zou zijn om de instructies van Brown op te volgen na weer een lelijk basketbaltraject in de reeks voor de Celtics in de eerste helft van Game 5. Het verschil met andere periodes waarin Boston uit de wedstrijd was. De lat in deze serie is echter dat de Celtics de Heat de wedstrijd niet lieten openen.

READ  Keuzes voor universiteitsvoetbal tegen de verspreiding: de keuzes van Bruce Feldman voor week 3

In plaats daarvan waren de dingen lelijk aan de Miami-kant van het grootboek. Terwijl Tatum en Brown een uitdaging waren om 10 voor 33 te gaan in de eerste helft, en de Celtics de bal naar binnen gooiden, kon Miami ook niets raken. Achtergrond start vanaf Kyle Lowry En Max Strauss Gecombineerd om 0 tegen 15 uit het veld te gaan en 0 tegen 12 uit het 3-punts bereik voor het spel. Jimmy Butlerdie door een knieprobleem speelde, eindigde slechts 4 voor 18. Over het algemeen eindigde de Heat 7 met 45 voor een sombere 3-punts.

“Hier moet je van genieten”, zei Heat-coach Eric Spoelstra. “Je doet het. Weet je, als je wilt hacken en een kaart in de finale wilt krijgen, moet je een aantal belachelijk moeilijke dingen doen. Om naar Boston te gaan en er gezamenlijk achter te komen, zijn dat de gevoelens en hacks die je heb ervoor gezorgd dat je je de rest van je leven herinnert. Breng dit terug. Het ding is op de 29e. Dat is alles waar we het daar over hadden.’

Het was een game die, net als de rest van de serie, nooit mooi zou worden genoemd. Maar voor de Celtics – het team dat hun indrukwekkende transformatie halverwege het seizoen rond een verstikkende verdediging bouwde – was het het nieuwste voorbeeld van de lichaamsbouw waar ze tijdens de play-offs trots op waren.

“Ik denk dat de mentale stress en druk die we op sommige teams met onze verdediging hebben uitgeoefend, heeft gewerkt en ons soms door de kwalificatie heeft geholpen”, zei Odoka. “Ik heb gezien in de Brooklyn-serie, jongens beginnen te slijten. Game 7” [last round against the Milwaukee Bucks, Giannis] Jij bent Sommigen vertraagden. Maar constant al die lichamen naar mensen gooien verzwakt ze zowel fysiek als mentaal, wat het moeilijk maakt, zolang we ze geen gemakkelijke manden geven om te bewegen.

READ  James Harden van Clippers - Hij kan met iedereen de strijd aangaan om een ​​titel te winnen

“Met onze jongens hebben we er altijd vertrouwen in dat ze zullen blijven werken en er uiteindelijk achter zullen komen.”

Brown en Tatum deden het zeker in de tweede helft. Na die vroege worstelingen ging Brown de laatste drie kwartalen in zonder omzet. En in een wedstrijd waarin iemand – wie dan ook – zou schreeuwen om een ​​schot na die eerste inning van Breakfast aan beide kanten, maakte Brown in de tweede helft een schot in de roos.

Hij sloeg het laatste schot in het derde kwart (de mid-range bucket is moeilijk) en het eerste van het vierde (de drie op de vleugel) om de voorsprong van Boston voor altijd te verdubbelen. Hij zorgde ervoor dat hij daar bleef door in het laatste kwart 13 van zijn punten te scoren in een 5-uit-6 schot.

“Alleen de jongens gaan gewoon zitten, worden agressief, stoppen met het draaien van de bal,” zei Brown. “We gaven ze veel meer schoten dan we in de eerste helft kregen. We stonden slechts met vijf achter. We wisten dat als we er aandacht aan zouden besteden, we een aantal open kansen zouden krijgen en ze zouden uitschakelen.

“Dus blijf basketballen en wees agressief. Daarom duurt basketbal 48 minuten.”

Het was een soortgelijke ommekeer voor Tatum, die tijdens de eerste helft herhaaldelijk zijn schouder greep, omdat het duidelijk was dat hij een zenuwprobleem had waardoor hij in het vierde kwartaal van Game 3 voor een korte periode uitgeschakeld werd.

Maar Tatum bleef in de eerste helft proberen de sprints voor anderen te doen en eindigde de nacht uiteindelijk met 22 punten, 12 rebounds en 9 assists in meer dan 44 minuten, terwijl hij – net als Brown – uiteindelijk genoegen nam met een ritme met de tweede helft op voorsprong.

READ  De Chicago Cubs eindigden 10 wedstrijden achteruit en stopten de winning streak van de Atlanta Braves in 14 wedstrijden

‘Ja, het zat me dwars,’ zei Tatum. “We zijn er net achter gekomen.

“Het is duidelijk een heel goed team. Beide teams spelen hard en concurreren en dat soort dingen. Maar de spelers vinden het geweldig.” [Derrick] witaanzienlijk [Marcus] Slim Er zijn, er gewoon zijn, en JB maakte een aantal grote foto’s. Iedereen heeft van begin tot eind bijgedragen.”

Nu keert de serie terug naar TD Garden, waar Boston – op hun zesde reis naar de Conference Finals sinds de laatste NBA Finals – de kans krijgt om die laatste stap te zetten in de competitie-kampioenschapsronde.

Maar tijdens een periode na het seizoen die al veel wendingen heeft gekend met de Celtics – inclusief een comeback van exact dezelfde achterstand, bevond de Heat zich met 3-2 op de weg in Game 6, om de Bucks te verslaan in de Halve finales van de conferentie – je weet wel. Boston dat zijn missie nog niet voorbij is.

“De mentaliteit en het gesprek tussen ons na de wedstrijd is dat we de laatste keer met 3-2 achter stonden, we moesten op pad om Game Six te winnen, en dat hebben we gedaan”, zei Tatum. “We kunnen niet geloven dat het voorbij is. We moeten naar huis alsof we 3-2 achterstand hebben, met het gevoel van urgentie dat het een wedstrijd is om te winnen, niet om te ontspannen omdat we voor staan.”

“Het is mogelijk [for Miami to come back]. Natuurlijk deden we dat in de laatste serie, dus wetende dat, nu we het erover hebben, natuurlijk genieten van dit spel, maar we zijn niet tevreden wetende dat we nog dingen moeten opruimen, we moeten nog steeds beter spelen. Het werk zit er nog niet op.”