mei 4, 2024

3 conclusies uit de openingsverklaring van Auburn op de weg naar Arkansas

Begin januari gaat het heel snel voor Auburn, wanneer het SEC-spel begint met een zeer zware test. Nr. 25 Auburn ging naar Bud Walton Arena en bracht een rauwe menigte uit Arkansas volledig tot zwijgen toen het de Razorbacks met 83-51 versloeg.

De ploeg van Bruce Pearl (12-2, 1-0 SEC) heeft zeven wedstrijden op rij gewonnen.

Het was de grootste bezoekersoverwinning in de geschiedenis van Bud Walton Arena.

Dit was een even grote overwinning als Auburn ooit in een jong seizoen heeft behaald. Winnen in de Bud Walton Arena is erg zwaar. Lopen de fans van Arkansas weg met nog meer dan vier minuten te gaan? Dat gebeurt niet vaak, vooral niet nadat Arkansas eerder dit seizoen nummer 14 Duke op het thuisveld van de Razorbacks versloeg.

Auburn heeft op dit moment misschien net zoveel momentum als welk team in de SEC dan ook. Hier zijn drie conclusies uit de overwinning.

Tsjaad, Baker en ook Mazara

Het is moeilijk om te weten dat Chad Baker-Mazzara nog nooit eerder een SEC-game heeft gespeeld. Nee, dat deed hij echt niet. Baker Mazzara stapte tijdens het laagseizoen over naar Auburn van Northwest Florida State College – een junior college.

Terwijl Auburn in de eerste helft een 17-4 voorsprong nam, was het Baker Mazzara die Auburn in de eerste helft de vonk gaf.

Over het geheel genomen schoten de Tigers niet goed aan het begin van de wedstrijd. Maar met 14 punten in de eerste helft van Baker Mazzara kon Auburn een voorsprong van zeven punten nemen in de rust en over het algemeen het publiek in de Bud Walton Arena kalmeren.

READ  QB Arch Manning, No. 1 Recruit in the Class of 2023, toegewijd aan de staat Texas

Baker Mazzara en KD Johnson zijn twee van Auburn's go-to-spelers als er een vonk nodig is, vooral deze week toen Baker Mazzara dinsdag dezelfde impact had in de tweede helft tegen Penn. Om dat opnieuw voor Auburn te doen in een omgeving als die in Fayetteville is een bewijs van de energie die hij naar dit team brengt.

Baker Mazzara leidde Auburn met 16 punten.

Toen Auburn zijn sterren nodig had, kwam Johnny Broome opdagen

Johnny Broome scoorde in de eerste helft niet. En hoewel Baker Mazzara het goedmaakte, was het moeilijk voor te stellen dat Auburn zonder Brohm zou winnen in de Bud Walton Arena.

Donderdag zei Pearl dat Auburn niet veel wedstrijden in de SEC zal winnen zonder zijn beste spelers. Want hoe diep Auburn ook is, en het is heel diep, sterren moeten sterren zijn in games als deze.

In de tweede helft was Brom een ​​ster.

Broome scoorde 14 punten, allemaal in de tweede helft, met een score van 7-9. Hij voegde nog vijf rebounds toe.

Aan beide kanten verankerde Broome een van Auburns beste defensieve inspanningen in de tweede seizoenshelft. Auburn benadrukte hoe belangrijk het was om de verdediging in de tweede helft te verbeteren. Het is moeilijker, zei Pearl, omdat Auburn verder van de bank verwijderd is.

En in een van de luidruchtigste arena's in de SEC hield Auburn Arkansas op 21 punten.

Auburns reis naar de Appalachian State was de moeite waard

Auburn kreeg veel hitte na zijn verlies in de Appalachian State. Mensen vroegen zich af waarom Auburn de moeite nam om dat spel te spelen, omdat het erop leek dat Auburn veel meer zou verliezen dan het zou kunnen winnen.

READ  Alles wat je moet weten over de drukke week 5 van het universiteitsvoetbal

En Auburn verloor. Ondanks dat we op dit punt in het jaar pas Quad 2 hebben verloren, is het duidelijk dat Appalachian State een relatieve schande is in Auburn's NCAA Tournament-cv.

Maar Auburn won veel meer dan het lijkt.

Pearl weet dat zijn team geschokt is door het Appalachian State-publiek. Maar hoewel de omgeving geweldig is in Boone, North Carolina, zijn er maar weinig die die van Bud Walton Arena verslaan.

Het verschil is nu dat Auburn aan een zeer zwaar wegspel begon met die ervaring al op zak. Die ervaring heeft Auburn zeker enorm geholpen.

Dit team ging met evenwicht om met een van de beste atmosferen van de SEC. Zijn verdediging in de tweede helft was net zo goed als het hele seizoen.

Welke Daarom ging Auburn naar App State.

Matt Cohen covert Auburn Sports AL.com. Je kunt hem volgen op X op @matt_cohen_ Of stuur hem een ​​e-mail op [email protected]