april 18, 2024

Duitsland viel uit op het WK na een 4-2 overwinning op Costa Rica

ALQOR, Qatar (AP) – Back-to-back World Cup-uitgangen Duitsland-coach Hansi Flick wil terug naar de basis.

De viervoudig kampioen werd vier jaar later in Rusland als titelverdediger opnieuw uitgeschakeld in de groepsfase.

Er moet iets veranderen, zei Flick na de 4-2 overwinning van donderdag op Costa Rica, die nog steeds niet genoeg was om een ​​plaats in de achtste finales veilig te stellen.

“Ik geloof dat we dingen anders moeten doen in de training voor de toekomst van het Duitse voetbal”, zei Flick, die het roer overnam als coach na het EK van vorig jaar. “We praten al jaren over nieuwe keepers en vleugelverdedigers, maar Duitsland heeft altijd goed kunnen verdedigen. We hebben de basis nodig.”

“Voor de toekomst, voor de komende 10 jaar, is het erg belangrijk om ons te concentreren op de nieuwe generatie spelers.”

Het is acht jaar geleden dat Duitsland voor de vierde keer het WK won door het Argentinië van Lionel Messi te verslaan in de finale in het Maracana-stadion. Met die overwinning werd Duitsland het enige Europese team dat het WK in Noord- of Zuid-Amerika won.

In Qatar vormde een openingsnederlaag tegen Japan de weg vrij voor een teleurstellend seizoen. Duitsland werd vorige week in die wedstrijd met 2-1 verslagen, gevolgd door een 1-1 gelijkspel tegen Spanje.

De Duitsers hadden een kans in de laatste wedstrijd in het Al Bad Stadium, en het was genoeg voor een paar minuten tijdens de gelijktijdige laatste groepswedstrijden van donderdag. Tijdens de rust versloeg Duitsland bijvoorbeeld Costa Rica en verloor Japan van Spanje – resultaten die de Duitsers in de achtste finales zouden hebben geplaatst.

READ  Alex Jones getuigt in smaadproces dat het bloedbad van Sandy Hook "100% echt" was

Japan won met 2-1 van de Spanjaarden Dit kostte de Duitsers de kans om nog minimaal één wedstrijd in Qatar te spelen.

Flick wees naar Spanje als een voorbeeld voor zijn land om te volgen.

Hoewel de WK-kampioenen van 2010 verloren van Japan in het Khalifa International Stadium in Doha, “is Spanje erg goed in de verdediging”, zei hij. “Het richt zich op het opleiden van jonge spelers. Ze kennen de tactieken heel goed.

Het begon donderdag goed voor Duitsland toen Serge Gnabry in de 10e minuut een kopbal scoorde en Spanje op voorsprong zette tegen Japan.

In de tweede helft stonden beide wedstrijden op hun kop.

Jeltsin Tejeda maakte de stand gelijk in de 58e minuut, en Juan Vargas sloeg in de 70e minuut een andere binnen en bezorgde Costa Rica een 2-1 voorsprong.

“Er waren veel persoonlijke fouten, en dit zijn de dingen die me echt boos maken”, zei Flick.

Maar de Duitse invaller Kei Havarts zorgde in de 73e minuut voor 2-2 en herstelde de voorsprong van Duitsland in de 85e minuut. Een andere invaller, Niklas Fulkrug, voegde een vierde toe.

Costa Rica verloor hun eerste wedstrijd tegen Spanje met 7-0. Het team zette vervolgens een schitterende prestatie neer door Japan met 1-0 te verslaan.

“Het is niet wat we in onze eerste wedstrijd zagen”, zei Costa Rica-coach Luis Fernando Suarez. “We moesten terug om ons te kwalificeren voor het WK.”

Geschiedenis geschreven

De wedstrijd was ook opmerkelijk vanwege de Franse scheidsrechter Stéphanie Fraparte Ze werd de eerste vrouw die een WK-wedstrijd voor mannen floot.

READ  Coca-Cola koopt volledige controle over Bodyarmor voor $ 5,6 miljard

Registratie pakket

Manuel Neuer maakte zijn record 19e WK-optreden als doelman – hij haalde de Duitse grote Sepp Meyer en de Braziliaanse keeper Claudio Dufferal in.

Jinder wacht

Mathias Ginter speelt in zijn derde WK, maar hij moet nog een minuut spelen in de wedstrijd tegen Costa Rica. Alles veranderde toen hij in de 89e minuut als invaller inviel.