april 26, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Iga Sviatech gaat door naar finale Franse Open en verslaat Daria Kasatkina

Iga Switech Hij vervolgde zijn reis naar de tweede Franse Open-titel in drie jaar, toen hij de Rus versloeg. Daria Kasatkina Kwam tot de finale met 6-2, 6-1 en gelijkspel Serena Williams Voor de op een na langste winnende serie van deze eeuw.

De 34e opeenvolgende overwinning van Swedeck was een overwinning, waarmee hij zijn tweede Roland Cross-titel won. Venus Williams Voor de langste tour van de tour sinds 2000.

Swiadech, de kampioen van de French Open van 2020, heeft sinds februari niet meer verloren en heeft slechts twee sets laten vallen in de laatste vier wedstrijden.

Wereld nummer. 1 Jupiter stond een vroege break toe, maar Swiadech gebruikte hun sterke forehand, snelle aanvalskracht en all-court best om de resterende drie punten van de eerste set met 2-2 in de openingsgame te laten vallen. Vijf wedstrijden. Hij won vervolgens de laatste negen punten en won de 64 minuten durende wedstrijd door zijn enkele aas.

Kasatkina, voor het eerst een 20e gerangschikte Grand Slam halve finalist, heeft twee keer meer gewonnen dan de nummer 1 zaad, maar scoorde een ongekende 13 voor 24 op Swedek. SwiTech eindigde met 22 winnaars, meer dan het dubbele van Kazatkina’s 10.

Ze ontmoet een Amerikaanse tiener Cacao koffie18e zaad, of van Italië Martina Travison Zaterdag in de finale. Swedek, die dinsdag 21 werd, is met Monica Celes (drie winnaars), Steffi Graf en Chris Evert de vierde vrouw die meerdere Franse Open-titels won tijdens het Open-tijdperk (sinds 1968) op 21-jarige leeftijd.

Toen Swiadech opnieuw tegenover zijn Russische tegenstander stond, speelde hij door een lint op de pet te bevestigen in de kleuren van de Oekraïense vlag. De Zweed schoof op naar 41-3 met vier overwinningen tegen Kasatkina dit seizoen.

READ  Sixers bij Celtics: Jayson Tatum scoort 51 punten terwijl Sixers de slechtste Game 7-nederlaag boekt

Hij won de laatste 13 wedstrijden van tegenstanders in de top 20 van de WTA-ranglijst, waarbij hij één set toestond.

Associated Press en Reuters hebben bijgedragen aan dit rapport.