april 29, 2024

Gonzaga 89-68 Kansas (23 maart 2024) Samenvatting van de wedstrijd

SALT LAKE CITY — — Gonzaga speelde een bijna perfecte tweede helft en opende zaterdag een heen-en-weer-wedstrijd met een 15-0 run om Kansas te verlaten voor een overwinning van 89-68 en zijn beste reeks reizen uit te breiden naar de Sweet 16 tot negen.

Anton Watson scoorde 8 voor 11 voor 21 punten op een middag waarop iedereen in een marineblauwe trui een ster was, vooral na de rust.

De als vijfde geplaatste Zags (27-7) maakte hun eerste vijf driepunters van de tweede helft, miste pas van grote afstand toen er nog 1:30 over was en de wedstrijd tot aanzienlijke verlengingen leidde.

De ploeg van Mark Few reist regelmatig af naar het tweede weekend om te spelen tegen de winnaar van de wedstrijd van zondag tussen Purdue en Utah State.

Nolan Hickman eindigde met 17 punten voor de Zags, en grote man Graham Icke had 15 punten en negen rebounds, waarmee hij concurreerde met KU's Hunter Dickinson, die eindigde met een rustige 15 punten. Ryan Nembhard zorgde ervoor dat alle Bulldogs er goed uitzagen, die een zware schietavond had (1-uit-6) en eindigde met 12 assists.

Terwijl Gonzaga zeilde, kwamen delen hiervan pijnlijk bekend voor bij fans van de als vierde geplaatste Jayhawks (23-11), die worstelde met diepte, schieten, consistentie en blessures – en topscorer Kevin McCullar Jr. (knie) was uitgeschakeld. Concurrentie. Tijdens Gonzaga's 15-0 run misten de Jayhawks tien opeenvolgende schoten en bereikten nooit meer enkele cijfers.

Een paar van die fouten zagen er vreemd lelijk uit, waaronder toen Dickinson een rebound onder de emmer pakte en klaar leek voor een gemakkelijke emmer, maar er ternauwernood in slaagde de bal naar de rand te krijgen.

READ  49ers prijzen Brock Purdy en betreuren kostbare fouten in de Super Bowl

Zeker 22 minuten lang voldeed deze game aan zijn verwachtingen, een zeldzame krachtmeting tussen geliefde machtsprogramma's. Er waren acht leadwisselingen. Op een gegeven moment, laat in de eerste helft, maakten de teams negen opeenvolgende schoten vanuit het veld, waarbij ze bijna elke keer de leiding wisselden.

Het eindigde abrupt toen Ike een omzetspringer maakte, waarna Watson bij het volgende balbezit een plaat van Ben Gregg overnam voor een gemakkelijke lay-up. Het was het begin van een serie van 15-0 die zich uitbreidde naar 32-4 en de voorsprong opvoerde naar 27.

Gonzaga won beide wedstrijden in Salt Lake City met scores van 21. De opener tegen McNeese was wellicht voorspelbaar. Dat de tweede game zo gemakkelijk zou zijn, zelfs tegen een gebrekkig KU-team, kwam als een verrassing.

Aan de zijlijn

lamar simpson, De scheidsrechter die de fout heeft gefloten die KU aan de overwinning op Samford op de openingsavond hielp, bekeek beide wedstrijden vanaf de persrij als vervangende official.