juli 22, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Ferrucci duwt Kirkwood naar de pitlane vanwege ‘domme’ IndyCar-actie.

Ferrucci duwt Kirkwood naar de pitlane vanwege ‘domme’ IndyCar-actie.

Kirkwood had Andretti Global-teamgenoot Herta net laten passeren in bocht drie toen hij in bocht vijf een bandenbotsing kreeg met Ferrucci van AJ Foyt Racing.

“Santino moet uit de serie worden ontslagen”, zei Kirkwood op de radio.

Een ronde later draaide Ferrucci en maakte een fout op Herta in het bocht 6-7-complex voordat Herta een inside pass kon maken in bocht 8 toen Ferrucci de pitstraat in reed.

Aan het einde van de sessie was er een korte fysieke uitwisseling tussen Ferrucci en Kirkwood in de pitlane, waarbij de eerste beweerde dat Kirkwood zich tegen hem keerde na een woordenwisseling op de baan.

Men ziet Ferrucci Kirkwood duwen, terwijl Peacock’s stemopname Peacock Ferrucci zegt: “Jij stuk klootzak, je hebt je tegen mij gekeerd!”

Kirkwood stopte met proberen met Ferrucci te praten, liep naar buiten en glimlachte terug naar zijn timingpad.

“We zijn in de praktijk”, vertelde Ferrucci aan NBC. “Ik zit in de ronde die ons derde zou maken, toch?

‘Ik kom de heuvel af en wie verandert er in iemand en duwt de auto op je af? Ik bedoel, het is een verdomde zet, man.’

“Ik ben met hem opgegroeid in de karting, en ik ken hem al heel lang. Ik heb hem nog nooit zoiets zien doen [Josef] Gisteren Nieuwgarden [Newgarden admitted he was at fault for their light collision – Ed].

“het is een schande.”

Kyle Kirkwood, Andretti Global Honda

Fotografie: Philip Abbott / Autosport foto’s

Toen de verslaggever hem vroeg of Kirkwood het gevoel had dat het Ferrucci was die zich tegen hem keerde, en niet andersom, antwoordde hij: ‘Nou, als je teruggaat en kijkt en ziet hoe hij op hem stapt en naar links afslaat.

READ  Er doen geruchten de ronde terwijl LSU-coach Kim Mulkey weinig zegt over de afwezigheid van Angel Reese

‘Ik bedoel, ik weet niet welk bewijs je daar nog meer voor nodig hebt, man.

‘Dus zijn kleine vriend en zijn vriend daar deden hetzelfde. Dus ja, laat het aan hen over, man. We doen hier ons eigen ding.’

‘Weet je, het is Detroit en ik heb het naar mijn zin. De bemanning is helemaal opgewonden. We weten dat we een hot rod hebben.’

Kirkwood zei dat de woordenwisseling op de baan het resultaat was van Ferrucci’s ongeduld, en dat hij hem na de sessie ging confronteren “om hem te vertellen dat het volkomen onnodig was.”

“Iedereen stopt hier, toch?” zei Kirkwood. “Net als iedereen moet hij wachten, het gat pakken en een schone ronde rijden. Het is trainen, ontspannen – dat is niet wat hij deed.

‘Hij besloot het bij mij te doen, en toen deed hij het ook bij Colton. Ze kwamen bijna met elkaar in botsing. Ik weet niet wat hij doet. Zijn kroost is al verpest. Hij heeft zijn volgende ook verpest. Het is gewoon stom. Hij is gevaarlijk. .”

“Hij stootte me opzettelijk, probeerde me tegen de muur te slaan, en toen ging ik naar boven en probeerde er met hem over te praten, en toen pakte hij me vast. Hij schudt me door elkaar. Ik denk: waarom ben je boos op me?” ? Het is gek. Maar dat hebben we eerder bij hem gezien.’

Colton Herta, Andretti Global met Agajanian Honda

Colton Herta, Andretti Global met Agajanian Honda

Foto door: Brett Farmer / Autosport foto’s

Teamgenoot Herta, die de snelste was in de sessie, zei ook niet te weten wat hij deed om Ferrucci boos op hem te maken.

READ  Bouwstenen en ondergewaardeerde opties voor targeting

“Ik weet niet eens wat ik heb gedaan”, lachte hij. “Ik weet het niet, deze man is geobsedeerd, maar ik ben blij met onze show. Ik weet niet precies wat ik heb gedaan om hem kwaad te maken.”

“Hij passeerde mij vóór de alternatieve rij [where lap timing starts and ends]Het was alsof we allemaal op ons gat wachtten, en hij passeerde mij, dus ik passeerde hem en verpestte zijn omhelzing.

“Ja, hij kan doen wat hij wil, en wij zullen doen wat we moeten doen. Hij brengt Penske voor het vijfde weekend op rij terug naar de twintigste plaats. Ik ben blij met wat we hier doen. Ik heb geen tijd voor hem en zijn acties achterin.”

Series-officials bevestigden tegenover Motorsport.com dat IndyCar geen actie zal ondernemen met betrekking tot het ongeval.

Lees ook: