april 20, 2024

Jacob Slavin is uit Game 4 met een bovenlichaamblessure

Christine SheltonESPN NHL-verslaggever24 mei 2023, 21:07 uur ET1 minuut om te lezen

SUNRISE, Fla. – Carolina Hurricanes-verdediger Jacob Slavin verliet woensdag de Eastern Conference Finals in Game 4 vroeg in de eerste periode nadat hij een zware klap had gekregen van Florida Panthers-aanvaller Sam Bennett.

Slavin werd later uitgesloten van de wedstrijd met een bovenlichaamblessure.

Slaven speelde de puck achter zijn eigen net toen Bennett een grote check maakte naar de top van de schutter van de Hurricanes, die zijn hoofd op de planken stootte toen hij op het ijs viel. Slavin probeerde op te staan, maar worstelde om zijn evenwicht te hervinden. Uiteindelijk hielp een coach hem van het ijs en begeleidde hem naar de kleedkamer van Carolina.

Bennett kreeg geen penalty voor de treffer. Door er echter voor te zorgen dat de teamgenoten van Slaven zouden reageren – door Brent Burns te snijden en in te checken door Jordan Martinuk – kwam Florida in een machtsspel terecht.

Carolina stond al met 1-0 achter toen Slaven wegliep, nadat Anthony Dockler in de eerste periode 41 seconden scoorde. Carolina staat met 3-0 achter op Florida in de best-of-seven series en staat voor uitschakeling in Game 4.

Slavin is het hele seizoen spelmaker geweest voor de Hurricanes en heeft twee doelpunten en zes punten in 14 playoff-wedstrijden. Hij had gemiddeld 24 minuten ijstijd tijdens het ‘postseason’.

Hurricanes-aanvaller Stefan Nuessen verliet tijdens de eerste periode ook de bank, hoewel er geen update over zijn status werd gegeven.