oktober 6, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Lionel Messi mist een strafschop, maar Argentinië bereikt de halve finales van de Copa America

Agustín Markarian/Reuters

Argentinië versloeg Ecuador na strafschoppen om de halve finales te bereiken.

CNN

Doelman Emi Martinez was de held Argentinië leuk vinden Argentinië Aangekomen bij Cuba-Amerika De halve finales na het verslaan van Ecuador na strafschoppen met 4-2 na een 1-1 gelijkspel.

Argentinië leidde het grootste deel van de wedstrijd, die werd gehouden in Houston, Texas, nadat Manchester United-verdediger Lisandro Martinez in de 35e minuut een doelpunt kopte uit een hoekschop.

Maar Ecuador vond in blessuretijd de gelijkmaker toen Kevin Rodriguez de bal voor de nationale ploeg in de benedenhoek kopte na een voorzet van John Yeboah.

Niet kunnen zien Een paar minuten later kreeg hij een grote kans om de wedstrijd te winnen, maar Jordi Caicedo kopte vanaf zes meter naast.

Zonder toevlucht te nemen tot extra tijd ging de wedstrijd rechtstreeks over op strafschoppen, en Lionel Messi miste zijn eerste poging in de penalty shootout, omdat hij in de “Panenka” -stijl schoot en de bal de lat raakte.

Maar Martinez redde de volgende twee strafschoppen van Ecuador van Angel Mina en Alan Menda, terwijl Argentinië vier opeenvolgende strafschoppen scoorde om Messi van de nederlaag te redden en hun plaats in de halve finales te boeken, waar het team het zal opnemen tegen de winnaar van de kwartfinale van vrijdag tussen Venezuela en Canada.

Martinez, die een reputatie heeft opgebouwd als strafschopspecialist, voerde zijn kenmerkende dans uit nadat hij op briljante wijze de strafschop van Menda had gered.

De doelman van Aston Villa kreeg tegen Argentinië 24 strafschoppen tegen en kreeg er slechts twaalf tegen, waaronder negen reddingen, aldus de BBC.

READ  Caitlin Clark blesseerde haar enkel tijdens het spelen van Indiana Fever voor de Connecticut Sun

Charlie Tribalio/AFP/Getty Images

Lionel Messi miste een strafschop in de shootout.

Martinez zei na de wedstrijd, volgens een verklaring van de Argentijnse voetbalbond: “Ik werk hard om dit doel te bereiken. Ik laat elke training 500 keer vallen. We moeten altijd ons best doen, en dat verdienen mensen.”

“Ze maakten het ons heel moeilijk. Ze speelden een geweldige wedstrijd, ze waren erg fysiek. Ze wisten dat ze een van de zwaarste kanshebbers in de beker zouden worden, maar ik was er niet klaar voor om naar huis te gaan doorgaan.

“Dit zijn bijzondere momenten om bij onze mensen te zijn, [a stadium] “Het zat vol met Argentijnen. We hebben niet het spel gespeeld dat de mensen wilden zien, maar gelukkig hebben we gewonnen.”