september 19, 2024

VS wint eerste gouden medaille op de Olympische Spelen van Parijs op de 4 x 100 meter vrije slag estafette heren

De Verenigde Staten wonnen hun eerste gouden medaille in Olympische Spelen in Parijs Na een sterke prestatie op de 4 x 100 meter vrije slag estafette op zaterdag.

Het team – bestaande uit Jack Alexie, Chris Giuliano, Hunter Armstrong en Caeleb Dressel — Eindigde 1,07 seconden achter het zilveren medaillewinnende team, Australië. Italië won de bronzen medaille.

Chris Giuliano, Hunter Armstrong en Jack Alex van Team USA vieren feest na het winnen van de gouden medaille in de finale van de 4×100 meter vrije slag estafette voor heren op dag één van de Olympische Spelen van Parijs 2024 op Place de la Defense op 27 juli 2024 in Nanterre, Frankrijk.

/Getty-afbeeldingen

Het Amerikaanse team heeft op dit evenement goud gewonnen op 10 van de laatste 13 Olympische Spelen. Het is ook Dressel’s achtste Olympische gouden medaille.

Eerder zaterdag wonnen de Verenigde Staten hun eerste medaille in Parijs toen Sarah Bacon, 27, en Cassidy Cook, 29, goud wonnen. Hij won de zilveren medaille op de wedstrijd 3 meter synchroonspringenHet Amerikaanse duo scoorde 314,64 punten, waarmee ze op de tweede plaats kwamen te staan ​​achter de Chinezen Zhang Yanye en Chen Yiwen.

Katie Ledecky wint brons op de 400 vrije slag dames

Katie Ledecky slaagde er zaterdag niet in om goud terug te winnen op de 400 vrije slag voor dames, nadat de Australische Ariarne Titmuss haar titel verdedigde. Olympische titel.

Titmuss, bekend als ‘The Destroyer’, bracht zijn rivaal Ledecky een tweede opeenvolgende nederlaag toe in de La Defense Arena in Parijs, mocht de 27-jarige Amerikaan in 2016 in Rio de Janeiro winnen.

De Amerikaanse Katie Ledecky (achter) feliciteert de Australische gouden medaillewinnaar Ariarne Titmuss (voor) na de finale van de 400 meter vrije slag voor dames op de Olympische Spelen van Parijs 2024 in de La Defense Arena in Parijs.

Ollie Scarfe/AFP via Getty Images

Met haar nagels Australisch geel geverfd, leidde Titmuss de race van start tot finish. Ze kreeg de zwaarste uitdaging van de geweldige Canadese Summer McIntosh, maar ze won gemakkelijk in 3 minuten en 57,49 seconden.

McIntosh pakte de zilveren medaille met een tijd van 3: 58.37, terwijl Ledecky achter hen aanliep en de bronzen medaille pakte met een tijd van 4: 00.86.

Zilveren medaillewinnaar Summer McIntosh van Team Canada, gouden medaillewinnaar Ariarne Titmuss van Team Australië en bronzen medaillewinnaar Katie Ledecky van Team USA.

Na de race van zaterdag heeft de veelgedecoreerde Ledecky nog steeds zes individuele gouden medailles – nog steeds de meeste van iedereen. Zwemmen in de geschiedenis van de Olympische SpelenDe derde plaats is de elfde Olympische medaille die ze ooit heeft gewonnen.

Titmus heeft nu drie individuele Olympische overwinningen behaald in haar ontluikende carrière. Ze veegde de race van 200 meter 400 gratis in Tokiodoor Ledecky te verslaan, en zal waarschijnlijk dezelfde prestatie leveren in Parijs.

Ledecky is nog niet klaar. Ze miste de kans om Titmus opnieuw te ontmoeten op de 200 meter vrije slag, maar de Amerikaanse heeft de voorkeur om in beide races de gouden medaille te winnen. 800 en 1500 Rassen.

De Verenigde Staten winnen zilver op de damesestafette

Het Amerikaanse team won de zilveren medaille op de 4 x 100 meter estafette en verloor van Australië. China won de bronzen medaille.

Kate Douglas, Gretchen Walsh, Tori Huskey en Simone Manuel van Team USA vieren feest na het winnen van de zilveren medaille in de estafettefinale van de 4 x 100 meter vrije slag voor dames.

Het Amerikaanse estafetteteam, bestaande uit Kate Douglas, Gretchen Walsh, Tori Huskey en Simone Manuel, zette in deze race een nieuw Amerikaans record neer met een tijd van 3:30.20. Deze tijd was iets minder dan twee seconden verwijderd van het Australische record van 3:28.92, een nieuw Olympisch record en de vierde opeenvolgende Olympische titel van het land in deze race.

De Australiërs, die in deze race het wereldrecord in handen hebben, hebben ook het vorige Olympische record van 3:29,69 seconden dat ze in Tokio neerzetten.

Tot nu toe hebben de Verenigde Staten vijf medailles gewonnen: één gouden, twee zilveren en twee bronzen. De Amerikaanse wielrenster Chloe Dygert won de bronzen medaille in de individuele tijdrit voor dames op de wegwielrennen.

READ  Victor Wimpanyama krijgt een inleiding tot de NBA Fame and Game in Las Vegas