juli 8, 2024

Andrew Wiggins schittert in cruciale overwinning op Mavs – NBC Sports Bay Area en Californië

San Francisco- Andreas Wiggins De Warriors scoorden 12 van zijn teamhoge 23 punten in het derde kwartaal en profiteerden van twee doelpunten in de laatste drie minuten om dinsdag in Chase Center een beslissende 104-100 overwinning op de Dallas Mavericks te bereiken.

Stephen Curry scoorde 13 punten, zeven assists en zeven rebounds en hielp de Warriors voor de vijfde keer op rij aan de overwinning. Het is de derde keer dit seizoen dat Golden State vijf wedstrijden op rij wint.

De wedstrijd kwam in de slotmomenten weer dichtbij nadat Kyrie Irving twee vrije worpen sloeg en de voorsprong terugbracht naar 102-100 met nog 15 seconden te gaan.

Klay Thompson kreeg opzettelijk een fout gemaakt en maakte twee vrije worpen om de overwinning te bezegelen.

Golden State kwam met een overwinning dichter bij het behalen van een play-offplek. De Warriors (41-34) hebben een voorsprong van drie wedstrijden op de Houston Rockets in de jacht op de 10e plaats in de Western Conference, met nog zeven wedstrijden te gaan in de reguliere competitie. De Rockets verloren eerder op de dag van de Minnesota Timberwolves.

Golden State leidde aan het einde van het vierde kwartaal met 94-92 toen Daniel Gafford uit Dallas zijn schot blokkeerde. Maar Gafford werd uitgejouwd vanwege zijn doelpunt, waardoor de voorsprong van de Warriors werd vergroot naar 96-92.

Green probeerde later een Curry-fout weg te werken, maar de Mavericks werden opnieuw opgeroepen omdat ze het doelpunt opnieuw sponsorden.

Een paar ogenblikken later blokkeerde Green het schot van Gafford, pakte de rebound en gooide hem vervolgens het veld op voordat hij dribbelde terwijl het publiek in Chase Center juichte.

READ  76ers houden magie tegen en houden de hoop levend om een ​​spel te vermijden

Thompson scoorde 14 punten. Green voegde 11 punten, acht rebounds en zes assists toe.

Dit is de eerste overwinning van de Warriors in drie wedstrijden tegen de Mavericks dit seizoen. Dat zou Golden State wat momentum moeten geven tijdens de laatste zeven wedstrijden. Deze twee teams spelen vrijdag opnieuw tegen elkaar in Dallas.

De Warriors kenden een trage start en stonden met 9-0 achter voordat veel fans hun plaats vonden. Nadat Wiggins hen aan het einde van het eerste kwart weer op voorsprong hielp, bleef de wedstrijd tot het einde spannend.

Hieronder fragmenten uit de wedstrijd van dinsdag:

Pruiken keren terug naar hun vorm

Na een van zijn slechtste schietwedstrijden van het seizoen 2023/24 kende Wiggins opnieuw een trage start tegen de Mavs voordat hij in de tweede helft een beroerte kreeg.

Wiggins, die vijf van zijn eerste zeven pogingen miste en in de eerste helft met min-1 ging, was scherper in het derde kwart. Hij maakte vier van zijn eerste vijf schoten uit de pauze en scoorde 12 van de 31 punten van de Warriors in het derde kwartaal.

Wiggs besteedde ook veel tijd aan het bewaken van Luka Doncic, die de hele wedstrijd consistent was, 30 punten scoorde en 20 schoten neerhaalde. Een paar van zijn schoten stonden wijd open, terwijl Wiggins en anderen hem probeerden in bedwang te houden.

Met nog zeven wedstrijden te gaan in de reguliere competitie is Wiggins echt de X-factor voor Golden State. Als hij geen dienst heeft, heeft de misdaad de neiging om zich uit te breiden. Maar als hij de bal net zo hard slaat als tegen Dallas, krijgt hij een ander, zelfverzekerder gevoel.

READ  Utah Jazz zoekt een coach. Wie kan Quinn Snyder vervangen?

De bankset komt terug

De bank van Golden State blijft een van de beste in de NBA, en hij liet opnieuw zien waarom, terwijl hij hielp bij een overwinning op Dallas.

Zoals hij het grootste deel van het jaar heeft gedaan, zorgde Paul voor een grote vonk met het scoren van doelpunten, het maken van acties en het begeleiden van de tweede eenheid. Paul schoot 6 van de 11 en had vijf assists.

Rookie Brandin Podzemski had ook opnieuw een solide allround prestatie, wat bewees waarom de coaches van Warriors er niets om geven dat hij scoort. Hij scoorde vijf punten, tien rebounds en vijf assists.

Subjectieve pijn

Een groot deel van de problemen die de Warriors tegen de Mavs hadden, werden meer door henzelf veroorzaakt dan door Dallas.

Golden State speelde verdedigend goed, maar miste een aantal open schoten en had opnieuw moeite met het onder controle houden van de bal. De Warriors maakten 17 omzet, wat leidde tot 25 punten.

Iedereen was schuldig. Curry leek twee lay-ups te missen die de zijkant van het bord raakten en maakte vervolgens opnieuw een omzet in het derde kwart toen hij de bal van zijn voet dribbelde.

Omzet is al enkele seizoenen een probleem voor de Warriors. Dit komt door hun snelle spel. Het is ook een van de redenen waarom het team tijdens het seizoen 2023/24 niet consistent een soepel aanvalsritme heeft weten te vinden.