september 19, 2024

Mitchell en Clark dragen de Fifer naar hun 14e overwinning, de grootste overwinning van het team sinds 2016

ATLANTA — Kesley Mitchell scoorde 29 punten, inclusief de winnende vrije worpen met nog vijf seconden te gaan, Caitlin Clark voegde 19 punten toe en de Indiana Fever stelde recordfans uit Atlanta teleur door maandagavond de Dream met 84-79 te verslaan.

In de laatste seconden, en zonder time-out, miste Atlanta drie driepunters, maar pakte twee aanvallende rebounds voordat hij de bal verloor, wat leidde tot Mitchell’s vrije worpen.

Aliyah Boston scoorde 14 punten en pakte 11 rebounds voor Indiana, en Damiris Dantas scoorde 11 punten van de bank om de Fever (14-16) de meeste overwinningen in een seizoen te bezorgen sinds 17-17 in 2016. Clark sloeg vier driepunters , waarmee hij het rookieseizoenrecord van 85 van Ryan Howard uit Atlanta in 2022 evenaarde.

Clarke voegde ook zeven assists en zeven rebounds toe aan haar langeafstandsschietstatistieken. Het was haar 21e wedstrijd dit seizoen waarin ze minimaal 15 punten en vijf assists noteerde, het hoogste aantal in één seizoen in de geschiedenis van de WNBA, volgens onderzoek van ESPN Stats & Information.

“Onze chemie is verbeterd”, zei Clark over de recente prestaties van Fever, eraan toevoegend dat ze voor haar individueel “erg opgewonden is omdat ik het gevoel heb dat er veel gebieden zijn waarop ik moet blijven verbeteren, en dat is spannend als speler.”

Atlanta (10-19), een halve wedstrijd achter de laatste playoff-plek, begon de wedstrijd vroeg in de tweede helft met een voorsprong van 18 punten toen Clark een hattrick scoorde voordat hij de Fever met 41-32 versloeg. Het Dream-team wist het verschil terug te brengen tot twee punten voordat het team uit Indiana vijf punten behaalde om de aanval te stoppen.

Tina Charles scoorde 21 punten en leidde Atlanta, dat de wedstrijd naar het Atlanta Hawks Stadium verplaatste en een recordaantal van 17.608 toeschouwers behaalde, meer dan het aantal fans dat de vorige wedstrijd tegen de Fever bijwoonde (17.575). Howard scoorde 16 punten, Alisha Gray voegde 12 punten toe – ze scoorde geen enkel punt nadat ze halverwege het derde kwartaal een enorme overtreding kreeg van Boston – en Jordyn Canada scoorde 10 punten voor de Dream.

Howard scoorde een driepunter en bezorgde Atlanta een voorsprong van 76-74 met nog 4:13 over in de wedstrijd, maar nadat hij een aanvallende rebound had gepakt, gaf Clark de bal een minuut later door aan Lexi Hall voor een succesvolle lay-up. Hull herstelde haar gemiste vrije worp en stuurde de bal naar Mitchell om een ​​minuut later een succesvolle worp te scoren, waardoor Atlanta een voorsprong van 81-74 kreeg.

Nia Coffey scoorde een 3-pointer voor Atlanta met minder dan een minuut te gaan om de stand op 82-79 te brengen.

READ  Cody Bellinger keert terug in de overwinning van de Cubs op de Pirates

Mitchell scoorde 15 punten, terwijl Boston er 12 toevoegde en 12 van de 21 gecombineerde schoten sloeg terwijl de Fever tijdens de rust met 52-38 voor stond.

Volgens ESPN Stats & Information heeft Mitchell in totaal 105 punten over de laatste vier wedstrijden van Indiana, wat het record evenaart dat ze vorig jaar behaalde voor de meeste punten in een periode van vier wedstrijden in de geschiedenis van Fever.

Tijdens de rust werd het team gehuldigd dat de gouden medaille won op de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta.

Dit rapport maakte gebruik van informatie van Associated Press.