oktober 18, 2024

De verkeerde beslissing van de scheidsrechters over Luka Doncic levert de Celtics de NBA-titel op

Stefan Bondi

NBA

DALLAS — Het spreekt voor zich dat je een MVP geen verwijt kunt maken als hij een slechte beslissing neemt tijdens een NBA Finals-wedstrijd die je moet winnen.

Je kunt het drama van de laatste serie niet wegnemen vanwege een fout die minuten van overleg vergde om na de uitdaging een back-up te maken.

Maar dat is wat de scheidsrechters woensdagavond deden met Luka Doncic, die op een fluit blies omdat hij Jaylen Brown voor de zesde keer beledigde. Doncic keek vervolgens naar de laatste vier minuten vanuit de kleedkamer, toen de comeback van Dallas in Game 3 op woensdag met 106-99 achterbleef, wat Boston een 3-0 voorsprong in de reeks bezorgde.

Luka Doncic (rechts) werd opgeroepen voor een blokkerende fout op Jaylen Brown, zijn zesde en laatste fout van de wedstrijd, tijdens het vierde kwart van de 106-99 Game 3-overwinning van de Celtics op de Mavericks. Kevin Gerage-USA Today Sports

Doncic, die in het vierde kwart werd opgeroepen voor vier overtredingen, speelde zoals gewoonlijk een luie verdediging. Dit onderdeel zat erop. Hij beweegt zijn voeten niet. Brown reed richting Doncic en de aanvaller van de Mav was halverwege tussen het overnemen van de aanval en het proberen uit de weg te gaan. Maar Brown pushte ook Doncic en het was de juiste beslissing om niet te callen.

Zeker onder die omstandigheden. Jason Kidd betwistte de fout en de arena in Dallas kreunde toen deze als mislukt werd beschouwd. De Mavericks, die een achterstand van 21 punten in het vierde kwart omzetten in één punt, zegevierden in de laatste drie minuten met een score van 13-7.

spel is over. De serie is voorbij.

READ  Bron - Blake Snell gaat akkoord met een tweejarige deal ter waarde van $62 miljoen met Giants

“We konden niet fysiek spelen. Ik weet het niet. Ik wil niets zeggen”, zei Doncic. “Weet je, zes fouten in de NBA-finale, ik ben eigenlijk zo (bewegingen met de handpalmen naar boven). . kom op man.”

Mavs-coach Jason Kidd koos de hoofdweg.

“Ze noemden het een overtreding. Ik zat vast. Ik moest het uitdagen, dus ik moest het uitdagen omdat het er dichtbij was. “Maar de scheidsrechter noemde het een overtreding. We moeten vooruit, vooruit.”

Ergens vanaf zijn stoel in het American Airlines Center zat Adam Silver waarschijnlijk te mopperen. Zijn competitie profiteert van een competitieve streak. Het is goed voor de zaken. Hoe meer games, hoe meer tv-kijkers, en hoe meer kaartjes worden verkocht, hoe meer inkomsten.

Luka Doncic reageert nadat hij uit de wedstrijd werd gehaald in het vierde kwart van de Mavericks' Game 3-nederlaag.
Luka Doncic reageert nadat hij uit de wedstrijd werd gehaald in het vierde kwart van de Mavericks’ Game 3-nederlaag. Kevin Gerage-USA Today Sports

Maar nu is het drama praktisch voorbij.

Als New Yorkers kunnen we alleen maar zeggen: “Niet weer Boston.”

Een stad vol borden en de belachelijke Lucky The Leprechaun staat op het punt er nog een aan hun collectie toe te voegen. En weet je, geen enkel NBA-team is ooit van dat tekort hersteld. De Mavericks zullen het 157e team zijn dat het probeert, nadat de vorige 156 faalden.

Met een beetje hulp van de scheidsrechters is de kans dus behoorlijk groot dat hij de Celtics hun 18e titel bezorgt, waarmee hij de gelijke stand met de Lakers verbreekt voor het NBA-record. Boston zal ook zijn zesde NBA-, MLB- en NFL-titel sinds 2013 veroveren. In dezelfde periode heeft New York City – dat twee keer zoveel teams heeft als Boston – voor geen enkel toernooi gewonnen.

READ  Inheemse Amerikaanse groep klaagt leiders aan wegens smaad

Het is duidelijk dat we iets verkeerd doen.

En de fout begint bij de Brooklyn Nets.

In 2013 ruilde Billy King een flink aantal keuzes aan de Celtics. Twee van hen werden Jayson Tatum en Brown, het duo dat woensdag samen 61 punten behaalde. Qua leeftijd zijn ze pas halverwege de twintig en hebben ze dit jaar het play-offrecord van de Celtics op 15-2.

Het grootste probleem waarmee ze de afgelopen jaren worden geconfronteerd, is echter dat ze in tijden van crisis failliet gaan. En woensdag gebeurde het bijna opnieuw, toen de Celtics in bijna vijf minuten van het vierde kwart slechts twee punten behaalden en hun onoverkomelijke voorsprong zagen wegglippen.

En het zou waarschijnlijk volledig zijn opgelost als Doncic in de wedstrijd was geweest. Misschien zal het niet gebeuren. We zullen het nooit weten, en dat is de schande van de oproep.