juni 29, 2024

Brazilië 0-0 Costa Rica Takeaways: Brazilianen gefrustreerd, afgekeurd doelpunt, diepe verdediging

Met Neymar op de tribune verzuimde Brazilië maandagavond te scoren tegen Costa Rica in de openingswedstrijd van Groep D van de Copa America, die in een 0-0 gelijkspel eindigde.

Hoewel Brazilië veel balbezit had, slaagde de diepe verdediging van Costa Rica erin plannen te maken tegen hun superieure tegenstanders.

Brazilië kreeg al vroeg te maken met verdere frustratie door een aantal twijfelachtige telefoontjes van scheidsrechters, waaronder een doelpunt van Marquinhos dat in de 30e minuut door de VAR buitenspel werd verklaard.

Het was een onzekere start voor Brazilië in het SoFi Stadium in Los Angeles, toen ze in de 71e minuut de 17-jarige Endrik opriepen om Vinicius Junior te vervangen in een poging de vonk te vinden.

De atleetJack Lang, Stuart James en Tom Harris delen hun inzicht in de wedstrijd…

Is diepe verdediging de manier om Brazilië tegen te houden?

Ondanks hun dominantie aan de bal was het duidelijk dat twee van de meest veelbelovende aanvalssituaties van Brazilië ontstonden na zeldzame aanvallen van Costa Rica in de eerste helft. In een ideale wereld zouden de Seleção het liefst zo spelen: in de tegenaanval, waarbij ze profiteren van de directheid van Vinicius Junior en het vermogen van Lucas Paqueta om passes te pikken. Zo speelden ze in maart tegen Engeland en Spanje, waardoor Dorival Junior een veelbelovende start kon maken als coach.

Het probleem is dat de meeste partijen Brazilië niet met cijfers en overtuigingen zullen aanvallen. Als gevolg hiervan is het veld klein, zitten de spelers op elkaar en speelt snelheid geen rol. Dit is erg goed als je een Manchester City-speler bent en tijd hebt om aan passpatronen te werken. Op internationaal niveau is het veel moeilijker, en zeker als je coach nog maar vier wedstrijden de leiding heeft.

Brazilië had dat kunnen doen met topscorer aller tijden Neymar (midden), die de wedstrijd vanaf de tribune bekeek. (Boeddha Mendez/Getty Images)

Brazilië heeft spelers die kunnen ontgrendelen. Paqueta is een genie in krappe ruimtes, en Rodrigo blijft niet ver achter. Vaak komt het neer op geduld, iets waar bij de Seleção geen gebrek aan is. Hoe langer een wedstrijd zonder doelpunten duurt, hoe stiller het publiek wordt en hoe meer spanning op het veld toeneemt.

READ  Engeland vs Iran - Verslag voetbalwedstrijd - 21 november 2022

Als je genereus bent, zou je kunnen zeggen dat Brazilië genoeg kansen creëerde om de wedstrijd meerdere keren te winnen. Maar ze kregen halve kansen en zullen weten dat de andere teams in de groep zich na dit onverwachte resultaat op dezelfde manier zullen voorbereiden.

Kan Brazilië zich benadeeld voelen door de uitspraak?

Braziliaanse spelers maken ruzie met de scheidsrechter in het Sophie Stadion. (Ronald Martinez/Getty Images)

De frustratie kan hoog oplopen als je met een defensief blok als dit wordt geconfronteerd; Brazilië raakte 48 ballen in het strafschopgebied gedurende een vruchteloze 90 minuten, terwijl rivaal Costa Rica diep zat, de druk absorbeerde en slechts twee doelpunten kon scoren.

Naarmate de tijd verstreek en interventies moeilijker werden, begonnen de zaken zorgwekkend te worden. De Mexicaanse scheidsrechter Cesar Ramos liet tal van grote uitdagingen toe, waaronder een onhandige botsing tussen vleugelverdediger Haxel Quiros en Vinicius Junior halverwege de eerste helft, waarin de verdediger over de lastige vleugelspeler snelde en een krachtige tackle maakte in het strafschopgebied. De teamgenoten konden het niet geloven, zij zetten de toon voor de verhitte concurrentie.

