juli 27, 2024

Basketbal in Kentucky valt in handen van Vanderbilt: eindscore, samenvatting en afhaalmaaltijden

Zoek een andere SEC-kampioenschap De titel eindigde vrijdagavond snel toen Vanderbilt Kentucky met 80-73 versloeg in de kwartfinales in de Bridgestone Arena in Nashville.

Kentucky, 21-11, heeft nu twee keer verloren van Vanderbilt in de afgelopen negen dagen na een val van 68-66 vorige week thuis op Senior Night. Ironisch genoeg was het hetzelfde spelplan voor Vandy Coach Jerry Stackhouse, die onlangs werd uitgeroepen tot SEC Coach of the Year, aangezien de Commodores meer dan de helft van hun punten scoorden vanaf de driepuntslijn en de Wildcats uitwaaierden om de rand aan te vallen. en scoor met gemakkelijke passes.

Na een slordige start voor beide teams sloeg Antonio Reeves uit Kentucky drie opeenvolgende driepunters en bezorgde de Wildcats om 13:32 een voorsprong van 14-4. Vanderbilt sloeg vervolgens met 8-0 terug op een paar driepunters die vastzaten tussen een voorzet van een voorbijganger om de voorsprong terug te brengen tot 14-12.

De Commodores zouden de voorsprong terugbrengen tot 28-27 voordat Cason Wallace’s jumper, Reeves’ driving layup en Oscar Chebue’s mid-range strike het voordeel vergrootten tot 34-27.

Opnieuw vocht Vandy terug en scoorde zeven opeenvolgende punten in slechts 47 seconden om de wedstrijd gelijk te trekken op 34-all met 1:42 over in de helft.

Chipui kreeg toen een flagrante overtreding, zijn tweede in evenveel wedstrijden, toen de Commodores twee vrije worpen en een driepunter op de hoorn sloegen terwijl Vandy een voorsprong van 39-34 nam op een run van 12-0 om de helft af te sluiten. .

Vanderbilt viel aan om de tweede helft te beginnen, scoorde op hun eerste balbezit, gevolgd door een jumpplay en drive om een ​​voorsprong van 45-36 te nemen voor een snelle Kentucky time-out met nog maar 1:30 seconden te spelen. Een driepunter bezorgde Vandy met 52-40 de grootste voorsprong.

De Wildcats brachten de score terug naar 52-46 op Tshiebwe’s stelen en vingerrollen, en kregen uiteindelijk binnen drie tellen de kans om de leiding te nemen, maar Toppin miste twee vrije worpen met nog 34,1 seconden te gaan, terwijl Vandy vasthield om de overwinning te bezegelen. .

naar het NCAA-toernooi.

Vanderbilt warmt op van achter de boog

De aanval van Vanderbilt was op zoek naar een knock-out tegen de Wildcats en vond het met een spervuur ​​​​van driepunters om de Wildcats dit jaar in twee van de drie wedstrijden te verslaan. De Commodores waren 7 van de 15 van diep in de eerste helft (46,7%) en spreidden de vloer om de rand aan te vallen omdat de meeste punten van Vandy driepuntsbommen of ontslagen waren, waarvan de meeste te gemakkelijk waren.

Wallace keert terug van een blessure om diepte van puntbescherming toe te voegen

Na het missen van de seizoensfinale in Arkansas met een blessure, keerde Wallace terug om het punt binnen te halen en een boost te geven met koppelingstrekkers en een slordige verdediging. Wallace, de enige point guard van het team tijdens de afwezigheid van Sahvir Wheeler, speelde het grootste deel van de wedstrijd ondanks een moeilijke twee weken aan de zijlijn.

Door experts beschouwd als een NBA-loterijkeuze, is de inwoner van Dallas het hele seizoen fantastisch geweest en werd onlangs samen met Chris Livingston genoemd in het All-SEC Freshman Team.

Jacob Tobin brengt hoge energie als het enige lichtpuntje

Tobin miste net een double-double in de eerste helft, goed voor 10 punten en negen rebounds, aangezien de uitzending van Rhode Island actief was aan beide uiteinden van de aarde. In één stuk in het midden van de eerste helft sloeg de 1,80 meter lange aanvaller een triple-draw, scoorde met een aanvallende stick in de rug en gooide een gemakkelijke lay-up van Antonio Reeves om de Wildcats een voorsprong van 28-22 te geven. Tobin eindigde met zijn achtste carrière double-double en scoorde voor de 22e keer dit seizoen in dubbele cijfers. Hij kwam in de wedstrijd met een gemiddelde van 12,3 punten en 6,8 rebounds per wedstrijd.

Wat biedt de toekomst voor de Wildcats?

in plaats van spelen Texas A&M De halve finales van zaterdag, de Wildcats zullen nu moeten afwachten waar ze eindigen op Selectiezondag. Kentucky heeft genoeg Quad 1-overwinningen om zich te kwalificeren voor het toernooi, maar zal overgeleverd zijn aan de genade van de plaatsingscommissie.

Waar de Wildcats ook eindigen, ze zullen moeten herstellen en een manier moeten vinden om hun driepuntsverdediging te versterken om enige kans te maken op het winnen van hun eerste NCAA-wedstrijd in de afgelopen drie jaar.