oktober 6, 2024

Brazilië gaat uit en Uruguay wint na strafschoppen en de meeste overtredingen in de Copa America van 2024

Als je een mooie, vrije wedstrijd tussen twee Zuid-Amerikaanse giganten verwacht, heb je het verkeerde spel gekozen.

Dit was tot nu toe de slordige wedstrijd van de Copa America van dit jaar met 41 overtredingen, waarmee de 37 overtredingen in het doelpuntloze gelijkspel van Chili tegen Peru op de tweede dag werden overtroffen. Nahitan Nandez uit Uruguay werd ook van het veld gestuurd vanwege een uithaal naar Rodrigo en er waren nog vier gele kaarten op een rumoerige avond in het Allegiant Stadium in Las Vegas.

Na 90 minuten verloren tijd, vol pogingen, aanvallende pogingen en bijna gemiste kansen, namen de twee ploegen hun toevlucht tot strafschoppen, die Uruguay-coach Marcelo Bielsa in zijn voordeel besliste in de halve finale tegen Colombia. Brazilië nam afscheid van het toernooi.

Jack Lang en Thom Harris leggen de chaos uit…

Wat gebeurde er tijdens de strafschoppenserie?

Er werd nog meer geduwd en onder druk gezet voordat de strafschoppenserie begon, terwijl de tien spelers van Uruguay probeerden hun aanwezigheid kenbaar te maken.

Eder Militao ging als eerste voor Brazilië en schoot een schot dat werd geblokt door Sergio Rochette.

(Frederick J. Brown/AFP via Getty Images)

Uruguay scoorde de eerste drie strafschoppen voordat Douglas Luiz de paal raakte en Jose Maria Jimenez de trap miste.

Uiteindelijk scoorde Manuel Ugarte de beslissende strafschop voor Uruguay, dat de shootout met 4-2 won.

Uruguay viert het bereiken van de halve finales (Ian Mawley/Getty Images)

Hoe heeft Uruguay Brazilië tegengehouden?

Voetballers van hoog niveau wennen aan de druk die de tegenstander op hen uitoefent. Als jij de bal hebt, wil het andere team hem terug. Dit is de natuurwet.

Maar spelen tegen een team dat afhankelijk is van Bielsa is totaal anders. De spelers blokkeren de weg voor concurrenten niet zozeer, maar vallen hen lastig in groepen van twee, drie of vier spelers. En hiermee omgaan lijkt ronduit angstaanjagend. Het is ook een van de moeilijkste tests waarmee u te maken krijgt.

Graaf dieper

Ga dieper

“Krijg geen tijd om adem te halen”: hoe het is om tegenover het team van Bielsa te staan

Brazilië heeft het hier moeilijk gehad.

Alisson was er vaak tevreden mee om de bal naar voren te passen, zonder deze naar iemand in het bijzonder te richten. Toen ze de bal van achteren probeerden te passen, leek het hele proces riskant. Joao Gomez werd verschillende keren onderworpen aan pogingen tot stelen, maar hij was niet de enige die de test niet slaagde. Het was geen toeval dat de beste kansen voor de Seleção voortkwamen uit verspreide en verwarrende speelstukken. Het had geen zin dat ze hun aanvallen op een georganiseerde manier opbouwden.

Uruguay, Brazilië

Uruguay verstoort het ritme van Brazilië (Robin Beck/AFP via Getty Images)

Na rust was er een lichte terugval in de prestatie van Uruguay. Het is moeilijk om dit enthousiasme 90 minuten vol te houden. Het vervelende voor Brazilië is dat het geen overtuigend spelpatroon heeft weten door te voeren. Het leek een team dat wachtte tot er iets zou gebeuren. Zelfs toen Uruguay nog maar tien man had, had je niet echt het gevoel dat de Seleção de druk begonnen op te voeren. Dit is niet de eerste keer in het Copa America-toernooi dat het de Seleção aan gladheid ontbreekt.

READ  Detroit Lions WR Amon-Ra St. was opgewarmd. Brown is voorbij de Pro Bowl van 2024

Aan de ene kant kan dit vergeven worden. Het team bevindt zich nog in de bouwfase. Dorival Junior nam het roer pas in maart over, en vóór hij het roer overnam, was het zelfs nog erger. Hij praat veel over ‘het volgen van de stappen’. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er positieve punten kunnen worden getrokken uit de manier waarop Brazilië erin is geslaagd de energieke aanval van Uruguay af te slaan.

Maar dit is Brazilië. Het is gemakkelijk om na strafschoppen te verliezen van een goed team, maar er zijn verwachtingen – zelfopgelegd natuurlijk, maar niet minder sterk dan die van Dorival – dat het Braziliaanse team kampioen zal worden, waar Dorival zich terdege van bewust is. Terwijl het Braziliaanse nationale team zijn best deed, was het moeilijk om de provocerende woorden van Andreas Pereira aan de vooravond van de wedstrijd niet te onthouden. Hij zei: “Uruguay droomt ervan een team uit Brazilië te hebben.”

Niet op basis van dit bewijsmateriaal, dat doen ze niet.

Jack lang

Hoe komt Indrik daaraan?

De 17-jarige maakte zijn internationale debuut voor Brazilië met Vinicius Junior, die vanaf de tribune toekeek, geschorst na het verzamelen van gele kaarten in de groepsfase.

