april 26, 2024

College football scores, ranglijsten, hoogtepunten: Clemson, USC beat slow begint ongeslagen te blijven

Hoewel week 6 een zeldzame zaterdag was waarin de top 10 teams niet verloren, was het niet gemakkelijk voor de topteams van het land, aangezien enkele van de favoriete teams in het hele land enkele verrassingen teniet deden. Onder degenen die de overwinningen na wat vroege problemen overleefden, waren nummer 1 Alabama, nummer 5 Clemson en nummer 6 USC, waarbij de drie teams ongeslagen bleven in de aanloop naar de grote conferentiewedstrijden van volgende week.

Clemson merkte dat hij bijna het hele tweede kwartaal gevangen zat in een 3-3 gelijkspel met het worstelende Boston College voordat Tiger eindelijk zijn eerste touchdown van de wedstrijd scoorde in de laatste minuut van de eerste helft op weg naar een 31-3 overwinning. Hoewel de Tigers verdedigend domineerden, was het zelfs in hun overwinning van 28 punten duidelijk dat aanvallen nog steeds een werk in uitvoering was; Clemson kwam in totaal 364 yards en achtervolgde zeven keer. De Tigers reizen volgende week naar Florida.

Evenzo hield de University of Southern California de staat Washington weg van zijn 30-14 thuisoverwinning, grotendeels vanwege zijn verdediging. De Trojanen verspeelden een vroege 10-0-voorsprong door in het tweede kwartaal back-to-back drops toe te staan. Van daaruit kromp ze, waardoor de staat Washington puntloos bleef op de volgende acht posities om de wedstrijd af te sluiten. Travis Day leidde offensief de weg met een sprint van 149 meter en landde op 28 Trojaanse paarden die volgende week naar Utah nr. 11 reizen. Utes verloor zaterdag met 42-32 op UCLA, maar kan USC nog steeds voor de zwaarste test tot nu toe brengen.

READ  Sean McVay wil geen tijdlijn op zijn beslissing plakken

Van de top tien versloeg North Carolina State het verlies van quarterback Devin Leary om het pittige Florida State-team 19-17 te overleven. Wolfbeck versloeg de Seminoles met 16-0 in de tweede helft met Leary aan de zijlijn met zijn arm in een mitella.

Uitslagen universiteitsvoetbal, tabel: week 6