Het afgekeurde doelpunt hielp weinig om de stemming in Brazilië te verbeteren. Een marginaal buitenspel en een langdurige VAR-beoordeling zorgden ervoor dat een steeds onrustiger groep wachtte, terwijl een strafschop laat in de eerste helft het grootste deel van de ploeg boos maakte, die bijna twee minuten protesteerde bij de scheidsrechter voordat de resulterende hoekschop uiteindelijk werd genomen. Eerlijk gezegd leek het alsof de arm van Juan Pablo Vargas veilig aan zijn zijde verborgen was.

READ  De Padres klampen zich vast aan de leiding tegen de Dodgers in NLDS Game 2 terwijl de Braves de Phillies in een gelijkmatige reeks opsluiten

Een andere dag scoorde Rodrigo een penalty in de eerste helft en Brazilië verzekerde zich van een routinematige overwinning. Maar de ploeg van Dorival Junior zal vrijdag, op een veel warmere dag, nog een hindernis voor de boeg hebben tegen Paraguay. Ze zullen hun emoties onder controle moeten houden.

Wat kan Costa Rica uit deze bevinding halen?

Costa Ricaanse spelers knielen op het veld nadat ze de gelijkmaker hebben gekregen. (Patrick T. Fallon/AFP via Getty Images)

Mooi? Actief nummer? juist.

Voor Gustavo Alfaro, de ervaren coach van Costa Rica, was het een van die zeldzame avonden waarop de zaken tactisch verliepen zoals gepland. Costa Rica had zeker af en toe geluk: Brazilië raakte het houtwerk, verspeelde talloze kansen en zal verdrietig zijn als er in de eerste helft geen strafschop wordt gegeven. Maar het team van Alvaro speelde met moed en pit, verdedigde zichzelf en toonde ongelooflijke betrouwbaarheid.

Juan Pablo Vargas leidde vakkundig een centrale verdedigingslinie van drie man die werd belegerd, en achter hem maakte Patrick Sequeira een aantal cruciale reddingen, waaronder een van zijn eigen reddingen: Haxil Quiros had de uitdrukking van een zeer ontspannen man nadat hij de verre hoek naar binnen kopte. . De post werd laat teruggedrongen. Wie heeft Keylor Navas nodig, toch?

Het was gezien de omstandigheden een indrukwekkend resultaat, aangezien er reële zorgen bestonden over de vraag of Costa Rica zou verliezen van Brazilië. Dit is tenslotte een team dat het afgelopen jaar in een alarmerend tempo doelpunten heeft gelekt. Panama scoorde tweemaal drie doelpunten tegen hen, en de Verenigde Arabische Emiraten en Martinique scoorden elk vier doelpunten. Brazilië? nul.

READ  Kijk hoe Warriors-ster Stephen Curry een ongelooflijk schot over het hele veld maakt vanuit de tegenoverliggende tunnel tijdens de warming-up voor de wedstrijd van Golden State tegen de Clippers.

Wat zeiden de managers?

Costa Rica-coach Gustavo Alfaro: “Ik denk dat de verdedigers en het middenveld goed werk hebben verricht om de kansen die Brazilië had te beperken… Wij waren Bruce Willis in The Sixth Sense. Iedereen dacht dat we dood waren voordat de film begon.

Braziliaanse coach Dorival Junior“Vandaag hebben we niet de verwachte resultaten behaald. Ze waren heel duidelijk over hun spelplan. Zelfs met alle wissels die we gebruikten, was het zwaar op de markering – dubbele markering gebeurde overal op het veld. We hebben veel kansen gecreëerd. We waren misschien niet de beste in het afmaken van aanvallen, maar Brazilië speelde zoals ze hadden getraind en veroverde de bal met grote consistentie terug. Maar we misten dit belangrijke detail.

Wat is de volgende stap voor elk team?

Paraguay versus Brazilië – Vrijdag 28 juni om 21:00 uur ET/zaterdag 29 juni om 02:00 uur UK (Allegiant Stadium, Las Vegas, NV)

Colombia versus Costa Rica – Vrijdag 28 juni om 18:00 uur ET/23:00 uur VK (State Farm Stadium, Glendale, Arizona)