april 19, 2024

Clippers vs.Lakers – NBA Game Recap – 20 oktober 2022

Clippers vs.Lakers - NBA Game Recap - 20 oktober 2022

Los Angeles — – Kohi Leonard Met 14 punten en zeven rebounds in zijn eerste wedstrijd in 16 maanden, openden de Los Angeles Clippers donderdagavond het seizoen van hoge verwachtingen met een 103-97 overwinning op de Lakers.

Paul George scoorde 15 punten en John Wall Hij voegde er 15 toe bij zijn debuut bij de Clippers, die het voor de achtste keer op rij volhielden om zijn beroemdste rivaal in Los Angeles te verslaan.

Leonard kwam voor het eerst sinds 2013 van de bank en speelde 21 minuten in zijn eerste wedstrijd sinds hij een ligament in zijn rechterknie scheurde in een play-offwedstrijd in juni 2021. De tweevoudig NBA Finals Player of the Year besloot terug te stappen in een tijdelijke reserverol na het hele afgelopen seizoen te hebben gemist tijdens het herstellen van een operatie.

“Mijn doel was om te proberen geweldig te zijn in mijn ileum”, zei Leonard. “Geniet, blijf natuurlijk gezond en win de basketbalwedstrijd. Dat hebben we vanavond gedaan. Maar alleen de eerste wedstrijd. We hebben nog veel te gaan.”

De hoge verwachtingen van de Clippers voor hun eerste kampioenschap hangen grotendeels af van het vermogen van Leonard om terug te keren naar het eliteniveau. Leonard en George zijn nu in goede gezondheid, samen met een vijfvoudig All-Star Wall, die voor een onmiddellijke vonk zorgde in zijn eerste NBA-wedstrijd in 18 maanden na het missen van vorig seizoen in Houston.

“Ik was er zeker bij”, zei Wall over zijn comeback. “Ik voelde me geweldig, ik ga niet liegen. … We hebben een nieuw team, en het zal enige tijd duren voordat we aanvallend met mij (en Leonard) bepaalde minuten spelen, maar met de juiste tijd zullen we daar.”

READ  Uit het onderzoek bleek dat de coach van Boston Celtics, Amy Odoka, vulgaire taal gebruikte in een gesprek met zijn ondergeschikte voordat hij een ongepaste relatie begon.

Anthony Davis Hij scoorde 25 punten ondanks de slechte beweging na een val halverwege de wedstrijd, terwijl LeBron James Hij had 20 punten en 10 rebounds in de eerste 20e thuiswedstrijd van zijn carrière. Lonely Walker scoorde 26 punten in zijn eerste thuisoptreden met de Lakers.

De Lakers zakten terug naar 0-2, maar herstelden zich nog steeds van twee grote achterstanden en hielden ze dicht bij de laatste minuut ondanks nachtmerrieachtige schietprestaties van Russell Westbrook (0 vs. 11) en andere bewakers Patrick Beverly (1 vs. 7) en Kendrick Nan (0 vs. 7) in zijn eerste thuiswedstrijd voor de Lakers. De Lakers scoorden 9 voor 45 driepunters in het algemeen.

“We zien er geweldig uit, al onze jongens”, zei Davis. “Blijf in jezelf geloven. Laat gemiste schoten je zelfvertrouwen niet wegnemen. Blijf schieten. Heb vertrouwen in je schot, en ze zullen vallen.”

De vaak geblesseerde Davis zorgde voor paniek bij fans toen hij in het derde kwart de grond raakte na een blessure. Hij kwam een ​​paar minuten later terug en had last van rugpijn.

TIP-INS

Clippers: Marcus Morris en Ivica Zubak Hij scoorde elk 14 punten. Zwiback voegde 17 rebounds toe, waaronder zes aanvallende boards.

Lakers: Deze door blessures geplaagde franchise heeft al vier spelers aan de zijlijn, waaronder G Dennis Schröder (duimoperatie) en C Thomas Bryant (duim operatie).

kohi stoel

Leonard suggereerde het idee om van de bank te gaan zodat hij zich op volle snelheid kon voelen. Leonard is sinds 10 november 2013 begonnen met 447 opeenvolgende wedstrijden in het reguliere seizoen en 100 play-offwedstrijden, toen hij van de bank kwam met Tottenham Hotspur in New York.

READ  De Guardians kozen voor Logan Allen - MLB Trade Rumours

Leonard heeft aangegeven dat hij dit weekend waarschijnlijk in een van de opeenvolgende wedstrijden van de Clippers zal zitten.

Onbeperkte Russen

Lakers-coach Darvin Hamm zei dat hij kort met Westbrook sprak over de bewering van de doelman dat zijn coming-out van de bank mogelijk heeft bijgedragen aan zijn hamstringblessure in de voorbereiding, omdat hij niet wist hoe hij goed moest opwarmen voor een back-uprol nadat hij de vorige 13 jaar in de competitie NPC. begin. Hamm zei dat hij en de Lakers “de vorm, vorm of vorm van een speler niet in gevaar zouden brengen.”