juni 22, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

James Harden van Clippers – ‘kan zich meten met iedereen’ voor titelrun

James Harden van Clippers – ‘kan zich meten met iedereen’ voor titelrun

PLAYA VISTA, Californië – James Harden zei dat hij miljoenen heeft opgeofferd met zijn speelstijl, terwijl hij zei dat hij “aan de lijn” was tijdens zijn tijd bij de Philadelphia 76ers.

Harden zei dat hij probeerde te doen wat nodig was om te winnen in Philadelphia, maar de frontoffice van de 76ers wilde hem niet. Nu hij bij de Clippers zit, hoopt Harden dat hij een deel van het negatieve verhaal rondom hem kan veranderen na het vertrek van de Rockies uit Brooklyn en Philadelphia en kan bewijzen dat hij nog steeds een elite-ster is die zich kan meten met Kawhi Leonard, Paul George en Russell Westbrook. Kampioenschap.

Tijdens zijn inleidende persconferentie donderdag in de Clippers-faciliteit beschreef Harden wat er volgens hem mis ging in Philadelphia.

“Ik heb minder dan 26 miljoen dollar nodig gehad om het team te contracteren en te verbeteren”, zei Horton. “Ik verander mijn rol, welk medium [felt] Bal domineert, wat mijn baldominantie erg handig maakt. Maar ik veranderde mijn rol, probeerde het verhaal te veranderen, probeerde offers te brengen en deed wat nodig was om op het hoogste niveau te slagen. Het werd niet gesproken. Dit is een andere BS.

READ  Sommige verkiezingsontkenners in 2020 zullen staatsraces winnen, CNN-projecten

‘Dus ik verliet Brooklyn en dacht dat ik met pensioen zou gaan als Sixer, en de frontoffice had andere plannen. Ze wilden me niet. Er zijn veel verhalen en mensen denken dat ze een mening hebben… het is waar.”

Harden had donderdag zijn eerste training als Clipper en ligt op schema om zijn Clippers-debuut maandag te maken in Madison Square Garden tegen de New York Knicks. Clippers-coach Ty Lue heeft een pauze van vier dagen om te gebruiken als minikamp om Harden en PJ Tucker in zijn aanval te integreren voordat hij aan een roadtrip van drie wedstrijden in New York begint.

Harden, die de afgelopen drie seizoenen gemiddeld tien assists per wedstrijd gaf, hoopt zijn speelstijl onder Lue los te laten. Hij zei dat toen hij bij de Sixers was, hij “aan de lijn” was en aanvallend niet op zijn best kon spelen, of het nu ging om gemak of scoren naast Joel Embiid.

En Harden legde uit dat ‘aangelijnd zijn’ niet noodzakelijkerwijs bepaalt hoeveel schoten hij krijgt.

“Het spel en ik denk dat ik een maker op het veld ben”, zei Harden. “Dus als ik de stem krijg waar ik kan: ‘Hé coach, ik kijk hiernaar. Wat vind je hiervan?’ Iemand die in mij gelooft, in mij gelooft, mij begrijpt, ik ben geen systeemspeler. Ik ben een systeem. Begrijp je wat ik bedoel?

“Dus iemand die dat gesprek met mij kan begrijpen en in staat is om het uit te zoeken en aanpassingen te maken tijdens de wedstrijd, dat is wat mij het meeste zorgen baart. Het gaat er niet om dat ik basketbal ga spelen en 34 punten scoor. Ik heb het al gedaan.” gedaan.”

READ  Chinese vliegtuigen steken de middenlijn van de Straat van Taiwan over terwijl een boos China oefeningen begint

De Clippers zien Harden als een plafondversterker, iemand die het leven van Leonard en George nog gemakkelijker kan maken. Harden, Leonard, George en Westbrook spraken over het brengen van offers, verder gaan dan individuele statistieken en samenwerken om de Clippers te helpen hun eerste NBA-titel te winnen. Omdat iedereen in dergelijke situaties wint, moeten de vier sterren de basketbal delen.

Een band die ze al deelden, was dat ze opgroeiden in Zuid-Californië en iets geweldigs wilden doen.

“Ik ben weer thuis”, zei Harden, die op Artesia High School in Lakewood, Californië speelde. “Ik denk dat het gezelschap van familie en het hebben van een aantal goede spelers in dit team mij troost geeft. Alle vier de jongens komen uit Californië. Het is een uniek verhaal. Dus het kwam allemaal samen en het was logisch.”

Dit wordt de derde keer dat Harden en Westbrook samenwerken, na samen te hebben gespeeld in Oklahoma City en Houston.

‘Ik kende Russ van de Boys and Girls Club in LA,’ zei Horton. “Dus onze relatie gaat verder dan basketbal. Hij is een reden [of wanting to be traded to the Clippers]. Hij heeft het gevoel dat hij iets te bewijzen heeft. We hebben een doel dat we proberen te bereiken. Wat is een betere manier om het samen te doen in LA.”

Harden ziet overeenkomsten tussen de Clippers en zijn situatie in Brooklyn met Kevin Durant en Kyrie Irving voordat blessures het team ontspoorden.

“Ik zat in een soortgelijke situatie in Brooklyn, waar je twee jongens hebt die basketbal kunnen scoren en mismatches met de verdediging kunnen creëren”, zei hij. “Dus ik ben goed in basketbal en basketbal. Pick-and-roll, vangen en schieten. We hebben een aantal goede coaches. We hebben een aantal onzelfzuchtige spelers.

READ  2023-24 NFL Week 18 play-off voorspellingen: Texanen winnen bod, Steelers hebben hulp nodig na de overwinning van zaterdag

“Ik denk [I can] Basketbalscore. Ik ben ook goed in basketbal. Zo kan ik faciliteren.”

Harden zei dat hij veel te bewijzen heeft bij de Clippers.

“Alles”, zei Harden toen hem werd gevraagd wat hij moest bewijzen. “Als individu ben ik erg elite en dan kan ik me met iedereen meten en aan een kampioenschapsrun werken.

“Dus ik denk dat we allemaal op dezelfde pagina zitten in de zin van individuele statistieken, al die dingen zijn ons voorbij. We hebben allemaal een doel, en ik denk dat iedereen weet wat dat is.”