Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

De kleine line-up van Warriors bevat de eerste test voor het seizoen voor Chris Paul – NBC Sports Bay Area en Californië

SAN FRANCISCO – In zijn negen seizoenen als coach van de Warriors heeft Steve Kerr nooit een basisopstelling opgesteld die zo klein was als die zaterdag tegen de Lakers. Dit was durf.

Nou, Lakers, laten we eens kijken of je een opstelling kunt exploiteren die gemiddeld 1,80 meter lang is.

Dat konden ze niet. Chris Paul, met zijn lengte van 1,80 meter de kleinste krijger, voegde zich bij zijn teamgenoten en maakte duidelijk dat grootte, tenminste in de eerste wedstrijd van het voorseizoen, er niet zoveel toe doet.

Tijdens zijn debuut bij Golden State kreeg Paul luid gejuich van het publiek (18.064) in Chase Center en eindigde met zes punten, vijf assists en drie rebounds in 13 minuten in een 125-108 overwinning op Los Angeles.

“Ik heb dat (applaus) nog nooit eerder gehoord, en mijn naam is nog niet genoemd”, vertelde Paul, een oude concurrent, aan NBC Sports Bay Area.

Terwijl de Lakers LeBron James en Austin Reeves op de bank hielden, zaten de Warriors zonder power forward Draymond Green (linkerenkel), wat Kerr ertoe aanzette zijn opstelling te schudden. Kevon Looney (midden) en Andrew Wiggins (kleine aanvaller) bleven op hun plaats, maar Klay Thompson gleed van shooting guard naar power forward, terwijl Stephen Curry van point guard naar shooting guard ging om op de punt ruimte te maken voor Paul.

Geen probleem. De Warriors hielden stand in de verdediging, beperkten Los Angeles tot 41 procent vanuit het veld en wonnen de herstellende strijd met 60-46. De vaste ploeg boekte in de eerste helft een reboundvoordeel van 30-21.

READ  Congres onderzoekt beschuldigingen van financieel wangedrag door leiders

Ik heb veel basketbal gespeeld. “We speelden de hele tijd in kleine opstellingen in Houston”, zei Paul. “Dit is slechts één wedstrijd voorafgaand aan het seizoen, maar we proberen vast te houden aan onze principes.”

Het was Paul die Golden State op het scorebord zette, met een schot uit het midden vanaf de rechter basislijn met nog 10:18 over in het eerste kwart. Zijn andere emmer, met nog 5:51 in de helft, kwam op een slimme vlotter in de verf terecht.

De algehele prestatie van Paul was solide. Hij was 2 van 4 uit het veld, 0 van 1 van diep en 2 van 2 van de lijn. Hij was plus-6 in 13 minuten, die allemaal in de eerste helft kwamen, samen met Curry, Thompson en Looney.

“Chris is geweldig”, zei Kerr. “Hij houdt het spel heel gemakkelijk en hij is een geweldige passer. Er zit een tempo in het spel dat leuk is om als coach naar te kijken, waarvan je weet dat hij het keer op keer zal spelen. Hij begrijpt wanneer we een stap terug moeten doen. en aan de slag gaan, of sneller spelen omdat hij het tempo van het spel begrijpt.”

CP3 heeft drie wijzigingen aangebracht, wat geen reden tot bezorgdheid is gezien zijn nieuwheid in de selectie. Een belangrijke troef voor zijn carrière in de Hall of Fame is de verhouding tussen assists en omzet die tot de beste in de NBA behoort. Dat zal het oplossen.

Het viel mij echter op hoe vaak Paul niet terugkeerde naar de verdediging. Er schuilt wijsheid in het sparen van de benen van de 38-jarige, die soms pijn lijden, tijdens het testen van de grenzen in zijn eerste wedstrijd in het voorseizoen met zijn nieuwe team.

READ  In de handelsbesprekingen van Damian Lillard voor de Trail Blazers

Wat uit deze wedstrijd kan worden weggenomen, is dat de Warriors, ondanks hun formaatnadeel, de controle hadden tijdens de minuten van Paul-Curry-Thompson-Looney. Er waren een paar momenten van voorspelbare slordigheid in de eerste game, maar niets duidde op een probleem van omvang.

“We moeten onze sterke punten benutten en proberen onze sterke punten op defensief gebied te dekken, en rebounding is daar een onderdeel van”, vertelde Curry aan NBC Sports Bay Area. “Er lag een accent op de verdedigende kant, omdat de aanval meestal vanzelf komt.”

Golden State leidde in de eerste helft met maar liefst 18 punten, voordat hij tijdens de rust een voorsprong van 61-54 de kleedkamer innam. Een voorsprong van 28-19 op de rust zou bemoedigend moeten zijn tegen een aanvalshelft uit Los Angeles met achtvoudig All-Star Anthony Davis, die een gemiddelde van 1,80 meter heeft.

Kerr verklaarde dat er gelegenheden zouden zijn waarin Thompson zou worden opgeroepen om de positie van de spits te vervullen, en dit was om zo te zeggen zijn debuut. Hij presteerde goed, hield de verdediging onder controle en pakte vijf rebounds in 13 minuten.

“Het is nog maar het begin van het seizoen, dus je ziet geen teams die wedstrijden proberen te scouten”, zei Kerr over de kleine opstelling. “Maar deze groep hield verdedigend goed stand.”

Nu Green naar verwachting de komende wedstrijd van het voorseizoen aanstaande vrijdag tegen de Lakers in Los Angeles zal missen, zal de kleine opstelling opnieuw verschijnen.

Dit zullen niet de gebruikelijke startvijf van Golden State zijn. Maar dit is het voorseizoen en elke flexibiliteit in de rotatie die ze kunnen verkennen, is nuttig.