mei 8, 2024

Damian Lillard scoorde 71 punten achter 13 driepunters

Portland, Oregon — Damian Lillard Zet franchise- en carrièrehoogtes neer met 71 punten en 13 3-pointers en brak een slip in twee wedstrijden in de 131-114 overwinning van de Portland Trail Blazers op de Houston Rockets op zondagavond.

Lillard werd de achtste andere speler in de geschiedenis van de NBA die 70 punten scoorde. Met zijn 32 jaar is hij de oudste speler in de geschiedenis van de NBA met een spel van 70 punten en de enige speler van 30 jaar of ouder, volgens ESPN Stats and Information Research.

Lillard bond Cleveland vast Donovan Mitchel Mitchell’s meeste punten in een wedstrijd sinds hij 71 scoorde in een overwinning op Chicago op 2 januari. Lillard overtrof zijn eigen carrièrecijfer van 61 punten, wat hij tweemaal deed op een 3-pointer met 4:42 over. Hij verliet ook zijn carrière hoog voor 3s in een spel met 11.

Lillard’s 13 driepunters waren één verlegen van het NBA-record van Golden State. Klei Thompson 2018. Thompson’s Warriors-teamgenoot Stephen Curry (2016) en Chicago Zach LaVine (2019) genereerde 13 3s.

In de laatste minuten scandeerde het publiek in het Moda Center: “MVP! MVP!” Het nam het moment op tijdens het zingen.

Lillard verliet de wedstrijd gelijk met Mitchell met nog 44 seconden te gaan. Elgin Baylor (1960) en David Robinson (1994) Achtste punten gescoord in een wedstrijd in de geschiedenis van de NBA. Wilt Chamberlain Hij bezit het competitierecord met 100 voor Philadelphia tegen New York op 2 maart 1962 in Hershey, Pennsylvania.

Lillard had 41 punten en acht driepunters tijdens de rust. Het waren Lillard’s meeste punten in een seizoenshelft en de meeste punten in een helft van een speler in de competitie dit seizoen. Hij had vroeg in het vierde kwartaal 50 gescoord.

READ  College football scores, rankings, hoogtepunten: Clemson, USC begint langzaam ongeslagen te worden.

Zondag was Lillards vijfde wedstrijd met 60 punten in zijn carrière, een gedeelde derde plaats in de geschiedenis van de NBA; Volgens ESPN Research hebben alleen Chamberlain (32) en Kobe Bryant (6) er meer.

Lillard heeft 15 wedstrijden met 50 of meer punten, de zesde in de geschiedenis van de NBA.

Jeremy Grant 13 punten toegevoegd voor de Blazers, die met 23 voor stonden. Portland maakt deel uit van acht Western Conference-teams die strijden om playoff-plaatsen met slechts vier overwinningen.

Alberan Sengun De Rockets hadden 17 punten en 10 rebounds en stonden op de laatste plaats in de Western Conference met 13 algemene overwinningen en negen opeenvolgende nederlagen.

Houston stond in het laatste kwart met 102-88 achter, maar scoorde de eerste zes punten van de periode om 102-94 af te sluiten. Grant’s 3-pointer voor Portland verlengde de marge naar 108-98.

Lillard’s 3, zijn 11e van de avond om zijn carrière hoog te houden, maakte er 113-103 van met 6:43 over. Hij voegde een driving layup en een vrije worp toe. Ik kon Houston niet pakken.

Lillard begon na de pauze in de 133-116 nederlaag van donderdagavond tegen Sacramento. Hij deed mee aan de NBA All-Star Game en won afgelopen weekend de 3-point contest.

Maar Portland had geen centrum Jusuf Nurkic (linker kuit) en bewaker Anfernie Simons (rechter enkel).

De Blazers stonden na een kwart met 31-30 voor, aangevoerd door Lillard’s 16 punten. Nadat Lillard een persoonlijke 9-2 run had gemaakt tegen de Rockets, nam Portland de leiding met een 3-pointer vanaf 10 meter afstand.

READ  Republikeinse kiezers ontspanden zich een beetje terwijl Young's Trump strak op de touwen loopt

De Blazers stonden tijdens de rust met 73-58 voor en Lillard scoorde zijn 10e sinds het seizoen 1996-1997.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.