april 28, 2024

Bij de zoemer: Indiana 70, Minnesota 58 – Binnen

Snelle gedachten over de 70-58 overwinning in Minnesota:

hoe is dat gebeurt

Het was woensdagavond de eerste helft van de ronde in de Williams Arena. Indiana snelde naar een 8-0 voorsprong in de eerste inning, maar de Gophers reageerden met een punt van 15-4 en namen om 12:57 een voorsprong van drie punten. Nadat Minnesota de grootste voorsprong van de helft opende op 23-18, sloten de Hoosiers de helft af met een 12-2 run over de laatste 7:27 om een ​​voorsprong van 30-25 te pakken in de pauze. De aanstootgevende cijfers van Indiana State waren niet mooi. De Hoosiers probeerden slechts één driepunter, maakten acht omzet en scoorden slechts 0,86 punten per balbezit. Kel Weir ging, ondanks twee overtredingen, voorop met 12 punten en acht rebounds. Maar de verdediging van Indiana was uitstekend. De Hoosiers hielden Minnesota op slechts 35,7 procent schieten en slechts 0,72 punten per balbezit in de eerste 20 minuten.

Bij de eerste media-time-out van de eerste helft was de voorsprong van Indiana 35-28 na een lay-up van Anthony Walker. Maar Walker kwam onhandig terecht en moest vertrekken met een knieblessure. De Hoosiers breidden de voorsprong uit naar 11 op 41-30 na een lay-up tijdens de transitie van Ware, waardoor Ben Johnson gedwongen werd een time-out te nemen met 13:18 te spelen. Back-to-back 3-pointers van Mackenzie Mgbako vergrootten de voorsprong van IU naar 15 op 47-32, waardoor Johnson gedwongen werd nog een time-out te gebruiken met nog 11:39 te gaan. Een 3-pointer van Ware bezorgde de Hoosiers een voorsprong van 17 punten, 55-38, met nog 8:32 te gaan. En een paar vrije worpen van Malik Reno bezorgden de Hoosiers een voorsprong van 59-40 op 6:40. De Gophers gingen op een 8-2 run om de voorsprong van IU terug te brengen naar 13 op de mediadeadline. Indiana breidde de voorsprong echter uit naar 19 na de time-out en werd de rest van de weg nooit meer uitgedaagd. De overwinning verbeterde de Hoosiers naar 17-13 en 9-10 in Big Ten-spel.

READ  Liga-uitwisselingsvoorstellen, MLBPA op internationaal ontwerp

Buitengewone prestatie

Ware leidde de Hoosiers met 26 punten, 11 rebounds en drie steals in 34 minuten. Mgbako voegde 15 punten toe, waaronder een 3-uit-4-prestatie vanaf de perimeter. Trey Galloway had zijn eerste double-double in zijn carrière met 13 punten en 11 assists, plus vijf steals en vier rebounds.

Statistieken die opvallen

Indiana had 30 velddoelpunten en 28 assists. De Hoosiers maakten vijf driepunters, die allemaal in de tweede helft vielen. IU domineerde ook punten in de verf 48-32.