maart 29, 2024

Engeland vs Iran – Verslag voetbalwedstrijd – 21 november 2022

Engeland vs Iran - Verslag voetbalwedstrijd - 21 november 2022

Engeland begon zijn WK-campagne in stijl na Iran met 6-2 te verslaan dankzij een brace Bukayo Saka en inspanningen van Jude BellinghamEn de Raheem SterlingEn de Marcus Rashford En de Jack Grealish.

Bellingham opende de score met zijn eerste doelpunt voor Engeland in de 35e minuut, terwijl Sterling en Saka de ploeg van Gareth Southgate hielpen een comfortabele 3-0 voorsprong op te bouwen voor rust.

– Stream op ESPN+: LaLiga, Bundesliga, meer (VS)

Saka leverde een prima individuele poging om Engeland net na het uur uit het zicht te houden Mehdi Tarami Hij scoorde een troost voor Iran, maar wisselspelers Rashford en Grealish lieten de Three Lions’ eerste optreden in groep twee schitteren ondanks een blessuretijdstraf van Taremi.

Er waren problemen voor de aftrap omdat fans problemen hadden met hun tickets toen de FIFA-app crashte, wat resulteerde in lege plaatsen in het Khalifa International Stadium in de buurt van de aftrap.

De spelers van Iran zongen het volkslied niet. Veel fans thuis beschuldigden het team ervan de kant te kiezen van het gewelddadige optreden van de staat tegen volksprotesten na de dood van Mahsa Amini in september nadat ze was gearresteerd wegens het ongepast dragen van een hijab.

Volgens Reuters heeft de Iraanse staatstelevisie tijdens de live-uitzending geen beelden vertoond van spelers die in de rij staan ​​tijdens het volkslied.

Iran kreeg een vroege treffer op de doelman Alireza Beiranvand In botsing gekomen met een teamgenoot Majid Hosseini. Beiranvand speelde aan de start, maar werd in de 19e minuut van het veld gestuurd.

READ  USC huurt Cliff Kingsbury in als senior aanvalsanalist, per bron: wat dat betekent voor de Trojaanse paarden

De ploeg van Southgate nam bijna de leiding in de 32e minuut toen Harry Maguire steeg hoger dan a Kieran Tripper in de hoek, maar zijn hoofd werd van de lat geraakt. Ze doorbraken de impasse kort daarna toen Bellingham ongemarkeerd naar huis reed Luke ShawVerhoogd kruis.

Engeland trok zich voor rust terug uit de leiding met twee snelle goals. Saka produceerde een prachtige halve volley uit Maguire’s knock-out om de voorsprong van Engeland in de 43e minuut uit te breiden, voordat Sterling een rechtsbenige voorzet van Harry Kane In blessuretijd – het eerste doelpunt van de Chelsea-spits in de finale van het WK.

Na rust werd het een oefening om de schade te beperken voor Iran, maar Saka strafte hen opnieuw af in de 62e minuut toen hij langs twee verdedigers in het strafschopgebied raasde en een zacht laag schot met zijn linkerschoen in het net krulde.

Iran vond drie minuten later uit het niets een doelpunt, toen Taremi een moment van aarzeling van Maguire aangreep om bogey en voorbij te slaan. Jordaan Pickford.

Rashford kwam als invaller en scoorde koeltjes zijn eerste doelpunt in een groot toernooi in de 71e minuut om de voorsprong van vier doelpunten van Engeland opnieuw te bevestigen. Er was nog tijd voor Grealish om laat te scoren toen hij de onbaatzuchtige daad van een mede-invaller mee naar huis nam. Callum Wilson.

Sardar Azmoun Hij voegde bijna nog een troost toe aan Iran toen hij de blessuretijd in snelde, maar Pickford redde met een vingertop zijn poging op de lat. Iran kreeg een late strafschop nadat de VAR een overtreding had begaan Murtaza BouraliganjiTaremi stelde echter een tijdslimiet om wat trots terug te geven aan Iran.

READ  Doelman John Konchar heeft ingestemd met een verlenging van drie jaar, $ 19 miljoen met de Memphis Grizzlies

Informatie van Reuters heeft bijgedragen aan dit rapport.