maart 29, 2024

“Ageless” Pavelski redt de Stars in Game 4 van de West Finale

Dallas – De tijd lijkt in te halen Joe Pavelski.

Met 38 jaar en 318 dagen werd de aanvaller de oudste speler die een verlengingsdoelpunt scoorde in een playoff-wedstrijd om de Dallas Stars in leven te houden met 3-2 gewonnen Donderdag tegen de Vegas Golden Knights in Game 4 van de Western Conference Finale in het American Airlines Center.

Pavelski won het in een powerplay om 3:18 met 1 keer vanaf de linker afstandscirkel voor zijn negende doelpunt van de Stanley Cup-play-offs. Het record stond eerder op naam van Chris Kunitz (37 jaar, 241 dagen), die het deed voor de Pittsburgh Penguins in een 3-2 overwinning op de Ottawa Senators in Game 7 van de Eastern Conference Finale van 2017.

“Je leeft in het moment en probeert te creĆ«ren wat je kunt,” zei Pavelski. “Het zijn zeer interessante spellen om te spelen en geweldige kansen om te blijven spelen.”

Dallas kreeg de macht om te spelen in de extra periode waarin Vegas de verdediger was Bryden McNab Ze werden gestraft omdat ze te ver gingen Tay De Landria Om 2:28. Pavelski profiteerde en bezorgde de Stars hun eerste overwinning in vijf extra wedstrijden dit ‘postseason’, waaronder de eerste twee van de Conference Finals.

Het was Pavelski’s 73e doelpunt in een playoff-wedstrijd, het meeste van de actieve spelers en een gedeelde 13e plaats op de lijst aller tijden van de NHL met Dino Ciccarelli.

‘Hij is tijdloos, weet je? Wat zeg je over hem?’ Dat zei sterrencoach Peter DeBoer. “Ik heb deze film keer op keer bekeken. [It] Hij wordt nooit volwassen, maar hij leeft voor die momenten en hij wil in die situaties zijn. Het sluit altijd bijna elke keer aan.

READ  Isiah Kenner-Valeva Rally met de heenwedstrijd tegen de Padres

Dallas staat met 3-1 achter in de best-of-7-serie en zal zaterdag (20.00 uur ET; ABC, ESPN+, CBC, SN, TVAS) opnieuw proberen uitschakeling te voorkomen in Game 5 in de T-Mobile Arena in Las Vegas.

“We hebben niet het meeste succes gehad in de verlengingen”, zei Pavelski. “Het was nog steeds een moment waarop we wilden aanvallen, we hadden de kans en we wilden gaan. Er was een beetje druk voor ons. Bedenk dat als de penalty eenmaal gebeurt, je weet dat het een geweldige kans is om er meer van te maken. , kijk eens. Misschien was het niet de schoonste.” [power play] Te vroeg om te beginnen, maar we hebben wat aanpassingen gedaan en wat ruimte gevonden. Het was zeker goed om die persoon binnen te zien komen.

“Ze wonnen twee wedstrijden in verlengingen van ons. Het was een behoorlijk krappe reeks, dus we moeten gewoon doorgaan met dat soort denken. Er waren veel opofferingen van de spelers, geweldige blokken onderweg en belangrijke reddingen en basisprincipes.” daar vanavond. We moeten naar buiten en het opnieuw doen.’

Net als DeBoer, de doelman van de Stars Jake Oettinger Het verbaasde hem niet dat Pavelski weer een moment afleverde.