mei 5, 2024

De eerste start van Xavier Booker bij het MSU-basketbalteam liep mis: drie punten

1. Wat voor MSU-fans een kerst leek – de eerste start van Xavier Booker – veranderde op de een of andere manier in een verbijsterende en kostbare nederlaag

EAST LANSING – Ik heb begrepen – en ben het er grotendeels mee eens – dat Tom Izzo en Co. het grootste deel van het seizoen langzaam hebben gespeeld met Xavier Booker. Hij was niet klaar. Dat was in januari overduidelijk. In december verre van helder.

Maar de dingen zijn veranderd. Booker leek de afgelopen weken comfortabeler en op 25 februari dachten de coaches van MSU dat hij er klaar voor was.

Voor MSU-fans was zondag Kerstmis – tien maanden te vroeg of twee maanden te laat, afhankelijk van je standpunt. Of misschien op tijd.

De eerste carrièrestart van Xavier Booker op zondag was een geschenk dat de verwachtingen overtrof voor fans die hoopten dat de nieuwe grote man van de Spartanen speeltijd in beide helften zou krijgen. Booker, die de wedstrijd centraal begon, zette het Breslin Center zeker in vuur en vlam. Zijn aanwezigheid vanaf de sprong en gedurende langere minuten hielpen de Spartanen ook om vijf minuten in de tweede helft een voorsprong van 10 punten te nemen.

Toen, net als bij de wedstrijd die je ouders op onverklaarbare wijze speelden, zag Booker het veld de laatste 15 minuten van de wedstrijd niet, nadat hij 17 van de eerste 25 minuten had gespeeld. En voor enige correlatie verloor MSU 60-57. Een 3-pointer in de laatste seconde van Dale Bonner uit Ohio State op Tyson Walker verpestte de dag en plaatste de NCAA-toernooivooruitzichten van de Spartanen in een precairdere positie dan ze ooit hadden moeten zijn.

MSU verloor deze wedstrijd niet alleen omdat Mady Sissoko de keuze was als quarterback. Sissoko speelde net zo goed als hij in een tijdje heeft gedaan, hoewel hij de late aanvallende rebound niet kon vasthouden die een verschil had kunnen maken. De Spartanen verloren deze wedstrijd omdat ze in de laatste tien minuten zeven punten scoorden, en in dit tempo speelden ze met vuur. Ze verloren deze wedstrijd omdat Walker en Jaden Akins zich vrijwel geen emmer konden veroorloven.

READ  Live samenvatting van de finales van de tweede dag

Zij verloren deze wedstrijd omdat hun aanval sneuvelde, terwijl de rookie die liet zien voor wat sap te kunnen zorgen in de aanval op de bank zat. Ze verloren omdat Ohio State dieper in de positie kon komen, zei hun interim-coach, terwijl de eerstejaarsstudent van de MSU zat.

Brutaal verlies. Iets dat bijna garandeert dat de Spartanen achtste of slechter zullen eindigen in het NCAA-toernooi, als ze daar komen. Ze hebben nog een aantal overwinningen om dit mogelijk te maken.

Een wedstrijd die leek op een potentiële schok voor het seizoen van MSU – zoals New Hope – was allesbehalve.

2. Freshman Ideas – Eerste editie door Xavier Booker

Vragen of dit eerder had moeten gebeuren zijn terecht, hoewel iedereen die Booker in december heeft zien spelen weet dat hij niet de speler was die hij nu is. Zondag leek hij klaar om een ​​impactspeler te worden. Zijn incidentele fouten – bijvoorbeeld naar het blok gaan in plaats van boksen – werden goedgemaakt door wat hij gaf.

Ten eerste zijn zijn armen overal. Hij blokkeerde drie schoten, wisselde een ander schot en sloeg ook een pass naast. Hij ving de bal die Jaden Akins verloor tijdens een drive, gebruikte zijn lange armen om hem uit te strekken, hem vast te pakken en snel neer te leggen. Het is een toneelstuk dat geen enkele andere grote man van MSU kan maken. Ze hebben niet die combinatie van lengte, handen en snelheid.

Booker speelde twee lange stukken in de eerste helft – de eerste was gepland (hoewel toegevoegd vanwege het ontbreken van een dead-ball break), de tweede vanwege foutproblemen van Malik Hall en mogelijk Carson Cooper. MSU kwam er in de laatste delen van de tweede helft niet meer op terug, een teken dat de coaches nog steeds meer vertrouwen hebben in Maddie Sissoko. Ik denk dat dit de laatste grens is die Booker moet overwinnen.

READ  Wereldkampioenschappen 2022: vier dingen die Velez nodig heeft om terug te keren tegen de Astros in Houston

In totaal speelde Booker 17 minuten, scoorde zeven punten bij 3-uit-6-schieten, waaronder een 3-pointer, en pakte drie rebounds om mee te gaan met de blokken.

Een ander kenmerk van Booker: zijn veelzijdigheid. Hij startte in deze positie, maar toen Hall zijn tweede fout maakte, gleed hij naar voren, terwijl Sissoko scoorde.

Er waren deze week tekenen dat dit zou kunnen gebeuren – toen Izzo zei dat hij gewoon de juiste match voor Xavier Booker moest vinden (Felix Okpara uit Ohio State is een goede match) en nog meer toen Booker veel tijd besteedde aan oefenen met het spelen met de starters .

De vraag is nu of Booker in de basisopstelling zal blijven en dat soort minuten zal spelen in de volgende wedstrijd van MSU, aanstaande zaterdag in de Mackey Arena tegen Zach Eddy en Purdue. Hoewel dit misschien een vreselijke rivaliteit lijkt, is het voor geen van de grote mannen van MSU goed. Booker zorgt in ieder geval voor wat lengte en snelheid bij de tweede rebound, en aan de aanvallende kant van het speelveld dwingt hij verdedigers om hem uit te schakelen bij de driepuntslijn. Ik kan me niet voorstellen dat Bordeaux dat met Eddie zou willen doen.

3. Het begin van het boeken betekent nieuwe cursussen en verschillende rollen

Het is een steekproefomvang van één game, dus het is moeilijk om te weten wat de start van Booker betekent voor de andere grote mannen en rotatiespelers van MSU. Maar er is zeker een rimpeleffect als Booker een grotere rol speelt.

READ  Sean McVay wil geen tijdlijn op zijn beslissing plakken

Interessant genoeg werd Sissoko, die zijn startrol verloor, het minst getroffen. Hij speelde veel en speelde net zo goed als hij al weken doet – er is een verband. Sissoko scoorde vier punten en pakte zes rebounds in 16 minuten. Hij zag er ook comfortabeler uit.

Maar Carson Cooper speelde slechts zeven minuten. Zonder de smerige problemen in de eerste helft hadden er misschien meer geweest, maar in deze wedstrijd was zijn rol in ieder geval kleiner geworden. Quinn Carr speelde slechts zeven minuten en Booker kreeg zijn paar minuten in de aanval.

Een van de uitdagingen bij het zo laat introduceren van een nieuwe starter is hoe je rotaties en rollen kunt veranderen, en dat kun je zien. Er waren enkele zware formaties die niet hielpen. Maar dat is niet de reden waarom MSU verloor. De Spartanen maakten in de tweede helft veel winst met een voorsprong van twaalf punten. Ze stopten met scoren en keerden niet terug naar de grote man die de vloer scheidde.

Neem contact op met Graham Couch via [email protected]. Volg hem op Twitter @Graham_Couch.