april 29, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

3 sleutels tot BYU's 90-88 overwinning op UCF voor seizoenszege

BYU bereikte de vrije worplijn in een zware, fysieke Big 12-wedstrijd en versloeg UCF dinsdagavond met 90-88 voor 15.590 in het Marriott Center.

De Cougars waren 40 van 46 van de lijn en 8 van 23 van de 3-punts range om te verbeteren naar 6-5 in Big 12-spel, 18-6 in het algemeen. Dit is de eerste keer dit seizoen dat BYU meer dan .500 heeft gespeeld in competitiewedstrijden.

UCF, dat een maand geleden in Orlando verloor van BYU 63-58, viel terug naar 4-7 en 13-10.

De Knights maakten in de laatste minuut vier driepunters en een tweepunter met nog 0,7 seconden te gaan, wat een bijna wonderbaarlijke comeback tot stand bracht.

Jackson Robinson leidde BYU met 21 punten, terwijl Noah Waterman en Trevin Knell elk 17 punten toevoegden voor BYU.

Hier zijn drie sleutels tot de tweepuntswinst van BYU:

• Na 10 van de 21 te hebben geschoten vanaf de driepuntslijn in de 72-66 overwinning van zaterdag op Kansas State, wonnen de Cougars de overwinning dinsdagavond vanuit de liefdadigheidsstreep in een wedstrijd met 46 fouten en die bijna twee en een half uur duurde.

Robinson werd 12e van de 13 van de klasse, terwijl Waterman 9e van de 10 was en Neal 10e van de 13e.

De Ridders waren 14 van de 26 vanaf de vrije worplijn.

• UCF lijkt niet effectief te kunnen schieten vanaf de driepuntslijn tegen BYU als het er echt toe doet. De Knights maakten hun eerste drie driepunters in Orlando, maar misten er daarna vijftien op rij.

READ  Tim Benz: Red Sox-uitzendteam beledigt piraten - hoop dat iedereen in Pittsburgh applaudisseert voor wat ze zeiden

Ze misten alle vijf hun drie doelpunten in de eerste helft dinsdagavond en hun eerste poging van de tweede helft voordat Jaylen Sellers een reeks van 21 opeenvolgende missers maakte tegen BYU met een driepunter met 18:11 resterend in de tweede helft.

De Ridders eindigden dinsdag 6 van de 22 van buiten de boog dankzij hun furieuze finish.

• BYU blijft moeite hebben om een ​​significante voorsprong te behouden in de tweede helft. De Cougars stonden tijdens de rust voor de negende keer in 11 Big Ten-wedstrijden voor en namen een voorsprong van 39-26 in de pauze na Robinsons grote driepuntsschietpartij.

Waterman's 3s en vrije worpen uit de eerste helft bezorgden BYU een voorsprong van 48-29 met nog 17:18 over in de wedstrijd, maar de omzetfout raakte en raakte hard, terwijl UCF defensief de hitte hoger zette en een venijnig volledig veld opzette. druk af en toe en kwam weer in het spel.

De Knights hebben 17 BYU-omzetten omgezet in 27 punten.