Officieel kreeg Endrik slechts drie overtredingen in de eerste 45 minuten van de wedstrijd. Iedereen die het spel volgt, kan je vertellen dat deze statistiek…fout is.

Toernooivoetbal is meedogenloos – en winnen is net zo belangrijk als op internationaal niveau – dus het is geen verrassing dat Uruguay ervoor heeft gekozen om de vastberadenheid van de jonge, onervaren spits vanaf het begin op de proef te stellen. In een wedstrijd als deze – gespannen, gespannen, met alles op het spel – vertegenwoordigt elk teken van zwakte een potentieel waardevolle weg vooruit.

READ  De Houston Texans onthullen vier nieuwe, door fans geïnspireerde uniformen

Zeker is dat Endrik in de tweede helft geen fouten heeft gemaakt, wat duidt op zijn goede karakter. Indrik kon zich herstellen van de meeste pogingen die op hem gericht waren. Zelfs toen het fluitsignaal van de scheidsrechter hem niet kon redden – zoals gebeurde nadat Federico Valverde in de 18e minuut met hem in botsing kwam – stond hij snel op, maar werd opnieuw geraakt door Ronald Araujo, dit keer op subtiele en genadeloze wijze, terwijl de bal was ver weg.

Indrik

Afgezien van de fysieke strijd had Endrick weinig om mee te werken in een voorzichtig maar competitief spel.

Het grootste deel van de wedstrijd speelde zich af in het middelste derde deel van het veld, waar de meedogenloze individuele druk van Uruguay geen enkele Braziliaanse speler een kans liet op de aanvallende helft van het veld. Endrik bewoog heen en weer in een poging de bal te pakken te krijgen, maar elke keer dat hij hem ontving, zat de Zuid-Amerikaanse reus hem achterna, en hij zou het beter hebben gemaakt om zes minuten voor het einde van de wedstrijd met zijn linkervoet naar het doel te volleyballen. .

Tom Harris

Was de rode kaart van Nandez terecht?

Kortom, ja.

Ondanks alle goede prestaties die in de wedstrijd naar voren kwamen, was het een felle competitieve wedstrijd en liep de fysieke kracht een beetje uit de hand. De wedstrijd was getuige van 41 overtredingen (waarvan 26 uit Uruguay en 15 uit Brazilië) – het grootste aantal in het toernooi tot nu toe – en de scheidsrechter had het recht de spelers gedurende de hele wedstrijd te straffen met sterkere botsingen en duwtjes in de rug.

READ  De eerste start van Xavier Booker bij het MSU-basketbalteam liep mis: drie punten

Nandez is een kleine klant met een vork, een echte belichaming van wat de Uruguayanen ‘jara charroa’ noemen, hun karakteristieke ‘never-say-die’-houding. Zijn agressiviteit en verlangen om zijn tegenstander voor te zijn, belichaamt ook het doel van het systeem van Bielsa, dat ernaar streeft de bal zo snel mogelijk en zo dicht bij het doel van de tegenstander terug te krijgen.

Het feit dat hij als rechtsback speelt getuigt van zijn bereidheid om verder te gaan: hij is middenvelder van beroep. Als je genereus bent, zou je zijn tackle op Rodrygo kunnen omschrijven als een tackle op het middenveld. Hoe het ook zij, het was een onbeschofte en gevaarlijke interventie. De enige verrassing was dat er een VAR-beoordeling nodig was om tot deze conclusie te komen, waarbij de eerste gele kaart werd vervangen door een rode kaart.

Uruguay

Nandez probeerde te pleiten bij scheidsrechter Dario Herrera (Robin Beck/AFP via Getty Images)

Het stilstaande beeld was verwoestend, waarbij de spijkers Rodrigo’s been hard raakten. Dit was de twaalfde overtreding van Nandez in het toernooi – alleen de Braziliaan Bruno Guimarães maakte er meer.

Uruguay wist de nederlaag te overleven, maar nu Araujo geblesseerd is en Nandez geschorst, gaan ze de halve finale in tegen Colombia, ongeslagen in twee jaar, zonder twee van hun verdedigingspilaren.

Tom Harris en Jack Lange

Wat zei Dorival Jr.?

Hij zei na de wedstrijd: “Er waren positieve punten tijdens de wedstrijden, en het is duidelijk dat na een wedstrijd als deze alle goede dingen worden geannuleerd, en daar ben ik me van bewust.”

“Technisch speelden we niet op een hoog niveau, maar we bleven altijd streven naar resultaten. Er zijn meer positieve dan negatieve kanten aan deze campagne.

“Het was qua creativiteit geen geweldige dag. De verdediging was beter dan de aanvallen.”

Wat zei Marcelo Bielsa?

Hij gaf toe: “Het was een wedstrijd vol weinig kansen, zeer controversieel en zeer gelijkwaardig.”

“Met één man minder moesten we diep verdedigen, maar in de tweede helft lieten we geen enkele kans toe.”

Wat is de volgende stap voor elk team?

Uruguay neemt het op woensdag 10 juli om 20:00 uur ET op tegen Colombia in de halve finales (Bank of America Stadium, Charlotte, NC)

Brazilië werd uitgeschakeld in het toernooi.