mei 6, 2024

Atletiek van de Universiteit van North Carolina

Door Adam Lucas

1. Oklahoma is niet langer een van de vier ongeslagen districten op nationaal niveau, aangezien Carolina opnieuw een goede niet-conferentieoverwinning behaalde met een overwinning van 79-69.

2. Een overwinning was precies wat de Tar Heels nodig hadden tijdens hun korte kerstvakantie. De Heels sloten het zwaarste deel van het niet-conferentiespel af met overwinningen op Arkansas, Tennessee en Oklahoma, tegenstanders van de machtsconferentie die in maart goed zullen spelen.

3. RJ Davis Hij zet het tempo voor de Tar Heels aanvallend voort. De senior guard leidde de Heels bij het scoren voor de zevende wedstrijd op rij en eindigde met 23. Hij is de eerste Carolina-speler die het team leidde in zeven wedstrijden op rij sinds Tyler Hansbrough tijdens het seizoen 2008-2009. Davis had de grootste basket van de wedstrijd, een driepunter uit de powerplay nadat Oklahoma binnen vijf minuten sloot met nog drie minuten te gaan.

4. Carolina’s verdediging in de eerste helft was indrukwekkend. De Tar Heels verzamelden zeven steals en zes blocks, die allemaal hielpen de transitie-aanval aan te wakkeren. De Tar Heels hadden in de eerste 20 minuten een 13-0 voorsprong op snelle breakpunten. Ze eindigden met zes blocks en tien steals en hadden een algemeen voordeel van 22-9 op het gebied van snelle breakpunten en een voordeel van 23-11 punten op omzet. Harrison Ingram Hij maakte een groot deel uit van die defensieve inspanning, aangezien hij naast zijn elf punten nog vier steals tegoed had.

5. Zelfs nu Kerstmis voor de deur staat, evolueert de rotatie van de Tar Heels nog steeds. Carolina kreeg Jaylen Weers Een deel van de vroege actie van woensdag werd grotendeels ingeperkt door grove problemen; een deel ervan was door hemzelf veroorzaakt, aangezien hij tweemaal driepuntsschoten miste. Mede door de foute problemen van Wither werden ook hakken gebruikt Zayden Al-Aali Zes minuten in de eerste helft. Withers en Hay hebben één ding gemeen: ze zijn actief en zullen altijd bij de bal zijn als ze op het veld staan. Hay had drie rebounds in 12 minuten. Seth Trimble Hij zag grote minuten te laat toen de Heels zijn verdediging nodig hadden.

READ  Pele: De begrafenisstoet begint 24 uur na de wake

6. Carolina heeft op zeer effectieve wijze het Urgent-offensiefbolwerk afgesneden. OU kwam in de top 10 van het land terecht met een tweepuntsschietpercentage, met een percentage van meer dan 60 procent. De Heels waren beperkt tot slechts 9-uit-21 in de eerste helft in die categorie en 15-uit-32 in de wedstrijd. Voeg daarbij het feit dat de Sooners in de eerste helft krachtig vanuit de driepuntsafstand worstelden voordat ze in de tweede helft in brand vlogen, en het was erg moeilijk voor hen om tot laat in de wedstrijd in de aanval te blijven.

7. Het is leuk om naar te kijken Cormac Ryan Ze vindt het leuk om de slechterik te zijn. Hij had een actieve reeks in de tweede helft en positioneerde zichzelf verdedigend tegen Otega Oweh voordat hij werd opgeroepen voor een twijfelachtig blok. Toen de menigte van het Spectrum Center uitjouwde, zwaaide Ryan met zijn armen om ze aan te moedigen, wat een berisping van de functionarissen opleverde. Hij eindigde de wedstrijd met 13 punten en vijf rebounds.

8. De bank van Carolina had stilletjes een productieve avond, waarbij meerdere reserves de Heels goede minuten opleverden. Naast High heeft Carolina een solide verdediging en een driepunter Seth Trimble (inclusief het afdwingen van een late omzet met nog één minuut te gaan), een paar rebounds en twee herkansingspunten uit Jalen WashingtonEn vier punten in vier minuten van Withers. UNC won de bench point-beugel met een score van 13-11.

9. Gefeliciteerd Armando Bacot, die Antawn Jamison passeerde voor de achtste plaats op Carolina’s scorelijst aller tijden. Bacot scoorde 14 punten en had acht rebounds. Die rebounds waren teamhoog, want Carolina werd verslagen voor de derde wedstrijd op rij en het uiteindelijke totaal was 39-31 in het voordeel van de Sooners.

READ  Cleveland Guardians hebben geen nieuwe gevallen van COVID-19; Monumentencoach Karl Willis gaat managen

10. Woensdagavond was de eerste keer ooit dat Carolina tegen vijf niet-conferentie-tegenstanders op rij speelde (Arkansas 20, Tennessee 10, UConn 5, Kentucky 14 en Oklahoma 7). Er zijn slechts twee eerdere gevallen geweest waarin de Tar Heels tegen vijf gerangschikte niet-conferentievijanden speelden in een volledig regulier seizoen (1982-1983 en 1988-1989).

11. Terwijl de wedstrijd in Charlotte plaatsvond voor een zeer vriendelijk UNC-publiek, was er een indrukwekkende groep voormalige Tar Heels-spelers, waaronder Phil Ford, Brendan Haywood, Al Wood, Dave Hanners, Matt Doherty, George Lynch en Larry Brown. Er waren nog tal van andere notabelen, waaronder Eric Church, die een See Ya Later Big Grits T-shirt droeg met de naam en het nummer van Eric Montross op de achterkant.

12. Er waren nog verschillende andere knikjes naar de grote man, waaronder een moment van stilte vóór de wedstrijd en verschillende shirts die in de menigte werden gespot.