mei 2, 2024

Arsenal 2-0 Sevilla – Trossard staat centraal, Saka, Martinelli en Havertz maken indruk

Arsenal versloeg Sevilla woensdagavond met 2-0 en komt daarmee dichter bij kwalificatie voor de knock-outronde van de Champions League.

Leandro Trossard zette de gastheren vlak voor rust op voorsprong door een prachtige lage voorzet van Bukayo Saka te verzamelen voordat hij de bal langs Marko Dimitrovic in het doel van Sevilla schoot.

Arsenal verdubbelde vervolgens de voorsprong in de tweede helft toen Saka werd opgezet door Gabriel Martinelli. Zo eindigde de wedstrijd, maar in de laatste tien minuten volgde een kleine tegenslag voor Arsenal nadat Saka het veld moest verlaten nadat hij behandeld was voor zijn blessure.

hier, De atleet James McNicholas heeft drie gesprekspunten uit het spel…

Trossard maakt indruk als centrumspits

In theorie ging Arsenal deze wedstrijd in zonder een gevestigde spits. Ze verloren Gabriel Jesus veertien dagen geleden aan een hamstringblessure in de omgekeerde wedstrijd, terwijl Eddie Nketiah zich laat terugtrok nadat hij een klap kreeg opgelopen bij Newcastle. Dit betekende dat Arteta moest kiezen tussen Kai Havertz en Trossard, die beiden liever in diepere posities begonnen.

Trossard maakte vorig seizoen indruk als nepspeler voor zowel Brighton als Arsenal, en dit was opnieuw een bemoedigend optreden voor de Belgische international. Hij scoorde het doelpunt en rondde zelfverzekerd af na een voorzet van Saka, maar wat nog indrukwekkender was, was de manier waarop hij het spel met elkaar in verband bracht. Trossard legt uit dat je niet 1,80 meter lang hoeft te zijn om de bal te kunnen dragen. Op een gegeven moment kreeg hij een lange worp op de middenlijn, controleerde de bal en gebruikte zijn lage zwaartepunt om van zijn man weg te draaien.

READ  Juan Soto, ster van het Washington National Team, zei dat hij een ernstige kuitblessure heeft vermeden

Trossard is misschien geen traditionele spits, maar hij is een zeer effectieve speler.

De vleugelspelers van Arsenal zijn weer in vorm

In de Premier League worden vleugelspelers Saka en Martinelli vaak aangevallen door verdedigers. En in Europa lijken ze, om welke reden dan ook, meer ruimte te hebben gekregen.

Martinelli kwelde Juanlo, waarbij hij de vleugelverdediger regelmatig dichtbij liet komen voordat hij langs hem heen stapte en achter hem aan rende. Aan de andere kant was de enige manier voor Kiki Salas om Saka te vertragen, het maken van overtredingen. De 22-jarige is aan deze behandeling gewend geraakt en heeft zich er niet door laten afschrikken.

Martinelli en Saka zorgden samen voor het tweede doelpunt van Arsenal, waarbij de Braziliaan de Engelse international vrijliet, die weer naar binnen zwaaide en met vertrouwen afrondde. Maar Saka moest laat in de tweede helft vanwege een blessure het veld verlaten.

De aanval van Arsenal had de laatste tijd moeite met vloeiendheid. De terugkeer van de aanvallers naar vorm zou een grote verbetering op dit front kunnen betekenen.

Saka scoort het tweede doelpunt van Arsenal (Clive Rose/Getty Images)

Tekenen van leven van Havertz?

Sinds hij Martin Odegaard kort voor de wedstrijd tegen Newcastle verloor, heeft Mikel Arteta de uitgangspositie van Havertz gewijzigd om als ‘rechtse acht’ te spelen. Hoewel hij nog ver verwijderd is van het soort prestaties dat zijn prijskaartje van £65 miljoen (80 miljoen dollar) zou moeten rechtvaardigen, hebben de laatste twee wedstrijden enige tekenen van leven teweeggebracht bij de Duitse international.

READ  Vechten om te spelen is niet wat hij had verwacht, zegt Kyrie Irving van Mavs

Hij zal teleurgesteld zijn dat hij de avond niet met een doelpunt heeft afgesloten: hij miste een goede kopkans in de openingswissels van de wedstrijd en krulde een schot vanaf de rand van het strafschopgebied langs de verre paal. Hij droeg echter goed bij aan het zijspel van Arsenal en stond naast Trossard in Arsenal’s 4-4-2 ‘uit balbezit’-formatie.

Het probleem is dat die plek rechts van Arsenal’s middenveldtrio terecht aan Odegaard toebehoort. Kan Arteta worden overgehaald om Odegaard naar links te verplaatsen, zodat Havertz zijn verbeterende vorm aan de rechterkant kan voortzetten?

Wat zei Arteta?

Over de dominantie van Arsenal: “Ik ben erg blij met de prestatie van het team. Ze toonden agressie en toewijding. Zelfs toen we de bal verloren, waren we erg goed in het terugkrijgen ervan. Het is in Europa moeilijk om de bal onder controle te houden zoals wij deden. Daarom We hebben gewonnen. Als je ze op je eigen helft liet, zei hij: ‘Het is een gevaarlijk team. We hebben in de 97e minuut maar één schot toegestaan.’

Over de blessure van Saka en Tomiyasu: “Het was maar een trap (voor Saka) en de doktoren vertelden me op de radio dat hij niet blij was om door te gaan. Hij zal zich dus wat ongemakkelijk voelen, maar ik hoop dat het goed met hem gaat. (Tomiyasu) voelde zich in de eerste helft wat ongemakkelijk en we wilden geen enkel risico nemen.” Omdat hij veel minuten speelde, denk ik dat dit, met Alex (Zinchenko) op de bank, de juiste beslissing was.

READ  De wedstrijd van de Yankees D-backs op 23 september 2023 is uitgesteld

Wat is de toekomst voor Arsenal?

Zaterdag 11 november: Burnley (thuis), Premier League, 15.00 uur GMT, 10.00 uur ET

In de laatste wedstrijd van Arsenal voor de interlandperiode van november zal Burnley gastheer zijn. De ploeg van Vincent Kompany kende een moeilijke start dit seizoen en won slechts één keer in hun eerste elf wedstrijden. Ze hebben ook vier van hun laatste vijf verloren.

Dit zal een zware test worden voor Burnley, aangezien hun enige overwinning tegen medestrijder Luton Town kwam.

Burnley is ongeslagen tijdens hun laatste twee bezoeken aan het Emirates Stadium, hoewel een 0-0 gelijkspel in januari 2022 hun laatste wedstrijd daar was. Ze hebben de wedstrijd ook al eerder gewonnen: een 1-0 overwinning in het seizoen 2020-2021.