mei 20, 2024

Giannis Antetokounmpo leidt met 40 punten

Hij speelt

De Milwaukee Bucks behaalden zaterdagavond hun vierde overwinning op rij en versloegen de Dallas Mavericks met 132-125 in een zinderende ontmoeting in de Fiserv Forum Arena. Dit was de eerste wedstrijd van de Bucks tegen een tegenstander van de Western Conference, en de Mavericks staan ​​op gelijke hoogte voor het beste record op de conferentie. Het verlies leidde tot 9-4, terwijl de Bucks verbeterden naar 9-4.

De Bucks waren op de tweede avond van een back-to-back, na een overwinning in Charlotte op vrijdag. De Mavericks zijn afwezig bij de wedstrijden sinds hun overwinning op de Washington Wizards woensdag.

Vierkante score: Bucks 132, Mavericks 125

Sterspelers staan ​​centraal

In de wedstrijd van zaterdagavond waren vier van de beste spelers van de NBA aanwezig – Giannis Antetokounmpo en Damian Lillard uit Milwaukee, en Luka Doncic en Kyrie Irving uit Dallas – en het kwartet legde om beurten hun wil op aan de wedstrijd.

In de eerste helft stonden Antetokounmpo en Doncic centraal. De MVP-kandidaten gingen basket voor basket, waarbij Antetokounmpo 20 punten scoorde op 15 schoten en Doncic 17 op 14 schoten in een snelle helft.

Antetokounmpo hakte de poreuze verdediging van de Mavericks in stukken met Eurosteps en omzet, en scoorde al zijn punten in de eerste helft in de verf na 10 van de 11 schietpartijen. Negen van deze merken kwamen als beste uit de bus.

Dončić sloeg drie driepunters en voegde er zes toe terwijl hij vijf assists uitdeelde.

READ  Bron - Het is onwaarschijnlijk dat LT Tyron Smith terugkeert naar de Cowboys

Ondertussen sloeg Irving 3-uit-10 voor zes punten en Lillard sloeg 3-uit-7 voor 10 punten in de eerste 24 minuten.

Dončić wist het tempo in het derde kwartaal vast te houden en kwam op een run van 13-0, wat de Mavericks een voorsprong van 71-60 bezorgde. De Dallas-guard scoorde in die periode tien punten, terwijl Antetokounmpo zijn eerste vier schoten van het kwart miste.

Irving kwam ook op gang in het derde kwartaal en sloeg 7-uit-10 voor 18 punten. Lillard schitterde niet zoals de andere drie, maar hij bouwde geleidelijk aan momentum op en scoorde 17 doelpunten in de tweede helft om de Bucks te helpen een achterstand van 12 punten te overwinnen.

Er was ook een vierde kwart van 85 seconden waarin alle vier de spelers elk punt scoorden. Antetokounmpo maakte twee vrije worpen om de Bucks op voorsprong te zetten, nadat Doncic er twee miste.

Antetokounmpo leidde alle scorers met 40 punten bij 18-van-26-schietpartijen. Hij had ook 14 rebounds en zeven assists. Lillard scoorde 27 doelpunten en gaf 12 assists.

Irving scoorde 39 van de 16-van-29-opnamen, terwijl Doncic 35 van de 15-van-26-opnamen scoorde.

Connaughton en Lopez behalen de overwinning

Ja, de lichten waren helder met sterren. Maar verderop kregen de Bucks ook twee vrije worpen van Brook Lopez en Pat Connaughton sloeg twee driepunters om de overwinning te bezegelen terwijl de Dallas Stars schoten bleven maken en missen.

De laatste speler uit Dallas, afgezien van de twee sterren, die scoorde was Tim Hardaway Jr., met iets meer dan een minuut te gaan in het vierde kwartaal.

Ondertussen bezorgde Lopez de Bucks een voorsprong van 122-117 met nog 3 minuten en 38 seconden te gaan, met een krachtige beweging richting de basket die leidde tot twee vrije worpen. Connaughton sloeg vervolgens een drie neer op 2:12 en een andere met 1:05 over om de overwinning effectief te bezegelen.

READ  Seahawks verwerpen mega-commercieel aanbod voor leiders Russell Wilson

Connaughton scoorde 16 punten terwijl Lopez eindigde met 12 punten.

Het schema van Giannis: Antetokounmpo’s blessures tijdens zijn NBA-carrière en hoe snel hij daarvan terugkwam

Giannis Antetokounmpo speelt met een probleem aan de rechterknie

Na een dag spelen met de overblijfselen van een verrekking in zijn rechterkuit, werd Antetokounmpo zaterdag op het blessurerapport vermeld met een andere aandoening: hij had te maken met een rechterknieblessure. Hij had buiten het seizoen een knieoperatie ondergaan.

Antetokounmpo miste woensdag de overwinning van het team in Toronto vanwege een verrekking van zijn rechterkuit, maar hij speelde vrijdag 28 minuten in de overwinning van de Bucks op Charlotte. Hij zei dat hij niet 100% gezond was, maar hij sprak de hoop uit dat de ziekte met het verstrijken van de dagen zou blijven verbeteren. Het lijkt erop dat hij niet slechter is geworden qua slijtage als het om zijn kuit gaat, maar dit is de eerste keer dit seizoen dat hij met een knieprobleem wordt vermeld.

Zijn knie zag er ook goed uit, vooral toen hij langs de verdediging van de Mavericks snelde voor een lay-up en Derrick Jones Jr. achtervolgde voor een brutaal blok op het open veld in de eerste helft.

Khris Middleton houdt stand op het gebied van blessurebeheer

Het is niet verwonderlijk dat de Bucks Khris Middleton tegen de Mavericks hebben uitgesloten. Hij zit nog steeds aan een minutenbeperking en speelde 21 minuten tegen Charlotte. Dit seizoen heeft hij nog geen enkele wedstrijd op rij gespeeld. Hij miste de eerste game van die sets nog twee keer, maar de Hornets-wedstrijd maakte deel uit van het seizoenstoernooi en de focus lag op die wedstrijd.

READ  MLB Wild Card: Desperate Phillies verslaan de Nationals voor een losing streak

5 nummers

3-2 Het record van de Bucks tegen teams met een record van .500 of beter in de speelgeschiedenis.

3 Hoekdriepunters van Dallas-aanvaller Grant Williams. Williams sloeg 4-uit-10 van achter de driepuntslijn en scoorde 14 punten, maar hij is zeker niet vergeten Bucks-fans en Fiserv Forum te kwellen met een lay-up in de play-offs van 2022 als lid van de Boston Celtics.

4 Keuzes in de eerste ronde in de draftklasse van 2023 omdat hij probeerde – en er niet in slaagde – te scoren op Brook Lopez aan de rand na een afwijzing door Dallas’ Derek Lively II (12e keuze) in het eerste kwartaal.

14-0 In het tweede kwartaal slaagden de Bucks erin een achterstand om te buigen van 42-38 naar 52-42. Dat traject omvatte een spinpass van Andre Jackson Jr. naar AJ Green voor een 3-pointer en vervolgens een dropball in de quarter court van Jackson Jr. naar Malik Beasley.

7.009 Antetokounmpo’s carrière herstelt zich. Slechts 11 andere actieve spelers hebben meer. Met 7.000 rebounds werd hij de jongste speler (28 jaar en 347 dagen) die meer dan 16.000, ruim 7.000 en ruim 3.000 assists noteerde. Hall of Famer Kevin Garnett was voorheen de jongste met 29 jaar en 199 dagen.