september 20, 2024

Olympische Spelen Parijs: Nederland sluit comeback af met een last-minute doelpunt om ten koste van de Verenigde Staten de bronzen medaille te winnen in het dameswaterpolo

Dit is de eerste keer dat de Verenigde Staten er niet in slagen een medaille te behalen sinds waterpolo voor vrouwen werd toegevoegd aan de Olympische Spelen van 2000 in Sydney. (Foto door Adam Pretty/Getty Images)

Medailles tafel | Olympisch schema | Hoe te kijken | Olympische Spelen nieuws

Sabrina van der Sloot scoorde met nog één seconde te gaan het zesde doelpunt van de wedstrijd en maakte daarmee een einde aan de comeback van Nederland tegen de Verenigde Staten. 11-10Zaterdag de bronzen medaille winnen in de waterpolowedstrijd voor dames op de Olympische Spelen.

Het winnende doelpunt van Van der Sloot bezorgde Nederland voor het eerst in de wedstrijd de leiding, na op een gegeven moment een 9-5 achterstand.

De USA stond met 10-7 voor met nog vier minuten te gaan in het vierde kwart, maar Vivian Sevenic scoorde tweemaal in 40 seconden en een gelijkmaker van Bente Rouge met nog 1 minuut en 19 seconden te gaan vormde de weg voor een spannende finale.

Er was nog een laatste kans voor de Amerikanen, maar zij slaagden er niet in een schot te krijgen voordat de schotklok werd overtreden, waardoor Nederland negen seconden de tijd had om te proberen op voorsprong te komen. Na de time-out vond Van der Sloot ruimte om de Amerikaanse doelman Ashley Johnson te verslaan en scoorde het vierde onbeantwoorde doelpunt van het team en pakte de bronzen medaille.

Maddy Musselman, Jenna Flynn en Ryan Neuchul scoorden elk tweemaal voor de Verenigde Staten, en Johnson stopte tien schoten. Nederland benutte de kansen om agressief te spelen, want het wist vier van de acht kansen die het had te benutten.

READ  QB Arch Manning, No. 1 Recruit in the Class of 2023, toegewijd aan de staat Texas

Dit is de eerste keer sinds waterpolo voor vrouwen werd toegevoegd aan de Olympische Spelen in Sydney 2000 dat de Verenigde Staten geen medaille hebben gewonnen. De Verenigde Staten kwamen Parijs binnen na het winnen van drie gouden medailles, en hadden eerder twee zilveren medailles en een bronzen medaille gewonnen.

Na de wedstrijd sprak rapper Flavour Flav, die de belangrijkste promotor en sponsor van het Amerikaanse team werd, zijn steun uit voor de spelers.

De USA Women gingen met 3-0 in de groepsfase en schoven door naar de halve finales na Hongarije met 5-4 te hebben verslagen in de kwartfinales. Hun poging om een ​​vierde opeenvolgende gouden medaille te winnen eindigde nadat ze in de halve finale na strafschoppen verloren van Australië.