april 20, 2024

De 43 punten van Stephen Curry hielpen Golden State de Celtics te verslaan in de NBA Finals

BOSTON – Twee dagen lang keek Golden State-spits Draymond Green naar haar in teamgenoot Stephen Curry. Het vuur dat Carrie speelt is niet altijd zichtbaar voor buitenstaanders, maar Green voelde dat het van binnen kookte.

Hun team was in de NBA Finals, 2-1, en Curry was niet van plan om hen Game Four te laten verliezen.

Op vrijdagavond zag iedereen die gevoelens ook.

Na een van zijn twee worpen in het eerste kwart van 3, schreeuwde Curry naar de menigte vol Boston Celtics-fans die vroeg kwamen opdagen om hem en zijn teamgenoten te achtervolgen. Er was nog een lange weg te gaan in het spel, een van zijn beste illustere carrières, maar hij schreeuwde om een ​​bericht te sturen.

“Ik had het gevoel dat we iedereen moesten laten weten dat we hier vanavond waren”, zei Carey.

Hij voegde eraan toe: “Je kunt het heel erg leuk vinden, een beetje in de weg staan, iedereen voelt een beetje onder druk, en het kan de andere kant op gaan. Ik wilde proberen om daarvan te profiteren in een positieve richting voor ons om het spel te beginnen.”

Op vrijdagavond, voor een vijandig publiek in Boston, bracht Golden State de Celtics met 2-2 op gelijke hoogte en herwon het stadionvoordeel thuis. Golden State won met 107-97.

Curry scoorde 43 punten en had 10 rebounds, en werd daarmee de derde Warriors-speler met minstens 40 punten en 10 rebounds in een NBA Finals-wedstrijd. Rick Barry deed het in 1967, net als Kevin Durant in 2018. Carey, Michael Jordan en LeBron James zijn de enige spelers van 34 jaar en ouder die 40 of meer punten scoren in een NBA Finals-game.

READ  UMD-voetballer Reed Ryan is op 22-jarige leeftijd overleden

Toen Golden State zijn voorsprong in de laatste minuten van Game 4 consolideerde, begonnen Celtics-fans te vertrekken. Toen Curry 19,1 seconden voor de wedstrijd bij de vrije worplijn was, was het gezang “MVP” boven in de arena te horen.

De series keren maandag terug naar San Francisco voor Game 5, gevolgd door Game 6 in Boston op donderdag.

Fans joegen de Golden State-spelers uit, te beginnen met de pre-game warming-up.

Toen Klay Thompson een uur voor de wedstrijd op het veld verscheen, werd hij uitgejouwd door een groep fans in de onderste kom. Hij herkende hen met zijn armen en moedigde hen aan om hun stem te verheffen. Green verscheen een paar minuten later en stuurde een luidere explosie om te schreeuwen. Twee avonden eerder beschimpte Thompson de menigte voor het schreeuwen van beledigingen naar Greene.

De Celtics begonnen met ambitie aan de wedstrijd en bezorgden Golden State hun eerste opeenvolgende verlies in de play-offs van het jaar. Voorafgaand aan de wedstrijd van vrijdag had Golden State dit seizoen alle vijf wedstrijden na de nederlaag gewonnen.

Maar Boston begreep de felle greep die een 3-1 voorsprong in een beter-van-zeven reeks zou kunnen hebben.

“We begrijpen dat we een kans hebben om iets speciaals te doen, en we zetten wat druk op vanavond”, zei Celtics-coach Im Odoka voor de wedstrijd.

De Celtics kregen vertrouwen door de manier waarop ze in hun laatste wedstrijd speelden.

“We moeten herhalen wat we in Game Three hebben gedaan”, zei Celtics-doelman Marcus Smart donderdag. “We hebben onze omzet verlaagd. We hebben de herkansingspunten verminderd, de aanvallende rebound. We controleerden alleen de wedstrijd, de wedstrijd die we wilden spelen.”

READ  Mark Hughes: Wat langeafstandstests zeggen over F1 2023

Golden State maakte voor het eerst in de serie in Game 4 een wijziging in de basisopstelling en verving Kevon Looney door Otto Porter Jr.

De play-offs van dit seizoen werden gekenmerkt door explosies, en de Celtics hebben in verschillende daarvan gespeeld, waaronder de drie die tijdens de finale kwamen. Boston won de eerste game met 12 punten, verloor de tweede game met 19 en won de derde game met 16.

Maar al vroeg toonde Game 4 belofte dat het een fel bevochten wedstrijd zou kunnen worden die tot het einde interessant zal blijven.

Boston’s Curry en Jason Tatum scoorden elk 12 punten in het eerste kwartaal.

“Iedereen was emotioneel vanavond”, zei Golden State-coach Steve Kerr. “Na de 2-1 nederlaag moesten we een beetje hopelozer en fitter zijn dan we in de derde game lieten zien. Er was dus een gevoel van agressiviteit en emotie in het hele team. Het begon meteen vanaf de rand van de opening.

“Steve toont natuurlijk niet veel emotie, maar een avond als vanavond rechtvaardigt dat.”

Het eerste kwart eindigde met Tatum die de bal naar de verf doorgaf aan Robert Williams III, die hem naar Grant Williams in de hoek stuurde voor 3. Grant Williams 3 bezorgde Boston een voorsprong van 28-27 voordat het tweede kwart kwam.

Aan het einde van de eerste helft werd de voorsprong zes keer gewisseld en was de stand vijf keer gelijk.

In het tweede kwart was het de beurt aan Celtics-doelman Jaylen Brown om te schitteren. Hij scoorde 10 punten en Boston won Golden State met negen toen hij in dat kwartaal op het veld stond.

Boston breidde de voorsprong in de eerste helft iets uit tot 54-49.

READ  Nieuw tijdperk voor damesbasketbal: waarom South Carolina boos is op Iowa is een teken van wat komen gaat

Maar Golden State zal niet stil worden, vooral niet met Curry beschikbaar. Hij had 33 punten voor het vierde kwartaal, na het scoren van 14 in het derde kwartaal.

De wedstrijd was gelijk op 86, met nog acht minuten te gaan.

Thompson maakte zijn vierde fout voor 5:33 vertrokken. Het publiek juichte hem hetzelfde obscene gezang toe dat ze in Game 3 naar Green richtten, maar ze vervingen “Draymond” door “Klay”. Ongeveer een minuut later bezorgde de Thompson Triple Pointer Golden State een voorsprong van 95-94.

Boston scoorde slechts eenmaal in de laatste vijf minuten van de wedstrijd.

Er was enige twijfel na Game 3 dat Curry beschikbaar zou zijn voor Game 4 omdat hij zijn voet blesseerde met een opbouw tijdens het vechten voor een losse bal. Curry deed vrijdagochtend mee aan de Golden State shooting tour en mocht meespelen.

Na Curry’s optreden op vrijdagavond, de op een na meest winstgevende finale van zijn carrière, was de eerste vraag die Kerr werd gesteld op de persconferentie na de wedstrijd een brutale vraag over hoe hij dacht dat Curry’s voet het hield. Kerr lachte.

‘Volgens mij werkte hij daar al,’ zei Kerr sarcastisch. “Hij heeft echt geworsteld.”

Thompson werd ook als eerste naar Curry gevraagd toen hij het podium na de wedstrijd pakte.

“Het hart van deze man is ongelooflijk”, zei Thompson. ‘Weet je, de dingen die hij doet, vinden we van tijd tot tijd vanzelfsprekend, maar om daar naar binnen te gaan en ons op zijn rug te leggen, bedoel ik, we moeten hem maandag helpen. Geweldig.’