april 20, 2024

Chelsea vs Manchester United – Verslag voetbalwedstrijd – 14 mei 2023

Chelsea versloeg Manchester United zondag met 1-0 en claimde zo hun derde opeenvolgende FA Women’s Cup-titel voor een recordpubliek in het Wembley Stadium, als de Australische aanvaller. Sam KerrDe staking bleek opnieuw het verschil te maken.

Kerr, die ook het winnende doelpunt scoorde in de finale van vorig seizoen, werd ingeschakeld als invaller Pernell HarderEen mooie voorzet in de 68e minuut om een ​​spannende wedstrijd te beslissen voor 77.390 fans – een wereldrecord opkomst voor een thuiswedstrijd voor vrouwen.

– Stream op ESPN+: LaLiga, Bundesliga, meer (VS)

“We hebben vandaag geen geweldige wedstrijd gespeeld, maar het is een teken van een geweldig team dat we door zijn gegaan”, zei Kerr.

United domineerde het balbezit en creëerde veel kansen in de eerste helft, maar slaagde er niet in om door te breken toen Chelsea moeite had om de leiders van de Women’s Premier League (WSL) te evenaren.

Leah Galton Een doelpunt werd in de eerste minuut afgekeurd wegens buitenspel, terwijl de doelmannen, Anna Catharina Berger En Maria Erbesmaakte een uitstekende redding toen de teams op gelijke hoogte kwamen voor de rust.

United kreeg al snel spijt van hun gemiste kansen na de herstart, want Chelsea nam de leiding in de wedstrijd en brak de impasse via Kerr. Het doelpunt nam de wind uit de zeilen van United en Chelsea slaagde erin ze in bedwang te houden terwijl ze zich voor de vijfde keer aan de trofee vastklampten.

De teams zullen de rivaliteit nu terugbrengen naar de WSL, met regerend kampioen Chelsea op de tweede plaats in het klassement met 49 punten uit 19 wedstrijden, één punt achter United dat een wedstrijd meer heeft gespeeld.