september 8, 2024

Notre Dame wint tweede lacrossekampioenschap op rij heren – Indianapolis News | Indiana weer | Indiana-verkeer

Notre Dame wint tweede lacrossekampioenschap op rij heren – Indianapolis News |  Indiana weer |  Indiana-verkeer

Philadelphia (AFP) – Chris Kavanagh scoorde vijf doelpuntenZijn broer Pat had zes assists en de als beste geplaatste Notre Dame veroverde zijn tweede NCAA-lacrossekampioenschap voor heren op rij, door Maryland maandag met 15-5 te verslaan.

Notre Dame (16-1), dat de tweede titel in de programmageschiedenis won, werd het eerste programma dat opeenvolgende kampioenschappen won in opeenvolgende seizoenen sinds Duke dit in 2014 herhaalde. Slechts negen teams in de geschiedenis hebben de prestatie behaald. prestatie. Virginia won in 2019 en opnieuw in 2021 nadat het seizoen 2020 was afgelast vanwege de COVID-19-pandemie.

Maryland (11-6) speelde voor de 17e keer in de programmageschiedenis in de kampioenswedstrijd en stond alleen Johns Hopkins achter met 18.

Maryland scoorde de eerste twee doelpunten voordat de Ieren reageerden met vijf van de laatste zes in het eerste kwart. De vijf Ierse doelpunten kwamen van vijf verschillende spelers – met twee assists van Pat Kavanagh.

De Ieren scoorden de eerste vijf doelpunten van het tweede kwart en namen een 10-3 voorsprong voordat Maryland een extra doelpunt scoorde om de stand op 10-4 te brengen tijdens de rust. Chris Kavanagh, die werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler, scoorde in het tweede kwart drie opeenvolgende doelpunten met een hattrick in een tijdsbestek van zes minuten.

De Notre Dame scoorde in de eerste helft zes doelpunten van de middenvelders, waardoor dit seizoen in elke wedstrijd dubbele cijfers werden behaald.

De Ieren zetten hun dominantie voort in de tweede helft en scoorden de eerste vier doelpunten om de stand op te voeren naar 14-4 toen Fisher-Finley de tiende verschillende doelpuntenmaker van de Notre Dame werd.

READ  Bronnen: Nebraska biedt Matt Rule de baan als hoofdcoach aan

Afgestudeerde student Liam Entenman eindigde met 16 reddingen, zijn 11e dubbelcijferige reddingstelling van het seizoen.

De vijf toegestane doelpunten evenaren het programmarecord voor de minste in een NCAA Tournament-wedstrijd, terwijl de marge van 10 doelpunten op de tweede plaats staat na de Notre Dame.