april 27, 2024

België vs Nederland – Verslag voetbalwedstrijd – 3 juni 2022

België vs Nederland - Verslag voetbalwedstrijd - 3 juni 2022

Memphis Depay Hij scoorde twee doelpunten toen Nederland 25 jaar zonder succes eindigde tegen buurland België met een 4-1 overwinning op hun gastheren in de Nations League in Brussel op vrijdag.

Stephen Bergwijn En de Denzel Dumfries Nederland scoorde de andere twee doelpunten toen de Nederlander het ongeslagen thuisrecord van België in bijna zes jaar beëindigde in een grimmige ommekeer van het team, dat drie jaar bovenaan de FIFA-ranglijst stond totdat ze onlangs werden afgezet.

– ESPN + kijkersgids: LaLiga, Bundesliga, MLS, FA Cup en meer
– Heb je geen ESPN? Directe pas krijgen

Bergwijn raakte in de 40e minuut het net van buiten het strafschopgebied en bezorgde Nederland een verdiende voorsprong in de eerste helft voordat Depay en Dumfries in de tweede helft meer toevoegden in een beslissend optreden.

België dat verloor Romelu Lukaku Vroeg geblesseerd, troost scoorde drie minuten in blessuretijd Michy Batshuayi Maar ze werden hard aan de achterkant geraakt en het resultaat zal als een serieuze tegenvaller komen als voorbereiding op het WK later dit jaar.

Het Nederlands elftal, dat België voor het laatst versloeg in 1997 en sindsdien acht derby’s speelde zonder succes, schudde hun thuisverdediging in de tweede helft toen Depay het tweede doelpunt in de 51e minuut maakte op een tegenaanval nadat het vanaf het middenveld was beroofd. Davy Classen En een snelle pass vanuit het midden Stephen Burgess.

rug Daley Blind Hij reageerde sneller op de rebound van het schot van Bergwijs na 11 minuten om het derde doelpunt te maken met een pass over het doel dat Dumfries op de achterpaal had geplaatst.

READ  Shannon Sharp verliet naar verluidt Fox na 7 jaar met Skip Bayless op 'Undisputed'

Blind maakte drie minuten later nog een pass met een kopbal op het pad van Depay, die de bal subtiel langs zijn dijbeen schoot voordat hij hem in het net sloeg. Simon Mignolet dichtbij.

“Dat deze interland er na een moeilijk seizoen nog komt, mag geen excuus zijn. Zeker niet als je tegen Nederland speelt”, zei Mignolet.

“Hier moet je van leren. Zo’n nederlaag mag je niet aan je voorbij laten gaan.”

België zocht 13 minuten voor tijd een troostgoal Michy Batshuayi Sneak zat in de accumulatie van Timothy Castanee Leg de bal in het net. Een VAR-check leidde ertoe dat België een doelpunt werd geweigerd, maar kreeg aan het einde van de wedstrijd troost.

België verloor voor het laatst thuis in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje in september 2016, toen coach Roberto Martinez zijn eerste wedstrijd voor zijn rekening nam.

Nederlandse kapitein Virgil van Dijk Hij zei niet verrast te zijn door de uitoverwinning.

“We hebben het goed geanalyseerd, onze plannen uitgevoerd en het heel goed gedaan”, zei hij. “Het was een uitstekende avond.”