mei 3, 2024

Doug Prescott gooit vier WL’s terwijl Cowboys Commanders verpletteren

Todd Archer en John Keim23 november 2023, 19:46 ET5 minuten lezen

Cowboys vieren feest door kalkoenpoten te breken na Dougs vierde TD-pass

De Cowboys nemen een indrukwekkende voorsprong wanneer Kavonte Durbin de touchdownpass van Doug Prescott binnenhaalt, waarna het team feest viert met kalkoenpoten in de eindzone.

ARLINGTON, Texas – De thuiswinst blijft maar komen De timing was een beetje anders dan de vorige vier thuiswedstrijden van de Dallas Cowboys.

Dit keer scoorden de Cowboys 25 punten in het vierde kwartaal om Washington weg te zetten en het AT&T Stadium te domineren, waarbij ze hun tegenstanders met 198-60 versloegen.

Het belangrijkste was dat ze de Philadelphia Eagles in leven hielden met een 45-10 overwinning op de Commanders.

Cowboys quarterback Dak Prescott gooide nog vier touchdownpassen en voltooide passen naar 10 verschillende spelers. De verdediging dwong in de tweede helft drie vierde-down stops af. Brandon Aubrey maakte zijn 22e velddoelpoging op rij.

Als klap op de vuurpijl vestigde Darron Plant een NFL-record met zijn vijfde pick-six en tweede in vijf dagen, terwijl Sam Howell een pass van 63 yards teruggaf.

Nu komt het leuke gedeelte voor de Cowboys: in hun volgende vijf wedstrijden spelen ze tegen de Seattle Seahawks, Eagles, Buffalo Bills, Miami Dolphins en Detroit Lions. Wanneer het laatste stuk wordt gespeeld, krijgen ze de kans om te laten zien of ze een legitieme Super Bowl-kandidaat zijn.

Dallas Cowboys

QB-uitsplitsing: Dak Prescott zegt dat hij het gevoel heeft dat hij in de zone zit. Donderdag was consistent, hoewel Prescott opnieuw de twee worpen kreeg die hij wilde: een diepe bal naar CeeDee Lamb bij de eerste drive en een zak naar Jake Ferguson in het derde kwartaal.

Maar als het er toe deed, maakte hij toneelstukken en vermeed hij fouten. In zijn laatste zes wedstrijden had Prescott 18 touchdownpassen (vier vs. Washington tegen Rico Dowdle, Brandin Cooks, Cee Dee Lamb, Kavonte Durbin) en twee onderscheppingen. Zijn laatste spannende traject: tijdens de eerste zes wedstrijden van het seizoen 2021 had hij zestien touchdownpassen en vier onderscheppingen.

Hoofdspel: Laten we zeggen toneelstukken. Terwijl Washington de bal goed bewoog tijdens de eerste drive van het derde kwart, op de derde en eerste plaats, las Stephen Gilmore de dubbele zet van Terry McClarin perfect en stapte de doellijn op om een ​​pass van Sam Howell neer te halen. Op de vierde en eerste plaats slikte Osa Odikisuwa Brian Robinson Jr. in om de bal op de Cowboys ’41 te leggen. De Cowboys maakten pas donderdag drie kwartier een afhaalmaaltijd, maar het was zo goed als één.

Veelbelovende trend: De Cowboys zijn misschien niet zo goed als vorig jaar, toen ze 71% van hun touchdowns scoorden in de rode zone, maar het is een stuk beter dan de eerste vijf wedstrijden, toen ze scoorden op zeven van de 19 balbezit binnen de 20 van de tegenstander. Scoorde in alle drie hun rode zone-trips tegen Washington en scoorde op 18 van hun laatste 27 drives binnen de 20 van de tegenstander.

Volgende spel: versus Seahawks (20:15 uur ET, 30 november)

Generaals uit Washington

De Washington Commanders versoepelen de beslissing van eigenaar Josh Harris over de technische staf geleidelijk.

Ze hebben nu acht van hun laatste tien verloren. Volgens meerdere bronnen wilde Harris geen stap buiten het seizoen maken met de staf, maar dat was voordat er weer een lelijke 45-10 nederlaag tegen de Cowboys plaatsvond.

Harris mag wachten tot het einde van het seizoen om een ​​personeelsbeslissing te nemen, maar bij 4-8 gaan de Chiefs de verkeerde kant op. Ze hebben dit seizoen twee nationale televisiewedstrijden gespeeld – voorheen gastheer van het puntloze Chicago in week 4 – en zijn 85-30 geworden.

Problematische trend: Washington staat nu 0-5 in de NFC East met nog één divisiewedstrijd te gaan: de seizoensfinale thuis tegen de Cowboys. Het onvermogen om binnen de divisie te concurreren was de belangrijkste reden voor hun mislukkingen. Washington staat de afgelopen drie jaar op 4-12-1 in de divisie. In de afgelopen tien jaar heeft de franchise tweemaal een winning streak geboekt in de NFC East.

Problematische trend, deel 2: Washington heeft dit seizoen verschillende wedstrijden gehad waarin de ene kant van de bal er in de ene helft goed uitzag, maar de andere kant het moeilijk had. Tegen Dallas behaalde de aanval van de Commanders 205 yards en 10 punten in de eerste helft. Maar de verdediging gaf 272 yards en 20 punten in. Een goede start zou een groot verschil hebben gemaakt. De verdediging begon sterk met twee drie-en-uit in de tweede helft en kreeg 17 punten tegen.

QB-uitsplitsing: Sam Howell stond het grootste deel van de dag onder druk en kon met zijn voeten spelen, uit de pocket ontsnappen en zijn ogen naar het veld houden. Hoewel hij 300 meter gooide, had hij in het vierde kwartaal een kostbare pick-six. Hij was scherp in de eerste helft en voltooide 16 van de 23 passes voor 155 yards en een run voor een score. Maar hij behandelde sleutelworpen in de tweede helft verkeerd en kon geen enkele scoringsdrift leiden.

Volgende spel: versus dolfijnen (13.00 uur ET, 3 december)