april 24, 2024

De Celtics nemen de verdediging mee naar de overwinning in de lelijke Game 5 tegen de Heat

Het is niet mooi, maar de Boston Celtics namen voor het eerst de leiding in de finale van de Eastern Conference, en de Miami Heat wordt uitgeschakeld na een nieuwe strijd van minder dan 48 uur in een wegwedstrijd.

Geen enkele ploeg kon in de eerste helft het net vinden, maar de Celtic-ploeg ontketende in zes minuten 24-2 tot aan het einde van het eerste kwartier en het begin van de vierde. De lawine veranderde het eerste heen en weer spel van de serie in een vijfde rechte overwinning. Boston’s hoge verdediging versloeg Miami met 32% schieten uit het veld en een overwinning van 93-80 om de serie te evenaren met een nauwkeurigheid van 16% vanaf het 3-punts bereik.

Celtics-sterren Jason Todd en Jaylan Brown scoorden 10 van de 16 schoten in de eerste helft, maar ze deden alle vijf hun pogingen om het vierde kwartaal te beginnen, inclusief vier 3-punten, waardoor hun voorsprong werd uitgebreid naar 83-60. Bruin heeft 25 punten.

“We spelen basketbal”, vertelde Brown na de overwinning aan ESPN. “Het zijn de play-offs. De ene game win je. De volgende game, [Jimmy Butler] Kan uitkomen en 40 punten krijgen, dus we moeten van wedstrijd tot wedstrijd beter zijn. Dit spel telt er maar één. We moeten klaar zijn voor de volgende.”

De Celtics, die in de geschiedenis van de franchise 40-4 staan, organiseren vrijdag Game 6 en leiden de serie met 3-2. Fans van Boston zullen zich 2012 herinneren, toen de Celtics de leiding namen in de 3-2 conferentie-finale en verloren in de Heat.

READ  Oekraïners verwijderen minstens 2 pontonbruggen bij Pilohorivka, zo blijkt uit satelliet- en dronebeelden

Boston Celtics-ster Jason Tatum reageerde op de Miami Heat tijdens de 5e wedstrijd van de Eastern Conference Final op 25 mei 2022 in de FTX Arena in Miami. (Andy Lyons / Getty Images)

Beide teams schoten 40% van het veld neer en waren in de eerste helft slecht vanaf de 3-punts lijn. Miami had 12 punten uit 10 Boston-turns en 16 punten uit negen offensieve rebounds – een voorsprong van slechts 42-37 bij de pauze. Was lelijk. Aan de positieve kant, de serie heeft zijn eerste grote veranderingen ondergaan sinds het eerste kwartaal van Game2.

Blessures hielpen niet. Marcus Smart, verstuikte enkel kwam de arena binnen. Robert Williams III begon met een chirurgisch aangepaste knie. Tatum scherpte nogmaals tweemaal zijn sluipschutterschouder. Butler geeft borstvoeding met een gezwollen rechterknie en Kyle Lowry met pijn in de linkerdij. Tyler Hero zag de rechtbank nooit met een geblesseerde taille.

Butler, Lori en Max Strauss liepen tijdens de wedstrijd een hamstringblessure op, waarbij ze op de bank strompelden en vanuit het veld 33 runs voor 4 scoorden. Ze zijn 60 voor 8 (13%) in de laatste twee wedstrijden.

“We maken geen excuses”, zei heatcoach Eric Spolestra na de tweede explosieve nederlaag op rij. “We hebben niets omgeleid. We hebben daar geen redenen voor gegeven. We hebben de wedstrijd vandaag verloren. We hebben een zware nederlaag geleden in Boston. We leven nog. We hebben een kans om voor een groot publiek te spelen. [in a potential Game 7 on Sunday] Een kans om een ​​herinnering te creëren die u nog lang zult herinneren. Dat is wat we nu denken, we hebben krijgers die zich gaan vastplakken, zich schrap zetten, alles doen wat nodig is om ons voor te bereiden op de volgende wedstrijd en die wedstrijd omarmen. “

READ  Sojoez-ruimtevaartuig ISS springt vast aan koelvloeistoflekkage

De Celtics, die het derde kwart met 8-0 begonnen, sloten de wedstrijd af met 10-0 en verdubbelden de hitte om in het vierde kwart een voorsprong van 69-58 te nemen. Miami miste 19 van hun 23 velddoelpogingen en 13 van de derde 14 3-punts schoten. De hitte kon niets anders creëren dan twee zware Cape Vincent-jumpshots. Reserves Vincent, Duncan Robinson en Caleb Martin scoorden 33 van de 80 punten van Miami.

Boston breidde hun voorsprong aan het begin van het vierde kwartaal uit tot 23. Pam Adebayo reageerde op Miami met acht rechte punten en Vincent 3-pointer 16-6, waardoor de achterstand werd teruggebracht tot 13 met nog 4:18 te gaan. Adebayo (18 punten) en Vincent (15 punten) verloren 14 wickets voor 27 runs buiten het veld. Hun teamgenoten namen 16 wickets voor 67 runs.

Brown en Tott konden niet in de buurt van de hitte komen omdat ze nog vier punten over hadden om niets anders te doen dan tijdverspilling.