Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Score Manchester United versus Man City, hoogtepunten

toneelstuk

Na twee doelpunten in de eerste helft uit hun tienerjaren versloeg Manchester United zaterdag rivaal Manchester City met 2-1 in de FA Cup-finale in het Londense Wembley Stadium.

Alejandro Carnacho en Kobi Mainu scoorden beiden binnen 10 minuten en zetten United op een 2-0 voorsprong. City, de viervoudig titelverdediger van de Premier League, trok in de laatste minuten van de reguliere speeltijd een doelpunt terug via Jeremy Doku, maar kon geen gelijkmaker vinden.

“Ongelooflijk. Niemand geloofde in ons. Maar we zijn allemaal samen als een team. We hebben gevochten, de wedstrijd van ons leven”, zei Carnacho.

Het was Manchester United’s 13e FA Cup-overwinning in 143 jaar, de tweede na veertienvoudig kampioen Arsenal. De overwinning leverde Manchester United een plaats op in de UEFA Europa League 2024/24, de tweede clubcompetitie van Europa.

Premier League-kampioen City van dit seizoen hoopte de eerste club te worden die in opeenvolgende seizoenen de nationale dubbel zou winnen.

Hier is hoe de actie van zaterdag in Londen verliep:

Finale: Manchester United 2, Manchester City 1

United versloeg hun stadsrivalen met 2-1 in de FA Cup-finale van 2024, waarmee voor de 13e keer in de geschiedenis van de club de trofee van de competitie in de wacht werd gesleept. De overwinning verzekerde United van kwalificatie voor de UEFA Europa League 2024/25.

Manchester United-manager Erik den Hagen werd getipt om op de proppen te komen na het teleurstellende Premier League-seizoen van zijn club, en fans zullen nauwlettend in de gaten houden wat er de komende dagen en weken met de United-baas gebeurt.

READ  Russisch ruimtevaartuig bereikt baan om de maan ter voorbereiding op maanlanding | Ruimte nieuws

De slotminuten van de FA Cup-finale hadden moeten worden gestopt door doelman Andre Onana, die tijdens zijn eerste seizoen bij United fouten heeft gemaakt, nadat Jeremy Toku van Manchester City van buiten het strafschopgebied een laag schot had gemaakt. . Spel aan!

Met nog tien minuten te gaan in de jaren negentig gooit Manchester City alles wat ze hebben naar United, maar kan geen doorbraak vinden. Julian Alvarez gaf City vroeg in de tweede helft wat meer vuurkracht voor Kevin De Bruyne.

United-doelman Andre Onana maakte een geweldige redding op de langeafstandsinspanning van City-speler Kyle Walker om de wedstrijd op 2-0 te houden.

Manuel Akanji vervangt Nathan Ake in de verdediging van City, terwijl vleugelspeler Jeremy Doku in het veld komt voor Mateo Kovacs, met Pep Guardiola op een 2-0 achterstand.

In de 55e minuut schoot Man City-aanvaller Erling Haaland een schot tegen de lat, de beste kans van zijn team tot nu toe.

United kwam op een 2-0 voorsprong de kleedkamer in na doelpunten van tieners Alejandro Garnacho (30e minuut) en Kobi Mainu (39e minuut).

De ploeg van Pep Guardiola domineerde de eerste helft (75%), maar slaagde er slechts één schot op doel in. City was beter in staat dit gat te graven, maar United slaagde er beter in ruimte te vinden toen hun rivalen aandrongen op de bal terug, vooral bij het tweede doelpunt.

Zijn mede-19-jarige Alejandro Carnacho zette United binnen tien minuten op voorsprong toen Kobi Mainu scoorde, een formidabele tegenaanval versloeg en de stand op 2-0 bracht en voor het eerst van dichtbij scoorde na de briljante pass van aanvoerder Bruno. Fernandez.

READ  De FAA draagt ​​luchtvaartmaatschappijen op de deurpluggen van de Boeing 737-900ER te controleren

Mainoo speelde dit seizoen 24 wedstrijden in de Premier League voor United en maakte deel uit van het Engelse seniorenelftal voorafgaand aan de Europese kampioenschappen van deze zomer.

United’s 19-jarige vleugelspeler Alejandro Garnacho stuitte op een fout van City-verdediger Josco Guardiola toen hij probeerde de bal terug te koppen naar zijn doelman in een ongemakkelijke ontmoeting met een lange bal die over de bovenkant werd gespeeld. Stadskeeper Stefan Ortega kwam naar buiten en probeerde de bal te verzamelen, waardoor Carnacho achterop kon glippen en in de 30e minuut kon scoren.

United-verdediger Lizando Martinez kwam in de eerste minuten in botsing met City-speler Erling Holland en haalde uit naar de winnaar van de Gouden Schoen van de Premier League. City wilde een strafschop, maar een snelle VAR-check besloot dat deze niet genoeg was om een ​​strafschop te rechtvaardigen.

City won beide ontmoetingen tussen de clubs in het Premier League-seizoen 2023/24, nadat ze vorig jaar de FA Cup-finale tegen hun rivalen hadden gewonnen.

Manchester United-manager Erik ten Haag heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg het slechte seizoen in de FA Cup-finale van zaterdag tegen Manchester City kan redden.

“Het draait allemaal om trofeeën”, zei Den Haag donderdag tegen verslaggevers. “We hebben een grote kans om de beker te winnen.

“De club heeft de afgelopen tien jaar niet zoveel prijzen gewonnen, maar we hebben een kans om er twee te winnen in twee jaar”, zei hij, verwijzend naar de overwinning in de League Cup van vorig seizoen.

De Nederlander weigerde te antwoorden op de vraag of hij de leiding mocht nemen over wat zaterdag zijn laatste wedstrijd voor United zou kunnen zijn.

READ  Mega Millions: Eén winnend ticket voor de jackpottrekking van $ 1,35 miljard die vrijdag in Maine is verkocht

“Ik heb niets te zeggen, ik concentreer me gewoon op het werk dat ik moet doen, en dat is zaterdag de wedstrijd winnen en dan staan ​​we op het programma, blijf op het programma”, zei hij. “Ik kwam hier om prijzen te winnen. Ik heb de kans om dit zaterdag te bereiken en we hebben deze kans als team benut.

“Na elk seizoen bekijk je het en kijk je waar je staat in het programma en wat er moet veranderen.”

– Reuters

De FA Cup-finale van 2024 wordt op zaterdag 25 mei exclusief uitgezonden op ESPN+.

Waar is de FA Cup-finale in 2024?

De FA Cup-finale van 2024 wordt gespeeld in het Wembley Stadion in Londen.

Het nieuwe Wembley Stadion is gastheer van de competitie sinds 2007, toen het stadion werd geopend. Het oorspronkelijke Wembley organiseerde elk jaar de FA Cup-finale, behalve één jaar van 1923 tot 2000. Het Millennium Stadium in Cardiff, Wales was de thuisbasis van de wedstrijd van 2001 tot 2006, terwijl het nieuwe Wembley in aanbouw was.