oktober 5, 2024

VS 1-1 Brazilië (12 juni 2024) Spelanalyse

Christelijk Pulisic Assisteerde en scoorde met een schitterende vrije trap Amerika 1-1 gelijkspel met Brazilië Beide teams bereiden zich voor op woensdagavond om te spelen in de Copa America van deze zomer in Orlando, Florida.

De VS herstelden zich van een 5-1 nederlaag tegen Colombia afgelopen weekend en maakten daarmee een einde aan een verliesreeks van elf wedstrijden tegen de Brazilianen in het wijd open toernooi. De Amerikanen staan ​​nu 1-18-1 met hun enige overwinning in de halve finales van de CONCACAF Gold Cup van 1998, een gelijkspel tegen Brazilië.

Matt Turner maakte elf reddingen, na de vijftien van Tim Howard in een 2-1 overwinning op België in de tweede ronde op het WK 2014.

Van de zes uitgenodigde gasten voor de Copa America beginnen de Verenigde Staten op 23 juni tegen Bolivia en spelen daarna tegen Panama en Uruguay. Brazilië, dat in 2007 de Zuid-Amerikaanse titel won, speelde in de eerste ronde tegen Costa Rica, Paraguay en Colombia.

De wedstrijd trok 60.016 pro-Braziliaans publiek naar Camping World Stadium, de grootste opkomst voor een wedstrijd van het Amerikaanse nationale team in Florida.

Younes Musa zette de VS in de vijfde minuut op voorsprong met een schot van 25 minuten dat de lat raakte en de rug van doelman Alisson raakte, maar uit het net bleef.

Brazilië ging op voorsprong toen Turner een terugspeelbal nam van Tim Ream en de bal het veld op stuurde naar Musa, die aan het uitschakelen was. De Braziliaanse middenvelder Bruno Guimaraes gaf een voorzet aan Rodrigo voor zijn zesde internationale doelpunt en onderschepte een kopbal richting Rafinha.

READ  Pokémon Go werkt nu veel soepeler op iPhones

Pulisic werd aan de rand van het strafschopgebied neergehaald door Joao Gomes en trapte een vrije trap door de verdedigingsmuur en langs de rechterhand van Alisson, waarmee hij zijn 29e doelpunt in 68 interlands scoorde.

Christian Pulisic viert zijn doelpunt voor de Verenigde Staten tegen Brazilië in een vriendschappelijke wedstrijd in Orlando.

De 17-jarige Endric in de 70e, Rodrigo in de 74e en Vinicius Junior in de 87e maakten allemaal geweldige acties en achtervolgden vervolgens de vrije trap van Andreas Pereira in de zesde minuut van de blessuretijd. Allison ontkende Pulisic in de 68e en Brendan Aaronson in de 80e.

De VS gebruikten opnieuw regenboognummers voor Pride Month, dit keer met voornamelijk blauw op de truien met een laag wit diagonaal verloop en een kleine hoeveelheid rood aan de onderkant.

USMNT-coach Greg Berhalder voerde twee wijzigingen door in de 5-1 nederlaag van zaterdag tegen Colombia, door aanvallers Ricardo Pepi en Musa toe te voegen voor Fowler Balogun en Johnny Cardoso. Alle elf starters speelden voor Europese clubs, waaronder drie van de 110 sinds Berhalter terugkeerde als coach, waardoor slechts zes van de 154 startposities voor de 14 wedstrijden van het WK 2022 werden gevuld door spelers uit de Major League Soccer.

jan. Op 24 augustus 1998 hadden de Verenigde Staten tijdens een oefenwedstrijd tegen Zweden niet meer in de voormalige Citrus Bowl gespeeld sinds Berhalter zijn eerste internationale start maakte.

De Braziliaanse coach Dorival Jr. verving 10 van de 11 starters uit de 3-2 overwinning op Mexico van zaterdag.

In dit verhaal is informatie van The Associated Press gebruikt.