Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Colorado verplettert Virginia in March Madness. Zit Texas in de problemen?

Colorado verplettert Virginia in March Madness.  Zit Texas in de problemen?

Hij speelt

Colorado heeft een date met Texas.

de De Rams domineerden Virginia met 67-42 In een top-vier-duel op dinsdag. Met de overwinning – de eerste voor de staat Colorado NCAA-toernooi Overwinning sinds 2013 – De nr. 10 geplaatste Rams organiseerden donderdag een eerste ronde March Madness-wedstrijd tegen de nr. 7 Longhorns in de Midwest-regio van het NCAA-toernooi.

Colorado State sloot de reguliere competitie af met een record van 22-9. Ondanks verlies in de halve finales van het Mountain West Conference Tournament tegen New Mexico, ontvingen de Rams een groot bod en bereikten ze het deelnemersveld van 64.

“Ik had het nooit gedacht. Ik wist dat onze jongens klaar waren om te concurreren”, zei Niko Medved, hoofdcoach van Colorado State, over de overwinning op Virginia. “We hadden de kans om hier te spelen, dat is het… We kijken in het vliegtuig naar Texas-films en doen het nog een keer.”

Maartgekte: 10 gewaagde voorspellingen voor het NCAA herentoernooi

meer: Afdrukbare March Madness-beugel met records en data voor het NCAA-toernooi van 2024

Dit is wat je moet weten over Texas' March Madness-tegenstander in de eerste ronde:

Colorado State verslaat Virginia om de vierde plaats

Colorado State kwam op een 9-0 run en sloot de eerste helft af met een 27-14 voorsprong op Virginia. De Cavaliers schoten 17,2% van het veld, 2-uit-9 uit drie en scoorden geen enkel punt in de laatste 10:30 van de helft. De Rams daarentegen schoten 50% van het veld en 3-uit-7 van drie, waardoor ze een voorsprong van 13 punten namen in de rust.

READ  2022 NBA Rising Stars Challenge: Kid Cunningham wint MVP-prijs nadat hij Barry naar de overwinning leidde

De Rams breidden hun voorsprong uit tot maar liefst 25 punten in de tweede helft en wonnen met 67-42 van de Cavaliers, die in 2019 het NCAA-kampioenschap wonnen.

Rams-aanvaller Joel Scott scoorde 23 punten en pakte 11 rebounds, en Nick Clifford voegde 17 punten, 10 rebounds en zes assists toe. Cavaliers-bewaker Reese Beckman was de enige speler uit Virginia die met 15 punten de dubbele cijfers bereikte.

De Cavaliers sloten het spel af met 25% uit het veld en 3-uit-17 uit drie, terwijl de Rams 55,3% uit het veld schoten en 5-uit-14 uit drie.

Wie zal Colorado als volgende ontmoeten in March Madness?

De Rams staan ​​donderdag tegenover Texas, de nummer 7 zaad in het Midwesten, in het Spectrum Center in Charlotte, North Carolina. De winnaar gaat door naar de tweede ronde en neemt het op tegen de winnaar van nr. 2 Tennessee en nr. 15 St. Peter's.

Wanneer heeft Colorado State voor het laatst deelgenomen aan het NCAA-toernooi?

De Rams zijn elf keer verschenen in het NCAA-toernooi, voor het laatst in 2022, toen Colorado State een verstoord verlies in de eerste ronde leed tegen Michigan nr. 11 als zaad nr. 6. Colorado State bereikte de Elite Eight in 1969 en heeft een algemeen klassement. March Madness-record van -5. 12.