Bij de bel: Indiana 77, North Carolina 65 – in het auditorium

Bij de bel: Indiana 77, North Carolina 65 - in het auditorium

Snelle gedachten over de 77-65 overwinning op North Carolina:

hoe is dat gebeurt

De eerste helft was een defensieve clinic in Indiana in het Branch McCracken Stadium. De Hoosiers onderdrukten de staat North Carolina en hielden de Tar Heels op 29 punten op slechts 8 op 28 schieten. Maar zelfs met de geweldige verdedigende inspanning kon Indiana zich niet losmaken van de nummer twee van vorig seizoen op nationaal niveau.

Overtredingen waren een grote oorzaak, waarbij de Hoosiers er 11 begingen en North Carolina 14 keer naar de vrije worplijn stuurden. De Tar Heels stonden met 22-21 voor om 7:41 voordat een voorsprong van 13-2 in de reeks de Hoosiers op een voorsprong van 34-24 zette. Indiana, dat in de eerste helft 1,12 punten per balbezit scoorde, stond bij rust met 35-29 voor. Jalen Hood-Scheveno was een belangrijke aanvallende factor in de eerste 20 minuten, want hij had 12 punten in 19 minuten. Trace Jackson-Davis bleef niet ver achter met 10 punten en zeven rebounds in 15 minuten.

De Hoosiers begonnen sterk aan de tweede helft en duwden de voorsprong naar 15 op 46-31 op een lay-up van Jackson-Davis met nog 15:59 te spelen. Bij de media-time-out onder de 12 stond Indiana met 52-41 voor. Nadat North Carolina na een time-out tot op negen punten was gesloten, scoorde Indiana de volgende vijf punten om de voorsprong terug te brengen naar 14 op 57-43. De Tar Heels kwamen tot binnen zeven met 6:39 te spelen, maar Indiana antwoordde opnieuw. Trey Galloway, die de hele nacht een defensieve zwerver was, had een grote diefstal en maakte een lay-up met iets meer dan zes minuten te spelen om de Hoosiers een voorsprong van 61-52 te bezorgen. Vanuit een media-time-out sloeg Caleb Love een driepunter om Carolina binnen acht te krijgen op 65-57. De Tar Heels zouden de rest van de weg niet eens in de buurt komen, aangezien IU verbeterde naar 7-0.

READ  Terwijl Lakers vroeg haperen, blijft het zakelijke potentieel van Russell Westbrook: Shams' Inside Pass Notebook

Buitengewone prestatie

Jackson-Davis leidde alle doelpuntenmakers met 21 punten, 10 rebounds, vier assists en vier geblokkeerde schoten. Johnson scoorde 20 punten, Hood-Chevino voegde een career-high 14 toe en Galloway, bij zijn terugkeer van een blessure, was de vierde Hoosier met 11 punten.

Opmerkelijke statistieken

Indiana domineerde op punten in de verf en versloeg North Carolina met een score van 50-24. Indiana won ook de punten van de Battle of Turns, 17-4.